ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Πολύ δουλειά για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της»

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τους Στάθη Ταυλαρίδη, Σωτήρη Νίνη και Χάρη Μαυρία και όλοι μαζί υποσχέθηκαν πολύ δουλειά, ώστε να βοηθήσουν τον σύλλογο να πετύχει τους στόχους του.

«Πολύ δουλειά για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της»

Παρουσία των Λεωνίδα Βόκολου και Τάκη Φύσσα, παρουσιάστηκαν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του «τριφυλλιού». Οι Ταυλαρίδης, Νίνης και Μαυρίας μίλησαν για την δουλειά που πρέπει να γίνει ώστε η ομάδα να πετύχει. Παράλληλα αναφέρθηκα στην μεγάλη επιθυμία που είχαν και οι τρεις ώστε να φορέσουν τα πράσινα, ενώ είναι ευχαριστημένοι με αυτά που συνάντησαν στον σύλλογο.

Νίνης: «Προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα…»

Ο Σωτήρης Νίνης ήταν αυτός που μίλησε πρώτος από τους τρεις ποδοσφαιριστές και αφού αναφέρθηκε στο οικείο περιβάλλον που συνάντησε, έδωσε υπόσχεση για πολύ δουλειά και πρόσθεσε πως είναι πολύ χαρούμενος που επέστρεψε στην οικογένεια του Παναθηναϊκού.

«Από τη μεριά μου και του Χάρη γυρίσαμε στην ομάδα που βγήκαμε, στην οικογένειά μας. Σε ένα πολύ οικείο περιβάλλον, με ανθρώπους που μας ξέρουν, μας αγαπούν, μας εμπιστεύονται. Είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή αυτό για να μπορεί να αντεξέλθει. Το μέλλον για την ομάδα και για μένα το βλέπω πολύ αισιόδοξα από τη δουλειά που γίνεται. Προχωράμε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι».

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.303 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σωτήρη είχες σκαμπανεβάσματα στην αποδόσή σου. Θεωρείς ότι είναι στο χέρι σου να γίνεις αυτό που περίμεναν όλοι;

«Ο κόσμος λέει πάρα πολλά. Το θέμα τι πιστεύω εγώ και ο προπονητής. Πάντα δούλευα. Το θέμα είναι τι σου βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα».

Όταν ανέβηκες εσύ στην πρώτη ομάδα δεν υπήρχαν πολλά παιδιά της ακαδημίας. Τώρα υπάρχουν περισσότερα παιδιά. Γιατί γίνεται αυτό;

«Τα οικονομικά των ομάδων δεν είναι τόσο καλά. Πρέπει να στηριχτούν σε παίκτες που παίρνουν λιγοτερα και δεν πληρώνονται αδρά όπως οι ξένοι. Καλό και για την Εθνική ομάδα είναι αυτό για να υπάρχουν επιλογές».

Τι λάθη έκανες στο παρελθόν;

«Λάθος επιλογές κάνουν όλοι. Δεν ήταν λάθος που έφυγα. Έφυγα για ένα καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό. Το ότι δεν μου βγήκε δεν σημαίνει κάτι. Θα το σκεφτόμουν διαφορετικά πλέον γιατί κατάλαβα πάρα πολλά πράγματα. Θα έκανα διαφορετικές επιλογές. Όχι ότι δεν θα ξαναπήγαινα».

Νιώθεις τη δίψα όπως στα 16;

«Πάντα είχα το κίνητρο. Είναι και οι συνθήκες που συναντάς σε μια ομάδα. Για ένα ποδοσφαιριστή είναι λίγο δύσκολο να το περιγράψει. Πρέπει να έχεις κατάλληλες συνθήκες για να βγάλεις αυτό που πρέπει.»

Έφυγες το 2012. Θέλω να περιγράψεις τι συνάντησες τώρα; Μπορεί να γίνει σύντομα ο Παναθηναϊκός αυτό που έχουν όλοι στο μυαλό τους;

«Τι μπορεί να πετύχει φάνηκε και πέρυσι με κατάκτηση Κυπέλλου και ένα πολύ καλό εξάμηνο. Μπήκαν κάποιες βάσεις. Είναι σημαντικό να κάνουμε αργά και σταθερά βήματα. Όταν ήμουν εγώ το 2012 ήταν μια τελείως διαφορετική ομάδα. Πλέον οι περισσότεροι ξένοι είναι έμπειροι, βοηθούν και τους πιο μικρούς. Αυτό είναι ακόμα καλύτερο γιατί όταν υπάρχουν πολλοί μικροί παίκτες χωρίς εμπειρίες, είναι καλό να έχεις έμπειρους δίπλα τους».

Πόσο μπορεί να σε βοηθήσει ότι παίζεις εσωτερικό χαφ και πόσο μπορείς να εκμεταλλευτείς παίκτες όπως ο Μπεργκ και ο Πέτριτς;

«Εξαρτάται από τον προπονητή πού θα παίζω. Ξέρει σε τι θέσεις μου αρέσουν. Μου αρέσει να παίζω μέσα και να βοηθάω τον επιθετικό να σκοράρει. Είναι σχετικό».

Ταυλαρίδης: «Με αγκάλιασαν όλοι…»

Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο Στάθης Ταυλαρίδης, αναφέροντας αρχικά τις δύο φορές που έφτασε στο παρελθόν να φορέσει την φανέλα με το «τριφύλλι», ενώ στην συνέχεια μίλησε για το πλάνο του Παναθηναϊκού…

«Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους κ.κ. Φύσσα, Βόκολο. Δύο φορές βρέθηκα κοντά. Μία με τον κ. Νιόπλια που με ήθελε πολύ αλλά επειδή ήξερε ότι δεν θα έκανε γκελ το όνομα στον κόσμο ήθελε να φέρει έναν ξένο και μετά εμένα. Τελικά δεν ήρθε το hummer, ακόμα το περιμένουμε. Η δεύτερη ήταν πέρυσι που με ήθελε  κ. Αναστασίου και πιστέψτε με δεν ήταν ο Ατρόμητος το εμπόδιο. Τρίτη και φαρμακερή. Μόλις μου έκαναν την πρόταση τα Χριστούγεννα ήμουν λίγο προβληματισμένος γιατί είχα μείνει έξω ένα μήνα λόγω τραυματισμού στα πλευρά. Δεν ήμουν αυτός που ήμουν. Στα δικά μου μάτια ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος και δεν ήμουν σίγουρος ότι θα μπορούσα να αντεπεξέλθω Από την στιγμή που πήρα την απόφαση, δεν υπήρχε πισωγύρισμα. Ευτυχώς με τη μέθοδο του κ. Αναστασίου με έχει βοηθήσει να είμαι αυτός που θέλω μέσα στο γήπεδο».

Τι σκέφτηκες όταν φόρεσες την πράσινη φανέλα;

«Είμαστε επαγγελματίες. Εάν πω ότι ήμουν Παναθηναϊκός από μικρός, ο κόσμος θα είναι πιο επιεικής μαζί μου; Όχι. Ο κόσμος είναι σκληρός και δίκαιος.Όποιον βλέπει να προσπαθεί, τον ανταμείβει με το χειροκρότημα του».

Πώς έγινε τόσο γρήγορα η ενσωμάτωση στην ομάδα;

«Το πιο σημαντικό ότι όλοι με αγκάλιασαν. Οι Φύσσας και Βόκολος από τις πρώτες συζητήσεις έδειξαν πόσο με θέλουν. Οι πάντες με αγκάλιασαν. Επειδή είμαι πολύ συναισθηματικός άνθρωπος έδειξα στο γήπεδο αυτά που βλέπετε».

Πώς βλέπεις το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού; Το πρωτάθλημα φέτος το μπορεί;

«Τα πράγματα είναι δύσκολα. Στην Ελλάδα βρισκόμαστε. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Έχουμε πολλούς νεαρούς παίκτες. Αυτοί οι παίκτες αποκτούν εμπειρίες. Αν όχι φέτος, πιστεύω του χρόνου με την απόκτηση και άλλων έμπειρων παικτών, γιατί ταλέντο υπάρχει μας λείπει λίγο η εμπειρία, να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους».

Γκελ κάνει μια μεταγραφή στο γήπεδο. Περίμενες ότι θα έκανες τόσο άμεσα τη διαφορά;

«Είδα πόσο πολύ με ήθελε ο κ. Αναστασίου, ο κ. Φύσσας, ο κ. Βόκολος. Πίστευα ότι αφού με αγκάλιασαν, θα μπορούσα να δώσω το 100%. Δεν κρύβω ότι είχα ένα άγχος με τον κόσμο αλλά ο κόσμος είναι δίκαιος και επικροτεί όσους παλεύουν σκληρά».

Πόσα χρόνια ακόμα πιστεύεις ότι θα είσαι σε τοπ επίπεδο;

«Υπάρχει πολύ μεγάλη δίψα από μένα. Το νιώθω σε καθημερινή φάση που προπονούμαι με όσους προπονούμαι. Πάθος υπάρχει. Δεν ξέρω ακόμα. Υγεία θέλω να έχω πάνω απ’ όλα. Νιώθω πολύ δυνατός. Θα δούμε».

Μαυρίας: «Γυρίζω στην οικογένεια μου»

Τελευταίος μίλησε ο Χάρης Μαυρίας που αρχικά δήλωσε ευχαριστημένος που επέστρεψε στην οικογένεια του, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στο τι έφταιξε και δεν πήγε καλά στην Αγγλία.  Τέλος υποσχέθηκε και εκείνος πολύ δουλειά και βελτίωση, ώστε να πετύχει η ομάδα τους στόχους της.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που γυρίζω στην οικογένειά μου. Στον Παναθηναϊκό βρίσκομαι από μικρό παιδί. Μου έχει προσφέρει πολλά σαν παίκτη και σαν άνθρωπο. Θέλω να ευχαριστήσω τους κ.κ. Φύσσα, Βόκολο για την ευκαιρία να προσφέρω. Έστω αυτό το λίγο καιρό που είμαι εδώ έχω καταλάβει ότι γίνεται μια σοβαρή δουλειά και όλοι μπορούν να το καταλάβουν».

Είναι αλήθεια ότι ήσουν έτοιμος να πας σε άλλη ομάδα;

«Είχα αρκετό καιρό να παίξω. Αλήθεια είναι ότι υπήρχαν προτάσεις αλλά επέλεξα τον Παναθηναϊκό».

Τι συνέβη με τη Σάντερλαντ;

«Όταν έφυγα από εδώ ήμουν επιλογή του προπονητή Ντι Κάνιο. Αλλά ο προπονητής στη συνέχεια έφυγε. Δούλευα πολύ. Πήρα ευκαιρίες στο Κύπελλο. Είναι πολλοί λόγοι που δεν έπαιξα».

Τι σου αρέσει περισσότερο στον Παναθηναϊκό που βρήκες;

«Μου αρέσει ότι γίνεται καλή δουλειά με τους νέους αλλά και οι έμπειροι βοηθούν τους νέους. Η ομάδα έχει «δέσει». Δεν είναι ξεχωριστά οι έμπειροι με τους νέους. Είναι όλο αυτό μαζί».

Είσαι πολύ μικρός ακόμα για να συζητάμε για αποτυχία για το εξωτερικό. Έχεις αποκτήσει άλλες παραστάσεις. Συνήθως παίκτες από το εξωτερικό βοηθούνται από αυτό για να παρουσιάσουν καινούργια πράγματα. Σε σχέση με αυτό που ήσουν τι διαφορετικό μπορούμε να περιμένουμε;

«Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Όπου και να ήμουν θα έκανα πράγματα για να βελτιωθώ. Μέσα από τη δουλειά θα μπορέσω να βελτιωθώ».

Ήρθες για να μείνεις;

«Είμαι για έξι μήνες στην ομάδα. Είμαι για να βοηθήσω και να βοηθηθώ. Μετά το καλοκαίρι θα υπάρξουν συζητήσεις».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.