ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Ισοπέδωσε τον κόκκινο «καρνάβαλο»!

Ο Παναθηναϊκός έκανε… πλάκα στον Ολυμπιακό κερδίζοντας τον με μόνο… 2-1 (49΄Μαζουακού αυτ., 78΄Πέτριτς, 96' Ντομίνγκες), μείωσε στο -3 και πλέον απειλεί τον αντίπαλο του στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Ισοπέδωσε τον κόκκινο «καρνάβαλο»!

Ο Παναθηναϊκός έδειξε ποιος είναι το αφεντικό, κερδίζοντας εύκολα τον Ολυμπιακό με 2-1, με τον διαιτητή Σιδηρόπουλο να ανοίγει τον δρόμο στον ανήμπορο… Ολυμπιακό να βάλει ένα γκολ.

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… τον Ολυμπιακό εντός γηπέδου, μπορούσε να βάλει και άλλα γκολ, είχε την απόλυτη υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και χρειάστηκε το γύρω-γύρω φάουλ… για να μειώσει, ωστόσο οι εντυπώσεις ήταν πράσινες, αφού ο κυρίαρχος του παιχνιδιού φορούσε τη φανέλα με το τριφύλλι.

ÌÐÅÑÃÊ ÊÁÑÅËÇÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ BERG KARELIS  PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Μπορεί στη διάρκεια του αγώνα (κυρίως πριν…) να έγιναν πολλά άσχημα πράγματα τα οποία καταδικάζουν άπαντες, ωστόσο ποδοσφαιρικό πολιτισμό, δίδαξε ο Αναστασίου και όχι ο κύριος Περέιρα ο οποίος έκανε το… αυτονόητο, να δυναμιτίσει το κλίμα στην αρχή με τις χειρονομίες του και τις βόλτες του, μπροστά στη 13.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ  PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Η δικαιολογία που δόθηκε πως ο Περέιρα σε κάθε αναμέτρηση… επιθεωρεί τα… τέρματα, φυσικά αποτελεί προσχηματικό επιχείρημα, καθώς μόνο του προπονητή δουλειά δεν είναι να το κάνει αυτό. Σε κάθε περίπτωση όμως τα όσα συνέβησαν δεν είναι αποδεκτά και καταδικάζονται, απ’ όλους.

ÐÅÔÑÉÔÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ  PETRIC  PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Το ματς

Με τον Ολυμπιακό στη σέντρα άρχισε το ματς, ο Παναθηναϊκός με 4-4-2 σε σχήμα ρόμβου, με τον Πέτριτς να παίζει πίσω από τους Μπεργκ-Καρέλη και τον Ζέκα εσωτερικό χαφ, με  τους φιλοξενούμενους να αρχίζουν με ένα 4-2-3-1, με τον Ντουρμάζ δεξιά και τον Ντοσεβί αριστερά. Οι μάχες στο κέντρο στα πρώτα δευτερόλεπτα ήταν αρκετά σκληρές, αλλά όχι αντιαθλητικές.

Στο 5΄ήρθε η πρώτη πλαγιοκόπηση του Παναθηναϊκού από δεξιά με τον Τριανταφυλλόπουλο, ωστόσο έδιωξαν οι αμυνόμενοι του Ολυμπιακού. Οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή της μπάλας στο χώρο του κέντρου αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν την πρώτη καλή φάση στο ματς στο 8΄, όταν ο Ντουρμάζ απέφυγε τον Νάνο, έδωσε στο  Μήτρογλου, εκείνος έστρωσε στον Μανιάτη έξω από την περιοχή, εκείνος σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Ζέκα με τον Στιλ να μπλοκάρει χωρίς δυσκολία.

Η πρώτη… έκρηξη

Στο 10΄οι «πράσινοι» ξεδιπλώθηκαν υποδειγματικά στην αντεπίθεση, ο Μπεργκ πήρε την μπάλα από τον Πράνιτς και στην προσπάθεια του να την «σπάσει» δεξιά ξανά στον Κροάτη, δέχτηκε ένα σκληρό φάουλ από τον Μανιάτη λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής.

Ο Μπεργκ με πάσα έστρωσε στον  Νάνο, ο Ισπανός σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε περίπου ένα μέτρο μακριά από το δοκάρι, στην πρώτη καλή στιγμή του Παναθηναϊκού στο ματς.

Στο πρώτο τέταρτο του αγώνα η ομάδα του Αναστασίου είχε περισσότερα κέφια, πατούσε με αποφασιστικότητα στο χορτάρι, οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν σκληρά μεν αλλά με μεγάλη προσοχή στα μετόπισθεν, προσπαθώντας κυρίως από τα άκρα να αντεπιτεθούν.

Στο 18΄ο Σαντάνα δέχτηκε την κίτρινη κάρτα (πρώτη στο ματς), για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Πράνιτς, όταν ο Νάνο έκανε το διώξιμο από αριστερά με στόχο να βρει τον συμπαίκτη του, με τον αμυντικό του Ολυμπιακού να τον βρίσκει από πίσω.

Στα πρώτα 20 λεπτά ο Παναθηναϊκός ήταν πιο μαχητικός, οι Λαγός, Ζέκα και Καρέλης κέρδιζαν όλες τις μάχες με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να φτιάξει παιχνίδι ούτε από τον άξονα ούτε από τα άκρα.

Ο Παναθηναϊκός είχε εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με τον Λαγό να έχει ξεχωρίσει, με την αποφασιστικότητα του και την μαχητικότητα του, καθαρίζοντας ως επί το πλείστον όλες τις φάσεις.

Στο 27΄ο Ολυμπιακός από δεξιά με τον Ντουρμάζ ο οποίος ταλαιπώρησε την άμυνα των «πρασίνων», συνέκλινε από την πλευρά του προς το κέντρο, σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε μακριά άουτ. Στο 28΄ ήταν η σειρά του Καρέλη να δεχτεί τη κίτρινη κάρτα, όταν επιχείρησε μαρκάρισμα στον Σιόβα, στη γραμμή του πλαγίου στο δεξί άκρο της άμυνας των φιλοξενούμενων.

Ο Λαγός «κιτρινίστηκε» στο 32΄όταν έκανε φάουλ στον Σαντάνα, (μετά από λίγο πήρε κίτρινη και ο «Σιφο») ανάμεσα στο κέντρο και τν άμυνα του Ολυμπιακού, η οποία προκάλεσε διαμαρτυρίες, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση ο Καρέλης, μετά από διώξιμο της μπάλας έκανε κούρσα πολλών μέτρων βρέθηκε απέναντι στον Ρομπέρτο ωστόσο το πλασέ του δεν ήταν καλό (έδωσε και λίγο ύψος στη μπάλα, κάτι σαν λόμπα…), με τον κίπερ των φιλοξενούμενων να μπλοκάρει εύκολα, στην μεγαλύτερη φάση των «πρασίνων» στο ματς στο 33΄.

Μεγάλη φάση…

Ο Ζέκα στο 37΄λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, όταν μετά αό σέντρα του Πράνιτς, η μπάλα στρώθηκε στον Πορτογάλο από δεξιά λίγο έξω από την μικρή περιοχή, εκείνος σούταρε αλλά την έστειλε ψηλά άουτ.

Ο Παναθηναϊκός στην κυριολεξία είχε πνίξει… τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν μπορούσε να αντέξει στο πρέσινγκ των «πρασίνων». Αυτό που χρειαζόταν η ομάδα του Αναστασίου ήταν λίγη ψυχραιμία στην τελική πάσα η σέντρα, αφού οι «ερυθρόλευκοι» δεν έδειχναν επικίνδυνοι. Η ομάδα του Αναστασίου προσπαθούσε σε κάθε περίπτωση να «τρέξει» τον αντίπαλο του, έχοντας φανερά το πλεονέκτημα στο τρανζίσιον παιχνίδι.

Οι βαθιές μπαλιές που επιχειρούσαν συνεχώς οι παίκτες του Περέιρα δεν είχαν τύχη, τα λάθη ήταν συνεχή και ο Παναθηναϊκός, απλά έπρεπε να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες των «ερυθρολεύκων», οι οποίες ήταν «χτυπητές».

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τον Παναθηναϊκό να κυριαρχεί πλήρως στον αγωνιστικό χώρο και το μόνο που του έλειπε ήταν ένα γκολ, παρά το γεγονός πως δεν δημιούργησε πάρα πολλές ευκαιρίες, έδειξε ότι υπερέχει και με καλύτερες «τελικές» επιλογές θα  μπορούσε να έχει σκοράρει.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τις δύο ομάδες, με τους «πράσινους» να είναι στη σέντρα αυτή τη φορά.  Στο 46΄ο Σιδηρόπουλος αρνήθηκε να καταλογίσει πέναλτι στον Μπεργκ, όταν ο Σουηδός μπήκε από δεξιά μετά από ωραία πάσα του Ζέκα, με τον Σιδηρόπουλο να μην το δίνει (το ριπλέι τον δικαιώνει).

Ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει προβάδισμα στο 47΄όταν Ντοσεβί και Ντουρμάζ συνδυάστηκαν, ο Νάνο έχασε τον Ντουρμάζ, εκείνος σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Φωταγωγήθηκε η Λεωφόρος!!!!

Ο Νάνο επιχείρησε κούρσα από αριστερά, έβγαλε στον επερχόμενο Πράνιτς, εκείνος από μέσα από την  περιοχή και αριστερά έκανε τη συρτή μπαλιά και ο Μαζουακού στηξν προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα του Ρομπέρτο στο 49΄, με την Λεωφόρο να μετατρέπεται σε… μέρα από τους φίλους του «τριφυλλιού».

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Λαγός επιχείρησε δυνατό σουτ έξω από την  περιοχή αλλά η μπάλα να φεύγει λίγο αουτ, με τον Παναθηναϊκό να «πνίγει» ξανά τον Ολυμπιακό και στο Β΄ μέρος.

Οι «πράσινοι» στο 53΄κ’έρδισαν το πρώτο κόρνερ στον αγώνα, ο Νάνο με πάσα έστρωσε στον Πράνιτς εκείνος σούταρε η μπάλα κόντραρε σε σώματα μέσα στην μικρή περιοχή του Ολυμπιακού και έφυγε μακριά.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πάρει μέτρα, ο Ντουρμάζ ήταν κινητικός, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να απειλήσουν τον Παναθηναϊκό ο οποίος μαχόταν λυσσασμένα σε κάθε μήκος και πλάτος του γηπέδου. Ο Ζέκα θα δεχτεί και αυτός κίτρινη κάρτα στο 60ώ όταν προσπάθησε να κόψει τη μπάλα που πήγαινε προς τον Μανιάτη, με τον Ολυμπιακό νε έχει την ευκαιρία να απειλήσει από στημένη φάση, ωστόσο ο Σαντάνα με τη  κεφαλιά που πήρε το μόνο που κατέφερε ήταν να δώσει μια εύκολη πάσα στον Στιλ.

Στο 61΄ο Αναστασίου θα βγάλει εκτός αγώνα τον Νίκο Καρέλη βάζοντας τον Ατζαγκούν στη θέση του, θέλοντας περισσότερα τρεξίματα και πίεση ψηλά, κάτι στο οποίο ο Νιγηριανός είναι καλός.

Τεράστια φάση με Πέτριτς

Ο Πέτριτς έκλεψε από τον Σιόβα στο 64΄άλλαξε τη μπάλα με τον Ζέκα, βγήκε απέναντι στον Ρομπέρτο από πλάγια δεξιά θέση σούταρε, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε, γλιτώνοντας την ομάδα του.

Ξανά ο Πέτριτς στο 67΄μετά από πλαγιοκόπηση του Νάνο, έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά βρήκε τη μπάλα… όχι γεμάτα με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο Ρομπέρτο.

Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 70΄ όταν μετά από σέντρα από δεξιά, πήρε την κεφαλιά η μπάλα βρήκε την πάνω μεριά του οριζόντιο δοκαριού του Στιλ και κατέληξε άουτ. Ο Περέιρα πέρασε στο 73΄τον Ντομίνγκες στη θέση του Ντοσεβί.

Ο Μανιάτης χρεώθηκε με κίτρινη κάρτα (επιτέλους…) μετά από σκληρό φάουλ στον Πέτριτς, στο 75΄. Ο Αναστασίου έβαλε στο ματς και τον Μέντες (μετά από καιρό στη θέση του Λαγού, ο οποίος είχε κίτρινη.

Ναι ρε παικταρά…

Ο Μλάντεν Πέτριτς σκόραρε στο 78΄για το 2-0, βυθίζοντας τον Ολυμπιακό ακόμα περισσότερο, έχοντας επικρατήσει κατά κράτος σε όλο το παιχνίδι, δείχνοντας σε όλους, ποιος είναι το αφεντικό…

Το γήπεδο πήρε «φωτιά», ο Παναθηναϊκός πίεζε κι’ άλλο, ο Μπεργκ είχε δυο καλές στιγμές με κεφαλιές μέσα από την περιοχή, ο Πέτριτς είχε και αυτός μια καλή στιγμή ακόμα, αλλά η τύχη και… η αστοχία του Παναθηναϊκού δεν έφεραν το 3ο γκολ.

Ο Αναστασίου πέρασε στο 89΄τον Κλωναρίδη στη θέση του Πέτριτς που αποθεώθηκε, για τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, θέλοντας να δώσει φρέσκα πόδια στην ομάδα του. Από την άλλη ο Σιδηρόπουλος έβαζε… αλά Καραϊσκάκης στον πρώτο γύρο τον Ολυμπιακό μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, αλλά οι «πράσινοι» άντεχαν και κρατούσαν το 2-0.

Στις καθυστερήσεις ο Ατζαγκούν δεν κατάφερε να κάνει το 3-0, μετά από πάσα του Κλωναρίδη, αφού το σουτ που έκανε πέρασε άουτ, ενώ και ο Μέντες έχασε στο 95΄μια σημαντική ευκαιρία για να τριπλασιάσει το σκορ. Στο υπόλοιπο των  καθυστερήσεων η ομάδα του Αναστασίου διατήρησε το προβάδισμα, πήρε μια τεράστια νίκη, αποδεικνύοντας, στα ίσα ποιος είναι ο καλύτερος…

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα, Λαγός (74΄Μέντες), Πράνιτς, Πέτριτς (89΄Κλωναρίδης), Καρέλης (61΄Ατζαγκούν), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Χουχούμης, Μέντες, Κλωναρίδης, Ατζαγκούν, Μαυρίας, Νίνης.

Ολυμπιακός (Περέιρα): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μιλιβόγιεβιτς, Μήτρογλου, Ντουρμάζ (84΄Αφελάι), Ομάρ, Σιόβας, Φορτούνης (65΄Χάρα), Μαζουακού, Σαντάνα, Ντοσεβί (73΄Ντομίνγκες).

Στον πάγκο: Μέγερι, Αφελάι, Εντινγκά, Ντομίνγκες, Κασάμι, Χάρα, Σαλίνο.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος, βοηθοί Γρεβένης/Φραγκιαδάκης, 4ος ο Βοσκάκης, παρατηρητής ο Γενναίος.

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ