ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Ο κυρίαρχος ΠΑΟ, ο Βαγγέλης και οι κάφροι…

Από τη μια ένας Παναθηναϊκός που κυριάρχησε κατά κράτος του Ολυμπιακού, από την άλλη το show του Βαγγέλη Μαρινάκη και οι καφρίλες των γνωστών, εδώ και χρόνια, τύπων. Γράφει στο panathinaikos24.gr ο Διονύσης Δεσύλλας.

Ο κυρίαρχος ΠΑΟ, ο Βαγγέλης και οι κάφροι…

Αφού πέρασε μια μέρα, αφού οι παλμοί δεν είναι στα ύψη, αφού η ψυχραιμία έχει επικρατήσει, ας καταγράψουμε και σχολιάσουμε τι είδαμε χθες στο «Απόστολος Νικολαϊδης» και στο ντέρμπι των «αιωνίων».

*Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε κατά κράτος του Ολυμπιακού. Ποιος είπε ότι μπάλα παίζουν τα εκατομμύρια ευρώ; Όταν δεν τα διαχειρίζεσαι σωστά, δεν θα νικήσεις. Όταν, από την άλλη, έχεις ένα συγκεκριμένο πλάνο και με υπομονή το ακολουθείς, τότε θα πετύχεις. Οι «πράσινοι» ήταν πιο διαβασμένοι από τον αντίπαλό τους, ο οποίος ήρθε στη Λεωφόρο, δίχως να ξέρει τι ακριβώς θέλει! Να βγει μπροστά για να νικήσει; Να περιμένει; Να χτυπήσει στην κόντρα; Η ομάδα του Περέιρα απλώς… εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου. Μέχρι εκεί. Και βρήκε απέναντί της έναν Παναθηναϊκό παθιασμένο, με στόχο, πλάνο, συνοχή και σχεδιασμό. Στη Λεωφόρο νίκησε η καλύτερη ομάδα. Απλά πράγματα, δίχως πολλές αναλύσεις…

*Γνωρίζουν μέχρι και οι πέτρες ότι στην Ελλάδα η κερκίδα, σε ένα κομμάτι της, δεν είναι πολιτισμένη. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να γίνουν πολλά από πολιτεία και παράγοντες. Μέχρι, όμως, να συμβεί κάτι τέτοιο, οι γνωστοί 300-400 από κάθε ομάδα, που θα ψάχνουν ευκαιρία να τα κάνουν λίμπα, θα υπάρχουν. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ντέρμπι «αιωνίων», με ό, τι αυτό συνεπάγεται, πόσο μάλλον όταν αυτό το ντέρμπι διεξάγεται στο πιο «καυτό» και παράλληλα δύσκολο γήπεδο της Ελλάδας, τη Λεωφόρο. Καταδικάζουμε, λοιπόν, απερίφραστα τα όσα έκαναν αυτοί οι ανεγκέφαλοι τύποι με τα full face. Απ’ αυτούς, όμως, δεν περιμένεις κάτι καλύτερο. Από τον κ. Περέιρα, ο οποίος είναι επαγγελματίας προπονητής, έχεις απαιτήσεις. Διότι, ένας τεχνικός, που αποτελεί πρωταγωνιστή στο ποδόσφαιρο, δεν έχει καμία μα καμία δουλειά να πάει προς το πέταλο των οργανωμένων οπαδών, να ανοίξει διάλογο και στη συνέχεια  να κάνει χειρονομίες! Κάπως έτσι ξεκίνησαν και τα χθεσινά μπάχαλα στο «Απόστολος Νικολαϊδης»…

*Οποιος πει το αντίθετο, απλώς κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήρθε χθες στη Λεωφόρο, και μάλιστα ως αρχηγός αποστολής για να καθίσει στον πάγκο, για να κάνει το δικό του show, για να προκαλέσει, για να δείξει ότι… αυτός είναι το αφεντικό στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο.  Σε μια πολιτισμένη χώρα, με πολιτισμένους παράγοντες, δεν θα ήταν σπουδαία ιστορία ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός να καθόταν στον πάγκο για να δει το ντέρμπι. Στην Ελλάδα, όμως, που δεν είναι πολιτισμένη χώρα, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που δεν είναι πολιτισμένος παράγοντας, δεν μπορεί να συμβεί αυτό. Η χθεσινή του βόλτα στο χόρτο της Λεωφόρου, τα χαμόγελά του προς την κερκίδα και η απόφασή του να είναι αρχηγός αποστολής, ήταν το δικό του show,  η δική του πρόκληση, μπροστά σε 15.000 οπαδούς. Τελεία και παύλα.

Υ.Γ.: Πολλά μπράβο στον Γιάννη Αναστασίου, που δεν «μάσησε» τα λόγια του και στηλίτευσε τις καφρίλες των οπαδών.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ