ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Ο… δολοφόνος χτυπάει τρεις φορές

Από τον παράδεισο στην κόλαση και… τούμπαλιν για τον Παναθηναϊκό στο Ηράκλειο. Προηγήθηκαν στο 2΄οι «πράσινοι» με τον Καρέλη, έκανε την ανατροπή ο ΟΦΗ (25΄Μονιάκης, 44΄Μερεμπασβίλι πεν.), Πράνιτς (49΄) και Καρέλης (74΄), χάρισαν τη νίκη στο «τριφύλλι».

Ο… δολοφόνος χτυπάει τρεις φορές

Τελικά με το… απόλυτο θα πάει ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Κυριακή, αφού έστω και… δια πυρός και σιδήρου πέρασε από το «Γεντί Κουλέ» με σκορ 2-3.

Δύο πρόσωπα είχε ο Παναθηναϊκός στο ματς, ένα άσχημο πρώτο ημίχρονο με αδικαιολόγητη οπισθοχώρηση και ένα δεύτερο μέρος, με σαφώς ανεβασμένη την ομάδα του Αναστασίου, που έκανε ευκαιρίες  και αν ήταν πιο τυχερή θα έβαζε περισσότερα τέρματα.

Το ματς

Με τον Μαυρία να κάνει ντεμπούτο, «κατέβηκε» στο γήπεδο ο Παναθηναϊκός, με σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Καρέλη να είναι στην κορυφή, αντί του Μπεργκ, ο οποίος κινούνταν σε θέση έξω αριστερά.

Οι «πράσινοι» είχαν προσανατολισμό, να πιέσουν ψηλά και να αναγκάσουν σε λάθη τον ΟΦΗ, πράγμα που στο πρώτο πεντάλεπτο εφαρμόστηκε με επιτυχία, αλλά μετά το δεκαπέντε το πράγμα άλλαξε άρδην…

Ιδανικό ξεκίνημα…

Μπεργκ, Πέτριτς και το 8ο γκολ του Νίκου Καρέλη στη σεζόν, μόλις στο 2ο λεπτό (1:40 συγεκριμένα), όταν από αριστερά ο Μπεργκ (μετά από πάσα του Πέτριτς) έκανε τη συρτή μπαλιά, ο Καρέλης με τσίμπημα… στη μπάλα έδωσε στον Πέτριτς, εκείνος έκανε την προσποίηση στον Δαμιανάκη, σούταρε, η μπάλα κόντραρε, στρώθηκε στον Καρέλη, ο οποίος με το αριστερό από το ύψος της μικρής περιοχής, άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση.

ÄÁÌÉÁÍÁÊÇÓ ÌÐÅÑÃÊ  ÏÖÇ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  DAMIANAKIS BERG OFI - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Οι «πράσινοι» ήλεγχαν το ματς, με τον ΟΦΗ να προσπαθεί με μεγάλες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, αλλά «Τριάντα» και «Σίφο» δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα. Από την άλλη, το «τριφύλλι» κυρίως από τα άκρα (Μαυρίας-Μπεργκ), προσπαθούσε να «ανοίξει» την άμυνα των Κρητικών, χωρίς ωστόσο, πέραν του γκολ, να καταφέρει να δημιουργήσει κάτι καλό.

Η… πρώτη του ΟΦΗ

Στο 10΄με ένα απ΄ ευθείας φάουλ (πήρε μπάλα ο Λαγός) του Μερεμπασβίλι οι γηπεδούχοι απείλησαν, αλλά ο Στιλ ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα.

Στα επόμενα λεπτά ο ΟΦΗ ανέβασε ρυθμό, αλλά η καλή και αποτελεσματική πίεση των «πρασίνων» ψηλά, δεν άφηνε χώρους στην ομάδα του Αναστόπουλου να κάνει παιχνίδι.

Το παιχνίδι ήταν σκληρό και δυνατό (όχι αντιαθλητικό), με τον Παναθηναϊκό να έχει οπισθοχωρήσει ελαφρώς, δίνοντας χώρο στον ΟΦΗ, ο οποίος με αιχμή τον Κοσταρικανό Τζορτζ, προσπαθούσε να βάλει τη μπάλα στην περιοχή του Στιλ. Ο Άγγλος «λέρωσε»… τα γάντια του και στο 17΄, όταν ο Μακρής κέρδισε την κεφαλιά από τον Τριανταφυλλόπουλο, αλλά ο Στιλ σε ετοιμότητα μπλόκαρε.

Ο Αναστασίου την ίδια ώρα, έκανε την πρώτη του εσωτερική αλλαγή, κάνοντας το σχήμα του, πιο ορθολογικό, τοποθετώντας τον Καρέλη στα αριστερά και τον Μπεργκ στην κορυφή της επίθεσης, σχήμα που σε κάθε περίπτωση όμως, του είχε βγει, αφού η ομάδα του είχε ανοίξει ήδη το σκορ.

ÔÏ 2-3 ÊÁÑÅËÇÓ  ÏÖÇ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  KARELIS  OFI - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Αδικαιολόγητη οπισθοχώρηση… και 1-1

Ο ΟΦΗ είχε κερδίσει το κέντρο, με τον Παναθηναϊκό να μην συνεχίζει την πίεση ψηλά (όταν το έκανε κέρδιζε τη μπάλα, η ανάγκαζε σε λάθος τον αντίπαλο του), με αποτέλεσμα οι Κρητικοί να έχουν την κατοχή της μπάλας. Στο 25΄ο κεφάτος Κουτσιανικούλης έκανε την κούρσα και δέχτηκε το φάουλ από τον Μαυρία (πήρε κίτρινη), λίγο έξω από την περιοχή του «τριφυλλιού».

Ο Μονιάκης εκτέλεσε το φάουλ, ο Στιλ προσπάθησε δεν πρόλαβε, η μπάλα βρήκε στην γωνία των δοκών και κατέληξε μέσα στο τέρμα του άγγλου κίπερ, για το 1-1. Ο Παναθηναϊκός «πλήρωσε» το γεγονός, πως «έκατσε» μετά το γκολ του, σταμάτησε να πιέζει ψηλά, έδωσε χώρο στον ΟΦΗ και μοιραία δέχτηκε το γκολ, παρά το γεγονός πως οι Κρητικοί δεν είχαν δημιουργήσει κλασικές φάσεις, αλλά ήλεγχαν το ματς.

Στο ίδιο έργο…

Ο Παναθηναϊκός αδικαιολογήτως βρισκόταν πίσω, ο ΟΦΗ κέρδιζε μέτρα, πότε με τον Μπερεμπασβίλι, πότε με τον Κουτσιανικούλη δημιουργούσε κινδύνους, στα… πέριξ της περιοχής του Στιλ.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά στο 34΄όταν ο Ζέκα έκανε τη σέντρα, ο Μπεργκ πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Τι έβγαλε ο Λόρια…

Ο Χουχούμης στο 38΄απείλησε τον Λόρια, όταν μετά από όμορφο συνδυασμό με τον Πέτριτς και τον Καρέλη, σούταρε αλλά ο κίπερ του ΟΦΗ έδιωξε σε κόρνερ, στη μεγαλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού μετά το γκολ.

ÍÉÍÇÓ ÊÁËÁÉÔÆÉÔÓ  ÏÖÇ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  NINIS KALAJDZIC  OFI - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Ολική ανατροπή

Ο Τζορτζ εκμεταλλευόμενος τους χώρους που είχε και σε μια ανύποπτη φάση, κέρδισε το πέναλτι από τον Τριανταφυλλόπουλο, με τον Μπερεμπασβίλι να βρίσκει δίχτυα (έπεσε σωστά ο Στιλ, αλλά δεν πρόλαβε) κάνοντας το 1-2 στο 44΄, με τους «πράσινους» να είναι εξοργισμένοι από την απόφαση του Δημητρόπουλου, να καταλογίσει την παράβαση (ο Τριανταφυλλόπουλος τον βρίσκει… σαν άνεμος, με τον Τζορτζ να παθαίνει ηλεκτροπληξία).

Ο Παναθηναϊκός έχασε… τελειωτικά την συγκέντρωση του, με τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο, με το  ματς να μοιάζει… Γολγοθάς. Ο Σίλντενφελντ έκανε φάουλ μετά την απώλεια της μπάλας με ανόητο τρόπο (δέχτηκε κίτρινη), δίνοντας άλλη μια ευκαιρία στον ΟΦΗ να απειλήσει. Τελικά οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 1-2 και τους «πράσινους» να μοιάζουν «χαμένους»… χωρίς καθαρό μυαλό και με μπόλικο άγχος να τους κυριεύει πια.

Νίνης αντί Μαυρία

Με τον Σωτήρη Νίνη να παίρνει τη θέση του Μαυρία, ξεκίνησε το Β΄ μέρος ο Παναθηναϊκός. Ο Γιάννης Αναστασίου θέλησε να δώσει ποιότητα στη μεσαία του γραμμή, ούτως ώστε να κάνει την προσπάθεια να αλλάξει τη ροή του αγώνα.

Γκολάρα Πράνιτς…

Σε μία ανύποπτη φάση στο 49΄οι «πράσινοι» μπήκαν στο ματς όταν ο Ντάνιελ Πράνιτς σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Μακρή και κατέληξε στα δίχτυα του Λόρια για το 2-2.

TO 2-2 ÐÑÁÍÉÔÓ  ÏÖÇ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  PRANJIC OFI - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Πλέον με το ματς στο μηδέν, ο Παναθηναϊκός είχε μπροστά του 40 ολόκληρα λεπτά για να πραγματοποιήσει την ανατροπή και να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Στο 52΄ο ΟΦΗ με τον μαχητικό Τζορτζ απείλησε, όταν βγήκε στην πλάτη του Τριανταφυλλόπουλου έκανε το σουτ, με τον Στιλ να αποκρούει με τα πόδια.

Η παρουσία του Νίνη βοήθησε την κυκλοφορία της μπάλας στο κέντρο για το «τριφύλλι», ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να φτιάξει παιχνίδι από τα άκρα, με Χουχούμη και Νίνη, η Ζέκα.

Δοκάρι και… έξω

Ο Καρέλης έφτασε μια ανάσα από το 2-3, αλλά το σουτ του Καρέλη βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Λόρια στο 59΄. Ο Πέτριτς σχεδόν από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, έκλανε τη λόμπα, προσπαθώντας να βρει τον Μπεργκ, τελικά εκείνη κατέληξε στον Καρέλη, ο οποίος σούταρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα πήγε ψηλά στο αριστερό οριζόντιο δοκάρι του Λόρια.

ÏÖÇ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ   OFI - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Ατζαγκούν αντί Πέτριτς

Ο Αναστασίου ανακάτεψε και άλλο την τράπουλα, περνώντας τον Ατζαγκούν στη θέση του Πέτριτς, σε μια προσπάθεια του να κάνει πιο γρήγορο τον Παναθηναϊκό και να κερδίσει τη μεσαία γραμμή.

Διπλή ευκαιρία

Ο Πράνιτς στο 66΄προσπάθησε και πάλι να σκοράρει από μακριά, με τη μπάλα να βρίσκει στο κεφάλι του Κάλαιτζιτς με τον Λόρια να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στη συνέχεια της φάσης μετά την εκτέλεση κόρνερ, ο Ατζαγκούν έπιασε το απ΄ευθείας σουτ, με τους γηπεδούχους να διώχνουν και πάλι σε κόρνερ.

ÖÁÆÏÓ ÑÏÂÉÈÇÓ ÐÅÔÑÉÔÓ  ÏÖÇ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ FAZOS ROVITHIS PETRIC  OFI - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Στο 68΄ο Μπεργκ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-3, όταν βγήκε απέναντι από τον Λόρια, έκανε το πλασέ, αλλά ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ απέκρουσε, γλιτώνοντας την ομάδα του.

Ήταν φανερό πως ο Παναθηναϊκός ήταν σαφώς καλύτερος στο δεύτερο μέρος, δημιουργούσε ευκαιρίες πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, αλλά ο χρόνος έτρεχε και οι «πράσινοι» έπρεπε να πιέσουν παραπάνω, με τον κόουτς των «πρασίνων» να αλλάζει τον σχηματισμό του σε 4-4-2, γεγονός που βελτίωσε την εν γένει λειτουργία της ομάδας.

Καρέλαρος…

Χουχούμης και Καρέλης συνδυάστηκαν με τον πρώτο σκόρερ του «τριφυλλιού» να τελειώνει όμορφα τη φάση κάνοντας το 2-3 στο 74΄, με σουτ με τη μία από το ύψος της μεγάλης περιοχής, λυτρώνοντας τον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Αναστασίου μετουσίωσε την υπεροχή της στο γήπεδο, κάνοντας το 2-3 σε ένα κομβικό σημείο και αυτό που χρειαζόταν απλά, ήταν σωστή διαχείριση στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.

ÏÖÇ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  OFI - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά στο 85΄όταν ο «Τριάντα» σούταρε μέσα από την περιοχή, μετά από πάσα του Καρέλη, αλλά η μπάλα βρήκε σε κεφάλια αμυνόμενων, σε μια πολύ καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό να τελειώσει… οριστικά το ματς. Ο Γιάννης Αναστασίου αμέσως μετά πέρασε τον Κουτρουμπή στη θέση του Καρέλη, τοποθετώντας τον σε θέση αμυντικού χαφ, για τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Τον γλίτωσε ο Ζέκα…

Ο Ζέκα έκανε το κόψιμο της αναμέτρησης στο 88΄, όταν έκοψε τον Περογαμβράκη προ του Στιλ, γλιτώνοντας τον Παναθηναϊκό από την ισοφάριση και την ψυχρολουσία. Ο Αναστασίου ήταν εκνευρισμένος από την συμπεριφορά των παικτών του, καθώς δεν είχαν το καθαρό μυαλό να κρατήσουν τη μπάλα μακριά από την περιοχή τους. Στις καθυστερήσεις οι «πράσινοι» έκαναν καλή διαχείριση του αγώνα χωρίς να απειληθούν από τον ΟΦΗ.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Λόρια, Δαμιανάκης, Μονιάκης (31’ Ροβίθης), Κουτσιανικούλης, Τζορτζ, Κάλαϊτζιτς (79’ Περογαμβράκης), Λαμπρόπουλος, Μερεμπασβίλι, Μπολάκης, Φαζός, Μακρής

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Χουχούμης, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα, Πράνιτς, Λαγός, Πέτριτς (63’ Ατζαγκούν), Καρέλης (86’ Κουτρουμπής), Μπεργκ, Μαυρίας (46’ Νίνης)

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ