ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βαγγέλης Νεραντζιάς

Απλά καλύτερος

Ο Βαγγελης Νερατζιάς γράφει στο panathinaikos24 για την άνετη επικράτηση του τριφυλλιού στο αιώνιο ντέρμπι.

Απλά καλύτερος

Ο  Παναθηναϊκός αγωνίστηκε όπως το περιμέναμε στο αιώνιο ντέρμπι και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που προβλέψαμε.  Με βάση την εικόνα του αγώνα η έκταση του σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, άλλα το θέμα είναι ότι οι παίκτες του  Παναθηναϊκού έκαναν κατάθεση ψυχής  και η πραγματικότητα ότι έφτασαν σε μία εύκολη νίκη.

Οι πράσινοι ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλο  σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες του παιχνιδιού, εκτός από τα φάουλ που ήταν υπέρ του Ολυμπιακού! Μέσα στον αγωνιστικό χώρο υπήρχε μόνο μια ομάδα που προσπαθούσε να παίξει ορθολογικό ποδόσφαιρο, απείλησε, διεκδίκησε και εν τέλει δικαιώθηκε…  Οι ερυθρόλευκοι από την πλευρά τους αρκέστηκαν στο να απομακρύνουν την μπάλα από την άμυνα, να τη γυρίζουν πίσω στον Ρομπέρτο αφού δεν ήξεραν τι να την κάνουν  ή να ψάχνουν τον Μήτρογλου με γιόμες…

Βέβαια μετά το 2-0 εμφανίστηκε ο «τρόμος» στα μάτια του Σιδηρόπουλου (φανταστείτε μέσα σε έναν χρόνο  δεύτερο 3-0 υπέρ του τριφυλλιού κόντρα στον Ολυμπιακό με τον ίδιο ρέφερι!!) και τα απλώς κουκούτσια του πρώτου ημιχρόνου μετατράπηκαν σε 90-10 το τελευταίο διάστημα του αγώνα.  Κάπως έτσι με μία στημένη φάση,  όπως μπαίνουν συνήθως τα  γκολ των ερυθρόλευκων στο πρωτάθλημα και αφού χρειάστηκαν κάποια επιπλέον λεπτά  οι Πειραιώτες έκαναν  το 2-1 στο 97΄(!).

Κανένα πρόβλημα, ο Παναθηναϊκός μπήκε για να αποδείξει μια σειρά από πράγματα στον συγκεκριμένο αγώνα και κατά την ταπεινή μου άποψη, αυτό το έκανε με εμφατικό τρόπο. Αυτή τη στιγμή είναι καλύτερος και κοιτάει το δικό του μέλλον με αισιοδοξία.  Έχει δημιουργήσει μια ομάδα νοικοκυρεμένη με ελληνικό κορμό, καλό μέσο όρο ηλικίας και ποιοτικούς ξένους που έχουν μπολιάσει με την νοοτροπία και έχουν προσαρμοστεί στην οικονομική πολιτική του συλλόγου.

Το επόμενο βήμα για το τριφύλλι θα είναι 3-4 καλές μεταγραφικές  κινήσεις το καλοκαίρι και να τα δώσει όλα στα προκριματικά. ΜΙΑ μόνο πρόκριση σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τα περίπου 25 εκατ. ευρώ που θα φέρει, θα διώξει τον πονοκέφαλο των χρεών  και θα αφήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα να μεγαλουργήσει και πάλι. Την ίδια ώρα οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν μια ομάδα « λεγεώνα των ξένων»  και τον γραφικό αρχηγό…

Στα έξω-αγωνιστικά τώρα. Καταδικάζουμε 100%  την καφρίλα και μακάρι να σταματήσουν κάποια στιγμή αυτά τα φαινόμενα.  Ωστόσο,  δεν μπορεί να μιλούν για πρωτόγνωρα περιστατικά αυτοί που έπαιζαν καράτε με τον Σισέ  μέσα στο Καραϊσκάκη…

Υ.Γ. Πες μου τον προπονητή σου να σου πω ποιος είσαι…  Μπράβο στον Αναστασίου που αφού επικράτησε με άνεση του αντιπάλου του στους πάγκους, τον «νίκησε» και στην συνέντευξη Τύπου, λέγοντας αλήθειες και όχι δικαιολογίες.

Υ.Γ. 1 Ο Μίτσελ που ήταν κύριος κοουτσάρισε με άνεση και χωρίς να τον ενοχλήσει κανείς στο αντίστοιχο περσινό ντέρμπι,  σε αντίθεση με τον προκλητικό Περέιρα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ