ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ο Ιβάνοβιτς, τα… παιδιά του και οι αριθμοί

Είναι ένα από τα πιο… hot ζευγάρια της Ευρωλίγκας, έχοντας πολλά κοινά. Παναθηναϊκός και Μπαρτσελόνα συγκρούονται για 4η φορά φέτος, με τους «πράσινους» να θέλουν σπάσουν το αρνητικό σερί τους, με τους καταλανούς.

Ο Ιβάνοβιτς, τα… παιδιά του και οι αριθμοί

Στα επτά τελευταία παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες οι ισπανοί μετρούν επτά νίκες απέναντι στην ομάδα του Ιβάνοβιτς, συμπεριλαμβανομένων των τριών φετινών. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν φέτος δυο φορες στη regular season και μία στον πρώτο γύρο του Top-16. Στα δύο από τα τρία αυτά παιχνίδια, οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά στη νίκη (και τα δύο εκτός έδρας) και πλέον έχουν την ευκαιρία στο τέταρτο και πιο κομβικό ματς να πάρουν… κεφάλι απέναντι στον κακό «δαίμονα» τους, την Μπαρτσελόνα.

Τα παιδιά του Ιβάνοβιτς…

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι ο μεγάλος κοινός παρανομαστής, των αναμετρήσεων του «τριφυλλιού» με τους «μπλαουγκράνα».

«Το 4ο σε κάνει μύθο»: Όταν ο Παναθηναϊκός σήκωσε το ευρωπαϊκό μέσα στο σπίτι του!
«Το 4ο σε κάνει μύθο»: Όταν ο Παναθηναϊκός σήκωσε το ευρωπαϊκό μέσα στο σπίτι του! 527 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Μαυροβούνιος τεχνικός βρισκόταν στο «τιμόνι» της Μπαρτσελόνα, για δυόμισι χρόνια (2005- Φεβρουάριος 2008), οδηγώντας την ισπανική ομάδα στο Final-4 του 2006 στην Πράγα και στην κατάκτηση του Copa Del Rey, έχοντας ως βοηθό του, τον τωρινό προπονητή της, Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα, μετά τη φυγή του Ιβάνοβιτς το 2008.

Από την ομάδα της Μπαρτσελόνα εκείνης της περιόδου, εκτός του Πασκουάλ, μόνο ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο υπάρχει στο ρόστερ.

Ωστόσο ο Ιβάνοβιτς πέρασε πολλά χρόνια στη Βιτόρια και στη Λαμποράλ η οποία «τροφοδότησε» με αρκετούς παίκτες την καταλανική ομάδα. Υπό τις οδηγίες του Μαυροβούνιου στη Λαμποράλ έπαιξαν οι Μαρσελίνιο Χουέρτας, Ματσέι Λάμπε και Μπραντ Όλεσον, ενώ και ο Τίμπορ Πλάις ανήκε στο δυναμικό της Λαμποράλ, στη δεύτερη περίοδο που ο προπονητής του Παναθηναϊκού βρισκόταν στη Βιτόρια.

Η «γέφυρα» με Μπατίστα, Λουκά και Χουέρτας/Όλεσον

Ο Εστεμπάν Μπατίστα συνυπήρξε με τους Μπραντ Όλεσον και Μαρσελίνιο Χουέρτας στην Λαμποράλ τη σεζόν 2010-2011, υπό τις οδηγίες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ενώ ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης αγωνίστηκε στην Μπαρτσελόνα στο δεύτερο μισό της σεζόν 2012-2013, με συμπαίκτες πολλούς από τους τωρινούς της «Μπάρτσα» (Τόμιτς, Αμπρίνες, Όλεσον, Ναβάρο, Χουέρτας, Χεζόνια).

Ρεκόρ με «Μπάρτσα» ο «3D»

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχει σημειώσει το ρεκόρ πόντων του στην Ευρωλίγκα, απέναντι στην Μπαρτσελόνα, στον πρώτο αγώνα των play off της σεζόν 2010-2011, με 26 πόντους, στην ήττα των «πρασίνων» με 83-82, χάνοντας μάλιστα το τελευταίο σουτ του ματς. Η ιστορία γνωστή στη συνέχεια…

Παράλληλα ο αρχηγός του «τριφυλλιού», χρειάζεται ένα τρίποντο για να φτάσει τα οκτώ εύστοχα στα τελευταία εννέα ματς στην Ευρωλίγκα.

Αυτά «κυνηγούν» Σλότερ, Γκιστ και Φώτσης

Ο Έι Τζέι Σλότερ έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο στα τελευταία 11 ματς στην Ευρωλίγκα και πάει για δώδεκα…

Ο Τζέιμς Γκιστ, χρειάζεται ένα κλέψιμο για να φτάσει τα 100 στη διοργάνωση, ενώ ο Αντώνης Φώτσης, χρειάζεται δύο επιθετικά ριμπάουντ για να ισοφαρίσει τον Αλεξέι Ζαβρασένκο στην 9η θέση της σχετικής λίστας. Ο «Batman», έχει 292.

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.