ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Νίνης: «Κατάλληλο περιβάλλον στον Παναθηναϊκό»

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων, ο Σωτήρης Νίνης μίλησε την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό και για την δουλειά που κάνει, ώστε να βοηθήσει την ομάδα και να βοηθηθεί και ο ίδιος.

Νίνης: «Κατάλληλο περιβάλλον στον Παναθηναϊκό»

Ο μέσος του «τριφυλλιού» που επέστρεψε και πάλι στον σύλλογο που τον ανέδειξε, αναφέρετε στο περιβάλλον που έχει συναντήσει και την εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, ενώ όπως τονίζει δεν μετανιώνει για τις επιλογές του στο παρελθόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίνη:

Γυρίσαμε σε ένα οικείο περιβάλλον, σε μία ομάδα που τη γνωρίζουμε και θέλουμε να τη βοηθήσουμε και να βοηθηθούμε. Να πετύχουμε τους στόχους μας και να δείξουμε την αξία μας.

Η επιστροφή σου στον Παναθηναϊκό, σου προσφέρει το ίδιο κίνητρο με το ντεμπούτο σου;

Πάντα έχω κίνητρο, το ίδιο. Απλώς παίζουν ρόλο και οι συνθήκες για να παίξεις σε μία ομάδα. Πρέπει να έχεις το κατάλληλο περιβάλλον, την εμπιστοσύνη των ανθρώπων για να παίξεις. Στον Παναθηναϊκό το έχω αυτό.

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.128 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στην αρχή της καριέρας σου, όλοι έλεγαν ότι έχεις πολύ υψηλό ταβάνι. Τώρα πως αισθάνεσαι;

Το τι λέει ο καθένας δεν έχει σημασία. Έχει σημασία τι λέει ο προπονητής και η ομάδα. Εγώ πάντα δούλευα και συνεχίζω να δουλεύω. Από εκεί και πέρα, είπα και πριν ότι χρειάζομαι εμπιστοσύνη για να πετύχω. Εγώ θα συνεχίσω να δουλεύω και μέσω της ομάδας θέλω να φανώ.

Πλέον είναι πιο εύκολο για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή να βρει θέση στην ενδεκάδα, απ’ όταν καθιερώθηκες εσύ…

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά νέα παιδιά στην Ελλάδα. Αυτό συμβαίνει γιατί τα οικονομικά δεν είναι καλά και αναγκάζονται να στηρίξουν νεαρούς, που δεν έχουν τόσο μεγάλη αξία όσο οι ξένοι. Αυτό είναι καλό γιατί και η Εθνική χρειάζεται παίκτες να στηριχτεί.

Μετανιώνεις για κάποιες επιλογές σου στο παρελθόν; Όπως το ότι έφυγες το καλοκαίρι του 2012;

Δεν νομίζω ότι έκανα λάθος επιλογή που έφυγα από τον Παναθηναϊκό. Πήγα σε μία ομάδα στο εξωτερικό που έπαιζε σε καλύτερο πρωτάθλημα. Ότι δεν μου βγήκε, δεν σημαίνει ότι έκανα λάθος. Σίγυορα αν μου ξανασυμβεί θα το σκεφτόμουν διαφορετικά. Απέκτησα κάποιες εμπειρίες και θα ενεργούσα διαφορετικά, αλλά στο εξωτερικό θα ξαναπήγαινα.

Ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες;

Οι φιλοδοξίες μου είναι ίδιες με του Συλλόγου. Εάν η ομάδα πάει καλά, όλοι θα είμαστε χαρούμενοι. Εάν δεν πηγαίνει ο Σύλλογος, δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι. Το πιο σημαντικό είναι να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε.

Ποιες οι διαφορές που έχεις συναντήσει έως τώρα στην ομάδα;

Η ομάδα είναι τελείως διαφορετική απ’ ότι το 2012. Υπάρχουν νέοι ποδοσφαιριστές και έμπειροι ξένοι, οι οποίοι βοηθάνε. Αυτό είναι σημαντικό για τους νέους, γιατί μας βοηθάνε.

Θα σε δούμε να παίζεις πίσω από τον επιθετικό;

Το που θα παίζω εξαρτάται από τον προπονητή. Γνωρίζει που μου αρέσει να παίζω, αλλά θα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό παντού. Μου αρέσει να παίζω πίσω από την κορυφή και να δίνω ασίστ στον επιθετικό. Αλλά θα το αποφασίσει ο προπονητής.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.