ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Χένρικσεν: «Πιστεύω σε νίκη του Παναθηναϊκού»

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και για τις στιγμές που θυμάται εκείνος, αναφέρθηκε ο άλλοτε αμυντικός της ομάδας, Ρενέ Χένρικσεν.

Χένρικσεν: «Πιστεύω σε νίκη του Παναθηναϊκού»

Την πεποίθησή του πως το τριφύλλι, θα καταφέρει να επικρατήσει του Ολυμπιακού, εξέφρασε μέσω της εφημερίδας «Goal news», ο παλαίμαχος αμυντικός της ομάδας Ρενέ Χένρικσεν.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις στιγμές των ντέρμπι που έζησε, ενώ καταλήγοντας έκανε αναφορά και στην ατμόσφαιρα της Λεωφόρου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα!
EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα! 99.855 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο:

«Μπορεί να λείπω από την Ελλάδα, αλλά πιστεύω ότι έχω μια αρκετά καλή εικόνα για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δύο ομάδες. Λόγω της σχέσης που έχω ως σκάουτερ του Παναθηναϊκού, έχω δει τα περισσότερα παιχνίδια του και βλέπω ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι σε καλό επίπεδο. Σε μια από τις καλύτερες περιόδους της στη σεζόν. Αυτό είναι το πρώτο πλεονέκτημα. Το δεύτερο είναι ότι ο Ολυμπιακός, με βάση την εικόνα του στο ευρωπαϊκό ματς που έδωσε με την Ντνίπρο, δεν δείχνει να είναι σε αντίστοιχα καλή κατάσταση. Όχι τουλάχιστον με βάση την κατάσταση όπου βρισκόταν πριν από λίγους μήνες και τα ματς που έκανε στο Champions League.

Επίσης, κατά την άποψή μου, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το ντέρμπι -ειδικά στη φάση όπου βρίσκονται οι δύο ομάδες- γίνεται στη Λεωφόρο. Στην καριέρα μου έπαιξα σε πολλά γήπεδα, σε ορισμένα απ΄ τα μεγαλύτερα και τα ωραιότερα του κόσμου. Αυτό που σου δίνει ωστόσο η Λεωφόρος, αυτά τα «φτερά» που βάζει στα πόδια των παικτών, είναι πραγματικά κάτι το απίστευτο. Και στο Ολυμπιακό Στάδιο -ειδικά στα ντέρμπι και τα ευρωπαϊκά ματς- ο κόσμος του Παναθηναϊκού γέμιζε το γήπεδο κι έφτιαχνε πάντα καλή ατμόσφαιρα. Ποτέ όμως δεν ήταν… Λεωφόρος. Για αυτήν τη βοήθεια που δίνει λοιπόν ο κόσμος, αλλά και λόγω της πολύ καλής ψυχολογίας που έχει αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός, πιστεύω ότι θα νικήσει. Ή τουλάχιστον θα έχει το πρώτο λόγο για τη νίκη».

Για το πού θα κριθεί το αυριανό παιχνίδι:

«Ένα ντέρμπι είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό σε σχέση με όλα τα άλλα παιχνίδια. Ειδικά ένα ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Δεν έχει σημασία μόνο η αγωνιστική κατάσταση της κάθε ομάδας. Σίγουρα μετράει κι αυτό, όμως το πιο σημαντικό, για να νικήσεις σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, είναι η πνευματική σου ετοιμότητα. Η θέληση, για να βγεις εσύ νικητής και να είσαι πνευματικά πιο έτοιμος απ΄ τον αντίπαλό σου. Η νίκη σε τέτοιους αγώνες περνάει από την καρδιά και το μυαλό».

Για τα ντέρμπι που είχε αγωνιστεί εκείνος και θυμάται ακόμα:

«Το πρώτο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, με τα γκολ του Πέρσι Ολιβάρες και του Βαζέχα. Το θυμάμαι πολύ καλά εκείνο το παιχνίδι, γιατί είχαμε κάνει καταπληκτική εμφάνιση. Γενικά, εκείνη η ομάδα ήταν μια από τις καλύτερες που είχε ο Παναθηναϊκός τις τελευταίες δεκαετίες. Θυμάμαι επίσης η και το 3-2 στη Λεωφόρο. Και το θυμάμαι, γιατί το 0-1 έγινε με δικό μου αυτογκόλ. Ευτυχώς, όμως, νικήσαμε… Βεβαίως υπάρχει κι εκείνο το ντέρμπι της Ριζούπολης. Αλλά, ειλικρινά, παρότι έχουν περάσει πλέον τόσα πολλά χρόνια, δεν θέλω να θυμάμαι τίποτα από εκείνο το παιχνίδι».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...