ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

Η 5η κούπα στην Ορεστιάδα…

Σαν σήμερα το 2008, ο Παναθηναϊκός κερδίζει την ΕΑ Πατρών με 3-1 (21-25, 25-16, 25-18, 25-17), και κατακτά το 5ο κύπελλο στην ιστορία του, στο βόλεϊ ανδρών.

Η 5η κούπα στην Ορεστιάδα...

Οι «πράσινοι» κατέκτησαν για 2η συνεχόμενη φορά τον τίτλο του κυπελλούχου Ελλάδας, φτάνοντας στο Final-4 της σεζόν ’07-’08, αφού πρώτα απέκλεισαν τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 3-0, εκτός έδρας.

Η ομάδα του Μπερούτο, στον ημιτελικό αντιμετώπισε τον Ηρακλή, τον οποίο κέρδισε με 3-2 (28-26, 20-25, 25-17, 22-25, 15-10) και εν συνεχεία κατέκτησε τον τίτλο, επικρατώντας της ΕΑ Πατρών με 3-1, στη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στην Ορεστιάδα.

Κορυφαίος για το «τριφύλλι» και MVP του Final-4, ο Αγκάμεζ, με 21 πόντους και επιβλητική εμφάνιση στον τελικό. Από κοντά και ο Ντάντε με 15 πόντους, οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε έναν ακόμη τίτλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μάουρο Μπερούτο, μετά το τέλος του αγώνα και την κατάκτηση του κυπέλλου:

«Είναι ο πρώτος μου τίτλος στην Ελλάδα με τον Παναθηναϊκό και είμαι ευχαριστημένος που εξασφαλίσαμε και την έξοδο μας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο βόλεϊ κερδίζει ο καλύτερος. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, αλλά και στην Πάτρα.

Είμαι ευχαριστημένος διότι αυτή τη φορά η ομάδα μου άλλαξε ρυθμό και ταχύτητα μέσα στον αγώνα. Συγχαρητήρια και στον Αγκάμεζ για την διάκριση του. Προχωράμε για τους δύο επόμενους στόχους, πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ.

Το θέλαμε πολύ αυτό το Κύπελλο και περιμένουμε τους οπαδούς μας στον αγώνα της Τρίτης στη Γλυφάδα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ευχαριστούμε πολύ την Ορεστιάδα για την φιλοξενία και την άψογη διοργάνωση».

Όσα είπε και ο αρχηγός του «τριφυλλιού», Σωτήρης Πανταλέων:

«Συγχαρητήρια στην ΕΑΠ. Κάνει βήματα προόδου. Αιφνιδιαστήκαμε από το ξεκίνημα. Προερχόμασταν από δύσκολο ημιτελικό. Μετά το 2ο σετ παίξαμε καλύτερα και φτάσαμε στη νίκη.

Ευχαριστούμε την Ορεστιάδα για την φιλοξενία. Ήρθαν άνθρωποι απ΄ όλη την Ελλάδα αλλά δεν ήρθε η κρατική τηλεόραση που δεν πρόβαλε την γιορτή του βόλεϊ. Λυπάμαι για τον πολιτισμό αυτής της χώρας. Περιμένουμε τους οπαδούς μας στη Γλυφάδα για τον αγώνα με την Πιατσέντσα».

Παναθηναϊκός (Μπερούτο): Ανδρεάδης 10, Αγκάμεζ 21, Μαρτσέλο 6, Πανταλέων 3, Μινούτσι 7, Ντάντε 15 / Στεφάνου (λ. – 72% υποδοχή), Ντονάς 1, Ψάρας Σ.. Δεν αγωνίστηκαν: Λάππας, Κυριαζής, Γκιρτζίκης, Ψάρρας Α.

ΕΑΠ (Χριστόπουλος): Ροντρίγκο 11π., Γκιούρδας 5, Γιούρισιτς 7, Ζέκοφ 4, Ντιαζ 4, Αρμενάκης 17 / Δημητρακόπουλος (λ. – 62% υποδοχή), Κιόσης 1, Μπέλλος, Ράμα 3, Λαμπρόπουλος. Δεν αγωνίστηκαν: Μπεκιάρης, Κιόσης, Καραγκιόζης, Αχιλλεόπουλος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ