ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Η ευκαιρία του Παναθηναϊκού»!

Ο Γιόζεφ Βάντσικ, το «βουνό» του Παναθηναϊκού μιλάει στο panathinaikos24.gr για το αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, εξηγεί που θα κριθεί η αναμέτρηση και θυμάται τις δικές του μέρες.

«Η ευκαιρία του Παναθηναϊκού»!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Πολωνός παλαίμαχος τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» στο panathinaikos24.gr.

Για το ντέρμπι της Λεωφόρου:

«Έχει ευκαιρία ο Παναθηναϊκός να κερδίσει στην έδρα του. Η Λεωφόρος φέτος έχει μεταμορφωθεί, πέρα από τα ματς με ΟΦΗ (για το πρωτάθλημα) και με Ξάνθη (Κύπελλο) που έχασε, δίνει εξτρά ώθηση και κίνητρο στο «τριφύλλι» να κερδίσει τον οποιοδήποτε.

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.220 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Ολυμπιακός παρά το ρόστερ που έχει, φέτος ειδικά αντιμετωπίζει δυσκολίες εκτός έδρας και σ αυτό το σημείο πρέπει να σταθεί ο Παναθηναϊκός για να κερδίσει».

2009083000437_3944424

Που κρίνονται αυτά τα παιχνίδια;

«Αυτά τα ματς πέρα από την εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιουργούν για του φιλάθλους, είναι ματς ψυχολογίας και είναι ξεχωριστά για κάθε ποδοσφαιριστή.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, θα το κερδίσει η ομάδα που θα πιέσει περισσότερο τον αντίπαλο, θα τρέξει από το 1ο λεπτό μέχρι τη λήξη, θα έχει κατοχή μπάλας και θα εκμεταλλευτεί τα κενά που θα δημιουργηθούν.

Ο Παναθηναϊκός έχει τις μονάδες αυτές που μπορούν να κρίνουν ένα τέτοιο ματς, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αντιμετωπίσει τον ολυμπιακό, σαν το «θηρίο». Ο Ολυμπιακός είναι μια καλή ομάδα, με πολλές αδυναμίες, ειδικά στην άμυνά του και εκεί θα πρέπει να «χτυπήσει» ο Παναθηναϊκός για να επικρατήσει.

Επίσης σημαντικό ρόλο σε τέτοιο ματς, παίζει και η διαιτησία, εύχομαι και ελπίζω να γίνει ένα πάρα πολύ καλό ματς, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και ο διαιτητής να περάσει απαρατήρητος.

Επίσης καλό θα είναι, να γίνει ένα μεγάλο ματς αντάξιο των δύο ομάδων μέσα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς φασαρίες που θα βάλουν σε κίνδυνο την έδρα του Παναθηναϊκού.

vantsik_kontresmesa1

Ποιο ντέρμπι σου έχει μείνει έντονα στη μνήμη σου και το συζητάς με τους φίλους σου;

«Έζησα πολλά τέτοια ματς στην καριέρα μου στον Παναθηναϊκό. Όσο μιλάμε μου έρχονται στη μνήμη και ακόμα και στο δρόμο που με συναντούν φίλοι του Παναθηναϊκού, με ρωτάνε για την ατμόσφαιρα, για την ψυχολογία και για τις στιγμές που ζήσαμε όλοι στην ομάδα τότε.

Υπάρχουν δύο τέτοια, ένα στο ΟΑΚΑ που είχαμε κερδίσει 3-0 το 1992 και άλλο ένα στο παλιό στάδιο Καραΐσκάκη για το κύπελλο Ελλάδος το 1995, όταν και απέκρουσα στις καθυστερήσεις ένα πέναλτι του Αλεξανδρή.

Τότε είχαμε κερδίσει 3-2 μέσα στην έδρα του Ολυμπιακού και προκριθήκαμε, κατακτώντας το νταμπλ στο τέλος της σεζόν».

vazexa+vantsik2

Ποια είναι τα «ατού» που έχει ο Παναθηναϊκός;

«Δεν μπορώ να μιλήσω για κάποιο παίκτη συγκεκριμένα, αλλά το μεγαλύτερο είναι η έδρα του και πρέπει αν θέλει να κερδίσει να την εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν καλύτερα.

Τέτοια ματς είναι δύσκολα για κάθε ποδοσφαιριστή, πρέπει να έχει ο καθένας σωστή διαχείριση ψυχολογίας για να πει θα μπω και θα κερδίσω.

Παλιότερα δεν ήταν έτσι έχει αλλάξει πολύ το ποδόσφαιρο γενικά και πλέον τέτοια ντέρμπι δεν τα κρίνουν οι μονάδες της κάθε ομάδας, αλλά η συνολική εικόνα που θα δείξει η κάθε ομάδα.

Εύχομαι καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες και ελπίζω αύριο να πανηγυρίζουμε μια νίκη του Παναθηναϊκού, που θα του δώσει κίνητρο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Αν και είναι δύσκολο να το κατακτήσει φέτος».

thumb

Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.