ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Δύο μετάλλια οι «πράσινοι»

Με δύο μετάλλια και εξαιρετικές επιδόσεις ολοκλήρωσαν οι αθλητές του Παναθηναϊκού τους αγώνες Α΄ κατηγορίας πυροβόλων όπλων, που διοργανώθηκε από τον Σκοπευτικό όμιλο ΔΕΗ το Σαββατοκύριακο 14-15/2, στο σκοπευτήριο Βύρωνα.

Δύο μετάλλια οι «πράσινοι»

Αναλυτικά:

«Ο Παναθηναϊκός συμμετείχε σε 2 αγωνίσματα με 6 συνολικά αθλητές σημειώνοντας εξαιρετικές επιδόσεις και κατακτώντας δύο μετάλλια στο αγώνισμα του ελεύθερου πιστολιού ανδρών (ένα χρυσό με τον Γιάννη Καμπούρη και ένα αργυρό με τον Δημήτρη Κατσίρη).

Το Σάββατο 14/2 την ομάδα του Παναθηναϊκού αποτελούσαν οι Τίτος Καρρέρ (τουφέκι πρηνηδόν), Καμπούρης Γιάννης, Κατσίρης Δημήτρης και Νίκος Κοκκινάκης (ελεύθερο πιστόλι). Στις 15/2 προστέθηκαν οι συμμετοχές των Φώτη Λιακώνη και Διονύση Λιβέρη (ελεύθερο πιστόλι). Οι αγώνες του ελεύθερου πιστολιού ήταν διπλοί με τη βράβευση έγινε για το σύνολο της βαθμολογίας και των 2 ημερών.

ΜΠΑΜ με Χαντάβα!
ΜΠΑΜ με Χαντάβα! 2.364 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αναλυτικά η αγωνιστική δράση:

Καταπληκτικός ο Γιάννης Καμπούρης, ο οποίος στη δεύτερη μόλις συμμετοχή του στο αγώνισμα του ελεύθερου πιστολιού, με επίδοση 532/600και 530/600 κατόρθωσε με ευκολία να περάσει το όριο του 525/600 και πλέον κατέχει μια θέση στην κατηγορία επίλεκτων και σε αυτό το αγώνισμα. Κατέκτησε την πρώτη θέση και τις δύο μέρες συμμετοχής του όπως και το χρυσό μετάλλιο! Συνεχίζει να κάνει περήφανη την ομάδα του Παναθηναϊκού και ακόμα δεν έχει δείξει όλο το εύρος των ικανοτήτων του! Πολλά συγχαρητήρια!

Ο έφορος του τμήματος, Δημήτρης Κατσίρης, σταθερός στα νούμερά του, κατέκτησε άλλο ένα μετάλλιο για την ομάδα του Παναθηναϊκού αφού κατέλαβε τη δεύτερη θέση και τις δύο μέρες διεξαγωγής των αγώνων με επιδόσεις 507/600 στις 14/2 και 503/600 στις 15/2.

Ο Τίτος Καρρέρ, στην παρθενική του εμφάνιση στο άθλημα του τυφεκίου πρηνηδόν στα 50μ. κατόρθωσε μια πάρα πολύ καλή επίδοση και  με 483/600 δεδομένης της απειρίας του όσον αφορά τα αγωνίσματα των πυροβόλων όπλων, κατέλαβε την 5η θέση αφήνοντας σημαντικές υποσχέσεις για το μέλλον.

Ο Φώτης Λιακώνης πήρε και αυτός το βάπτισμα του πυρός στο αγώνισμα του ελεύθερου πιστολίου στα 50μ. και με επίδοση 436/600 κατέλαβε  την ημέρα που αγωνίστηκε την 8η θέση αφήνοντας πίσω του με ευκολία 4 σκοπευτές με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από τον ίδιο. Η επίδοσή του αυτή αποδεικνύει περίτρανα την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται καθώς και τα αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς του με συστηματικές και πολύωρες προπονήσεις.

Ο Νίκος Κοκκινάκης αποφάσισε κυριολεκτικά τελευταία στιγμή να συμμετάσχει στους αγώνες αυτούς, αφού κανονικά είχε προγραμματιστεί να λάβει μέρος στο «κλασικό» του αγώνισμα αυτό του πιστολιού ταχύτητας στα 25μ. το οποίο όμως αναβλήθηκε. Ωστόσο κατάφερε να πετύχει την 1η μέρα επίδοση 428/600 ενώ την δεύτερη όντας καλύτερα προετοιμασμένος κατάφερε επίδοση 485/600 και συνολικά κατέλαβε την 6η θέση (913).

Ο Διονύσης Λιβέρης, ο οποίος συμμετείχε μόνο στους αγώνες της δεύτερης μέρας, κατόρθωσε με μέτρια για τα δεδομένα του επίδοση να πάρει την τρίτη θέση με επίδοση 498/600.

Αναλυτικά οι επιδόσεις των αθλητών:

Ελεύθερο πιστόλι Ανδρών 50μ.

1ος Καμπούρης Γιάννης (1062)

2ος Κατσίρης Δημήτρης (1010)

6ος Κοκκινάκης Νίκος  (913)

11ος Λιβέρης Διονύσης 498/600

14ος Λιακώνης Φώτης 436/600

Τουφέκι πρηνηδόν 50μ.

5ος Καρρέρ Τίτος 483/600

Θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός μετά από χρόνια καταφέρνει να κατεβάσει τόσο μεγάλο αριθμό σκοπευτών σε αγώνα πυροβόλων. Ο συνδυασμός των συμμετοχών αυτών με τις υψηλές επιδόσεις τις οποίες αυτοί συστηματικά επιτυγχάνουν δημιουργούν μεγάλες προσδοκίες για τους Πανελλήνιους Αγώνες οι οποίοι θα διεξαχθούν την Άνοιξη.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε να δώσουμε τόσο στους διοργανωτές του αγώνα (ΔΕΗ) όσο και στη Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος για την παροχή εξοπλισμού και όλες τις διευκολύνσεις που μας παρείχαν.

Επόμενο ραντεβού των Σκοπευτών του Παναθηναϊκού το Σάββατο 21/02/2015 στους αγώνες Αεροβόλων Όπλων τους οποίους διοργανώνει ο Παναθηναϊκός και στους οποίους θα δοθεί η δυνατότητα σε πολλά νέα ταλέντα να λάβουν το βάπτισμα του πυρός  τα οποία έχουν ενταχθεί στην Πράσινη Σκοπευτική Οικογένεια!».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.