ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Μπορεί να κερδίσει ο Παναθηναϊκός»

Ο Στράτος Αποστολάκης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ενόψει ντέρμπι και τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός έχει τις περισσότερες για τη νίκη.

«Μπορεί να κερδίσει ο Παναθηναϊκός»

Αναλυτικά, όσα είπε ο παλαίμαχος άσος:

Για τις πρώτες του σκέψεις σχετικά με το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού: «Η πρώτη σκέψη μου για το παιχνίδι είναι ότι πρόκειται για το ντέρμπι των αιωνίων. Θυμίζει εποχές καλές, αλλά και κακές. Έχουμε δει πολύ καλά παιχνίδια αλλά και άσχημα. Πάντα υπάρχει η αγωνία να δούμε ποιος θα βγει κερδισμένος. Είναι το ματς που καθορίζει το ποια είναι η πιο δυνατή ομάδα του πρωταθλήματος, άσχετα με το ποιος παίρνει στο τέλος το πρωτάθλημα».

Για τον αν θα κρίνει την εξέλιξη του τίτλου: «Θεωρώ ότι αν ζούσαμε στο εξωτερικό και βλέπαμε τη διαφορά των βαθμών θα συζητούσαμε διαφορετικά. Θέλω και εύχομαι να υπάρχει ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Θα δώσει αξιοπιστία και θα χαρούν όλοι οι φίλαθλοι αλλά είμαι λίγο επιφυλακτικός. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός έχει τα φόντα και λόγω έδρας μπορεί να κερδίσει το ματς και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα».

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 5.578 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για την αλλαγή προπονητή στον Ολυμπιακό και πως αυτό έχει επηρεάσει τους «ερυθρόλευκους»: «Δε νομίζω ότι η αλλαγή προπονητή ευθύνεται για την αγωνιστική κατάσταση του Ολυμπιακού. Από την αρχή της χρονιάς, αν εξαιρέσουμε τα παιχνίδια της Ευρώπης ο Ολυμπιακός δεν μας έπεισε στα μεγάλα ματς ότι μπορεί να ανταπεξέλθει. Είναι μια ομάδα που δεν τρέχει και ίσως το πρόβλημα ξεκίνησε από την προετοιμασία του καλοκαιριού. Ο Παναθηναϊκός αντίθετα είναι μια ομάδα που τρέχει πολύ. Υπάρχει μεγάλη δίψα από τους παίκτες του Παναθηναϊκού, και έχουν το πλεονέκτημα ότι γνωρίζουν καλύτερα το τι σημαίνουν αυτά τα παιχνίδια για τον κόσμο».

Για το αν λείπουν οι σημαίες από τις δύο ομάδες: «Δεν υπάρχουν σημαίες . Υπάρχουν παίκτες με μεγάλες δυνατότητες και άλλοι όχι. Νομίζω ότι με αυτό γεννιέσαι. Γενικώς πιστεύω ότι λείπουν από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο οι παίκτες ηγέτες. Νομίζω ότι δεν υπάρχουν οι δομές τα φόντα το ελληνικό ποδόσφαιρο να φτιάξει τέτοιους παίκτες. Το ποδόσφαιρο μας δεν είναι δομημένο σε υγιείς βάσεις. Θα βολευόμαστε με αυτούς που βλέπουμε τώρα, που μπορεί να μην είναι αυτοί που επιθυμούμε».

Για τον Ταυλαρίδη: «Απορώ πως αυτό το παιδί είναι τόσα χρόνια στην Ελλάδα και δεν τον είδαμε σε τοπ ομάδα. Μου προξενεί εντύπωση να ψάχνουν στόπερ από το εξωτερικό και να μην κοιτάμε αυτά τα παιδιά. Το αρνητικό είναι η ηλικία του που αποτελεί τροχοπέδη για το μέλλον».

Για τα σημεία που θα κρίνουν το ντέρμπι: «Όσον αφορά το παιχνίδι θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο η άμυνα. Αν πάνε επιφυλακτικά οι δυο ομάδες θα δούμε ένα μεγάλο 0-0. Πιστεύω πως αν ο Παναθηναϊκός αξιοποιήσει τις δυνατότητές του, δηλαδή τα τρεξίματα, τη φρεσκάδα και τον παράγοντα έδρα θα έχει μεγάλες πιθανότητες».

Για το Σαντάνα: «Δεν μπορώ να κρίνω το συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή έτσι εύκολα αλλά νομίζω ότι μπορεί να βρει με αυτά τα λεφτά καλύτερους ποδοσφαιριστές. Το ίδιο ισχύει και για κάποιους παίκτες του Παναθηναϊκού όπως και του ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει λόγος να τους δίνουν τόσα λεφτά να έρχονται στην Ελλάδα να κάνουν διακοπές. Πιστεύω ότι και οι πιο πιστοί φίλαθλοι των ομάδων τις βλέπουν τις λανθασμένες επιλογές. Δεν υπάρχει λόγος να έρχονται τόσο μέτριοι παίκτες στην Ελλάδα με τόσα λεφτά».

Για το ποιο θα είναι σημείο κλειδί του ματς: «Πιστεύω ότι το μυστικό θα είναι στους χώρους που θα πιέσει ο ΠΑΟ τι θα αφήσει στον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι θα δούμε ένα ματς σαν του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Αν ο Ολυμπιακός πιέσει ψηλά και βγει μπροστά θα το πληρώσει. Αν ο Παναθηναϊκός το εκμεταλλευτεί θα έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.