ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ιβάνοβιτς: «Οπωσδήποτε νίκη με τον Ερυθρό Αστέρα»

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα «Blic» παραχώρησε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, με αφορμή το προσεχές παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ερυθρό Αστέρα.

Ιβάνοβιτς: «Οπωσδήποτε νίκη με τον Ερυθρό Αστέρα»

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» μίλησε με κολακευτικά λόγια για την ομάδα από τη Σερβία και τόνισε κατηγορηματικά πως οι «πράσινοι» οφείλουν να νικήσουν οπωσδήποτε. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη δουλειά που κάνει από την αρχή της σεζόν στον Παναθηναϊκό και σχολίασε το περίφημο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό κάνοντας λόγο για αδικία και ανωτερότητα της ομάδας του στο γήπεδο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μαυροβούνιος τεχνικός:

«Μην κρίνετε την πορεία του Ερυθρού Αστέρα από τα αποτελέσματα στο Top16! Οι Σέρβοι ήταν εξαιρετικοί στην πρώτη φάση της Euroleague. Έπαιξαν μοντέρνο και γρήγορο μπάσκετ. Γενικώς, πρόκειται για μια πολύ ταλαντούχα ομάδα. Η ήττα από τη Γαλατάσαραϊ ήρθε σε μια ιδιαίτερα τεταμένη ατμόσφαιρα στην Kombank Arena ενώ ο αγώνας με τη Ζαλγκίρις Κάουνας κρίθηκε στο τελευταίο σουτ. Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα αυτό το 1-5 στο Top 16. Ο Ερυθρός Αστέρας μαζεύει 20.000 κόσμο σε κάθε παιχνίδι. Όλοι τους μπορούν να είναι περήφανοι για την ομάδα τους».

Ποιους παίκτες του Ερυθρού Αστέρα πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός;

«Θεωρώ ότι ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια ιδιαίτερα ποιοτική ομάδα. Επίσης, είναι δεδομένο ότι όλα στρέφονται γύρω από τον Μάρκους Γουίλιαμς και τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς. Ο Μπλάζιτς, ο Τζένκινς, ο Ντάνγκουμπιτς, ο Μίτροβιτς, ο Γιόβιτς και ο Λάζιτς είναι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Έχουν τον χαρακτήρα ώστε να γυρίσουν ένα χαμένο παιχνίδι».

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 46.219 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τι θα συμβεί στον αγώνα της Παρασκευής;

«Πρέπει να κερδίσουμε! Οι ομάδες που διεκδικούν την πρόκρισή τους στα πλέι οφ απαγορεύεται να χάνουν στην έδρα τους. Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε το 5-2 στο Top16, γεγονός που θα μας φέρει πιο κοντά στα προημιτελικά της Euroleague. Ο Ερυθρός Αστέρας παίζει καλύτερα στην έδρα του ενώ δεν νιώθει πίεση μακριά από το Βελιγράδι».

Πως εξελίσσεται η χρονιά στον Παναθηναϊκό;

«Ήρθα στον Παναθηναϊκό τον περασμένο Ιούνιο, μετά το κάλεσμα του προέδρου Δημήτρη Γιαννακόπουλου ώστε να τρέξουμε ένα νέο πρότζεκτ που θα στηρίζεται σε νεαρούς παίκτες. Είναι ένα διαφορετικό πρότζεκτ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όταν ο Παναθηναϊκός διεκδικούσε μόνο τίτλους! Έχουμε μια σταθερή ομάδα, είμαστε σε θέση να θέσουμε υψηλούς στόχους στην Euroleague και να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Θέλω πάντα να κερδίζω. Στο τέλος της χρονιάς, θα δούμε τι έχουμε καταφέρει».

Τι έγινε στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό;

«Νικήσαμε στο γήπεδο, όμως ο αγώνας κατοχυρώθηκε στους αντιπάλους επειδή ο πρόεδρός μας καθόταν στις εξέδρες, όπου υποτίθεται ότι δεν του επιτρεπόταν. Εμείς παρουσιάσαμε την προσφυγή μας και περιμένουμε να επανορθώσουν την αδικία ώστε να προκριθούμε στα ημιτελικά. Εξ ου και η ανακοίνωση ότι την επόμενη σεζόν ίσως παίξουμε στην Αδριατική Λίγκα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.