Ποδόσφαιρο

Μόρις: «Κλειδιά οι Μπεργκ-Μήτρογλου»

Τους Μάρκους Μπεργκ και Κώστα Μήτρογλου, χαρακτήρισε ως παίκτες κλειδιά ο Νασίφ Μόρις σε δηλώσεις του ενόψει του ντέρμπι των δύο αιωνίων.

Ο Νασίφ Μόρις παραδέχτηκε ότι θα ήθελε πολύ να συμμετάσχει ξανά σε ένα ντέρμπι ενώ τόνισε ότι οι παίκτες που δεν έχουν εμπειρία δεν ξέρει κανείς πως θα αντιδράσουν κάτω από αυτή την πίεση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νασίφ Μόρις στην εφημερίδα «Αγορά»:

Για το που θα κριθεί το ντέρμπι:

«Τα ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό έχουν πάντοτε μια άγρια ομορφιά. Έχουν ένταση, πάθος, δύναμη, νεύρα, γεμάτα γήπεδα. Είναι παιχνίδια που δεν τα ξεχνάς και πάντοτε τα κουβαλάς μαζί σου. Αυτά τα παιχνίδια έχουν πολλούς αστάθμητους παράγοντες, οι οποίοι μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα. Ένα γρήγορο γκολ, ένα πέναλτι, μία αποβολή μπορεί να διαφοροποιήσουν τελείως τα δεδομένα. Συνήθως, όμως, τα ντέρμπι κρίνονται στη δύναμη και την αποφασιστικότητα των ποδοσφαιριστών».

Για τους παίκτες – κλειδιά των δύο ομάδων:

«Τα ντέρμπι είναι για τους παίκτες που δεν λυγίζουν. Γι΄ αυτό και αρκετοί έχουν την ικανότητα να πρωταγωνιστούν σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Ο Μπεργκ είναι μία τέτοια περίπτωση για τον Παναθηναϊκό. Είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης της ομάδας, είναι ο κορυφαίος σκόρερ και έχει δείξει ήδη από την περυσινή νίκη στην έδρα του Ολυμπιακού ότι παίρνει δύναμη στους δύσκολους αγώνες. Το ίδιο ισχύει και από την πλευρά του Ολυμπιακού με τον Μήτρογλου, που είναι ένας παίκτης που σκοράρει στα ντέρμπι. Θα είναι ενδιαφέρουσα η μονομαχία τους».

Για τους παίκτες με μικρή εμπειρία και την Λεωφόρο:

«Δεν μπορείς να γνωρίζεις πώς θα αντιδράσουν οι παίκτες με μικρή εμπειρία όταν μπουν στην έδρα του αντιπάλου, όταν αδικηθούν από τον διαιτητή ή νιώσουν την πίεση των δικών τους οπαδών. Η έδρα σε τέτοια ματς παίζει σημαντικό ρόλο. Το πάθος και ο φανατισμός των οπαδών είναι απίστευτα. Μπορώ να φανταστώ πως θα είναι η Λεωφόρος την Κυριακή και ομολογώ ότι μου λείπει αυτή η ατμόσφαιρα. Και σίγουρα δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση των παικτών του Ολυμπιακού».

Exit mobile version