ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Είμασταν καλύτεροι… το όσκαρ στον Ζέκα»

Ο Γιάννης Αναστασίου στη Συνέντευξη Τύπου στάθηκε στην ψυχή της ομάδας του και στο γεγονός πως το «τριφύλλι» ήταν καλύτερο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Έδωσε το… όσκαρ στον Ζέκα, ενώ καταδίκασε όσα έγιναν από μερίδα του κόσμου.

«Είμασταν καλύτεροι… το όσκαρ στον Ζέκα»

Παράλληλα εξήγησε πως η ομάδα ήταν… προετοιμασμένη από τις αρχές της εβδομάδας, ενώ καυτηρίασε την την συμπεριφορά του συνάδελφου του προπονητή του Ολυμπιακού, για το γεγονός πως προκάλεσε με την στάση του τον κόσμο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αναστασίου:

«Είναι πάντα ωραίο μετά από ένα ντέρμπι να μιλάς για ποδόσφαιρο. Θέλαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, το ίδιο φαντάζομαι και οι παίκτες του Ολυμπιακού. Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε μια πίεση, δεν είχαμε καθαρό μυαλό, δεν μπορούσαμε να λειτουργήσουμε όπως θέλαμε. Αμυντικά δεν είχαμε πρόβλημα, ελέγχαμε το ματς, αλλά επιθετικά υστερήσαμε.

Παναθηναϊκός: H επικρατέστερη ενδεκάδα στην Τούμπα
Παναθηναϊκός: H επικρατέστερη ενδεκάδα στην Τούμπα 8.867 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο Β΄ μέρος ηρεμήσαμε ξέραμε ότι θα βρούμε πιο πολλές φάσεις καθώς εμείς ανεβαίνουμε πάντα λόγω φυσικής κατάστασης, περιμέναμε να γίνει κάποιο λάθος για να το εκμεταλλευτούμε.

Το κάναμε στο έπακρο, βάλαμε δύο, θα μπορούσαμε να βάλουμε και άλλα, αλλά το άσχημο για μένα είναι ότι δεχτήκαμε το γκολ στο 96΄. Η συνολική εικόνα έδειξε ότι είμασταν καλύτερη ομάδα και νικήσαμε δίκαια.

Καταδικάζω όσα έγιναν από μερίδα οπαδών, δεν είναι εύκολο όμως πάντα να ρίχνουμε τις ευθύνες, υπήρχε μια σχετική πρόκληση από τον συνάδελφο μου, δεν μας τιμάει όλους εμάς, αν θέλουμε καλύτερο ποδόσφαιρο, πρέπει να φερόμαστε καλύτερα».

Για το πώς κατάφερε να ηρεμήσει τους παίκτες του στην ανάπαυλα:

«Αυτό που τονίζαμε  όλη την εβδομάδα και που έβγαινε προς τα έξω, ήταν ότι δεν είχαμε δοκιμάσει κάτι ενόψει του αγώνα. Εγώ ήξερα από την αρχή της εβδομάδας πως θα παίξουμε και ήθελα να μείνουν ήρεμα τα παιδιά και συγκεντρωμένα. Τους έλεγα ότι θα παίξει ρόλο η αυτοσυγκέντρωση. Ξέραμε ότι είμασταν σε καλό επίπεδο και αν κάναμε αυτό που ξέραμε καλά θα είχαμε τον πρώτο λόγο. Τα παιδιά τα δικαιολογώ στο πρώτο μέρος, όσο όμως περνούσε ο χρόνος γινόμασταν καλύτεροι».

Σε ποιους παίκτες σας θα δίνατε τα όσκαρ:

«Όλα τα παιδιά προσπάθησαν αλλά όταν έχεις έναν αρχηγό που είναι το καλύτερο παράδειγμα και δίνει και την ψυχή του στην ομάδα… σήμερα θα το έδινα στον Ζέκα το όσκαρ».

Για την ψυχή που έδειξε η ομάδα απόψε:

«Σε αυτά τα ματς χρειάζεσαι ψυχή. Είμαστε διψασμένοι και πεινασμένοι και θέλουμε να κερδίζουμε μέσα στο γήπεδο τα παιχνίδια. Σε ένα ντέρμπι χρειάζεται περισσότερο πάθος και το έχουμε σαν ομάδα, ειδικά στον Β΄ γύρο έχουμε βελτιωθεί πολύ, Από κει και πέρα είναι θέμα ηρεμίας και συγκέντρωσης η και θέμα ημέρας να κερδίζουμε τα παιχνίδια».

Μιλάτε στους παίκτες σας για το πρωτάθλημα;

«Είναι εννέα παιχνίδια ακόμα, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Πιστεύουμε σε μας, θα προσπαθούμε σε κάθε ματς να κάνουμε ότι μπορούμε για τη νίκη».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.