ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

«Ισοπέδωσε» τους Ρωμαίους…(vid)

Ήταν 18 Φεβρουαρίου του 2010, όταν ο Παναθηναϊκός του Τζιμπρίλ Σισέ επικρατούσε με 3-2 της Ρόμα στο ΟΑΚΑ για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των «32» του Europa League.

«Ισοπέδωσε» τους Ρωμαίους...(vid)

Οι «πράσινοι» που είχαν στο τιμόνι τους τον Νίκο Νόμπλια, κατάφερουν να επικρατήσουν με 3-2 της Ρόμα, που ήταν εκ των φαβορί για τον τίτλο και να κάνουν το πρώτο μεγάλο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Μία πρόκριση που σφραγίστηκε φυσικά μετά από το μεγάλο διπλό μέσα στην Ρώμη με το ίδιο σκορ, μία εβδομάδα αργότερα.

Αλλά ας πάμε στην βραδιά του ΟΑΚΑ, με ένα στάδιο «ντυμένο» στα πράσινα. Η Ρόμα ήταν αυτή που πήρε κεφάλι στο σκορ, με ένα πολύ ωραίο πλασέ του Βούτσινιτς στο 29′, με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 61′.

Στο 80′ ο Πιζάρο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έβαλε και πάλι μπροστά την ιταλική ομάδα, αλλά το «τριφύλλι» δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Ο Χριστοδουλόπουλος ισοφάρισε και πάλι στο 85′ και ο «τεράστιος» Τζιμπρίλ Σισέ έδωσε την μεγάλη νίκη με το γκολ του στο 89′.

Λίγες ημέρες μετά ήρθε και το μεγάλο διπλό στην Ρώμη, με το ίδιο σκορ που έδωσε και την πρόκριση στον Παναθηναϊκό για την φάση των «16» της διοργάνωσης.

Οι ενδεκάδες του αγώνα:

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Καραγκούνης, Κατσουράνης (59′ Σαλπιγγίδης), Νίνης (83′ Χριστοδουλλούπουλος), Λέτο (86′ Μαρίνος), Σισέ.

Ρόμα: Ζούλιο Σέρτζιο (29′ λ.τ. Ντόνι), Ζουάν, Μπουρντίσο, Μότα, Ρίισε, Πιζάρο, Ντε Ρόσι, Μπρίγκι, Μπαπτίστα, Ταντέι (74′ Σέρτσι), Βούτσινιτς (63΄Μενέζ).

Μάριος Μανιός

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ