ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βαγγέλης Νεραντζιάς

Τώρα είναι η σειρά του Παναθηναϊκού…

Ο Βαγγέλης Νερατζιάς γράφει στο panathinaikos24.gr για τον μοναδικό στόχο του τριφυλλιού στο αιώνιο ντέρμπι.

Τώρα είναι η σειρά του Παναθηναϊκού...

Λίγες ώρες πριν τη σέντρα στην Λεωφόρο και όλες οι ενδείξεις μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πάμε σε ένα ντέρμπι, που εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την απόδοση-διαχείριση του Παναθηναϊκού. Συμπέρασμα που προκύπτει από μια σειρά επιχειρήματα και όχι από υπέρμετρο ενθουσιασμό…

Οι πράσινοι προέρχονται από ένα σπουδαίο διπλό, όσον αφορά το κλίμα που αντιμετώπισαν στην Κρήτη, έχουν πάρει τα πάνω τους στην βαθμολογία και μετά από καιρό μπορούν να βρεθούν σε απόσταση βολής από την κορυφή.

Την ίδια ώρα ο Γιάννης Αναστασίου έχει βρει και πάλι τις ισορροπίες στο ρόστερ μετά το «ψάξιμο» στο πρώτο μισό της σεζόν, ενώ η ομάδα είναι σε σταθερά ανοδική πορεία με καλό ποδόσφαιρο ανα διαστήματα. Οι Ταυλαρίδης, Νίνης και Μαυρίας προσέθεσαν από μία ακόμη ποιοτική λύση σε κάθε γραμμή και αν συνεχίσουν έτσι, ανεβάζουν επίπεδο το τριφύλλι.

Το γήπεδο της Λεωφόρου έχει μετατραπεί σε «κάστρο», με τον Παναθηναϊκό να μετρά το αξιοσημείωτο 11 νίκες σε 12 ματς. Γενικά, η ομάδα έχει βρει τον τρόπο όχι μόνο να νικά στην Λεωφόρο -ακόμη και σε μέτριες ημέρες- αλλά και να μην δέχεται καν γκολ.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι η προσέγγιση του αγώνα σε ψυχολογικό επίπεδο και η υπομονή που πρέπει να δείξει το «τριφύλλι» ακόμη κι αν στην αρχή τα πράγματα δεν πάνε όπως πρέπει, αλλά αυτό με τόσους πρώην παίκτες στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας μοιάζει αυτονόητο. Ο αντίπαλος είναι σε μέτρια κατάσταση και αυτό είναι φυσιολογικό, αν συγκρίνουμε το τωρινό ρόστερ των ερυθρόλευκων με το αντίστοιχο των περασμένων ετών. Έφυγαν σημαντικοί παίκτες (Μανωλάς-Σάμαρης) και ήρθαν μέτριοι.

Στο δημιουργικό κομμάτι πέραν του Τσόρι υπάρχει το χάος, ενώ και ανασταλτικά τα προβλήματα είναι πολλά. Με τα υπάρχοντα δεδομένα μοιάζει αδιανόητο να μην σκοράρουν οι ταλαντούχοι επιθετικοί του Παναθηναϊκού απέναντι στο κακό και δύσκαμπτο… δίδυμο στο κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού. Άλλωστε ΑΕΚ και Ντνιέπρ πιστοποίησαν τις συγκεκριμένες δυνατότητες των ερυθρόλευκων, τώρα είναι η σειρά του Παναθηναϊκού…

Το «τριφύλλι» πρέπει να αγωνιστεί όπως ξέρει μέσα στην Λεωφόρο και με τη βοήθεια του κόσμου του να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα, έστω κι αν τις επόμενες εβδομάδες δεν του επιτραπεί να γίνει επί της ουσίας διεκδικητής του τίτλου…

Τουλάχιστον θα έχει κάνει το καθήκον του.

Υ.Γ. Είναι τυχαίο ότι σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια οι ερυθρόλευκοι φεύγουν με παράπονα για τη διαιτησία… Την απάντηση την ξέρετε.

Υ.Γ.1 Εύχομαι ο Σιδηρόπουλος να μην προκαλέσει με την διαιτησία του και την Δευτέρα να μιλάμε μόνο για ποδόσφαιρο και για μια καθαρή νίκη του Παναθηναϊκού…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE