ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Γκολ… «ποιήματα» (vids)

Το πρωτάθλημα φτάνει προς το τέλος του και το panathinaikos24.gr πραγματοποίησε τη δική του... ψηφοφορία, θυμίζοντας σας, τα 10 καλύτερα γκολ του Παναθηναϊκού σ΄αυτές τις 25 αγωνιστικές.

Γκολ… «ποιήματα» (vids)

Ο Παναθηναϊκός φέτος πραγματοποιεί μια σχετικά καλή χρονιά στο φετινό πρωτάθλημα. Με μπροστάρη τον Νίκο Καρέλη (9 γκολ) και τους Μάρκους Μπεργκ και Μλάντεν Πέτριτς (από 7 γκολ) ν’ ακολουθούν, οι «πράσινοι» βρίσκονται στην 2η θέση του πρωταθλήματος έχοντας συγκεντρώσει 55 βαθμούς ( χωρίς την αφαίρεση των 3 βαθμών, καθώς ο Παναθηναϊκός έχει κάνει έφεση).

Το panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει τα δέκα καλύτερα γκολ των «πρασίνων» (μέχρι στιγμής) τα οποία έχουν κάνει ιδιαίτερη αίσθηση και κάποια από αυτά έχουν χριστεί και ως καλύτερα γκολ της εκάστοτε αγωνιστικής.

10. Η κομπίνα στο κόρνερ

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 284.489 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός βρισκόταν πίσω στο στο σκορ με 2-1 και είχε κερδίσει κόρνερ στο 52ο λεπτό. Ο Νάνο εκτέλεσε στο πρώτο δοκάρι και ο Θανάσης Ντίνας με ένα υπέροχο πλασέ έκανε το 2-2 στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι γωνία. Είναι ξεκάθαρα πως η κομπίνα αυτή ήταν «δουλεμένη» από τον Γιάννη Αναστασίου και τους παίκτες του. Τελικά οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη με 2-3 από τον Πλατανιά.

9. Την… έκρυψαν!

Με τον Παναθηναϊκό να είναι μπροστά στο σκορ με 1-0 με αντίπαλο τον Ατρόμητο, Καρέλης και Ατζαγκούν «έκρυψαν» τη μπάλα και κλείδωσαν τη νίκη. Στο 85ο λεπτό ο Νάνο σέντραρε, ο Καρέλης στόπαρε υποδειγματικά και παίζοντας το γρήγορο 1-2 με τον Ατζαγκούν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ατρόμητου με μια πολύ όμορφη προβολή. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το σκορ να παραμένει 2-0 και το «τριφύλλι» να παίρνει μια σχετικά εύκολη νίκη.

8. Την «ξεκλείδωσε» με Ατζαγκούν

Ήταν 5η αγωνιστική και ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε τη Νίκη Βόλου με τους «πράσινους» να δυσκολεύονται στο να «ξεκλειδώσουν» την μαζική άμυνα της επαρχιακής ομάδας. Στο 41ο λεπτό χρειάστηκαν τρεις πάσες για να ανοίξει το σκορ ο Ατζαγκούν. Ο Ντίνας έβγαλε στον κενό χώρο ο Πράνιτς  πάσαρε με τον Ατζαγκούν να στοπάρει, να σουτάρει μέσα από την περιοχή και να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Νίκης Βόλου. Το γκολ αυτό αποδείχθηκε χρυσό μιας και το ματς ολοκληρώθηκε με 1-0 υπέρ των «πράσινων».

7. Ένα κλασικό γκολ για σέντερ-φορ

Ήταν 17ο λεπτό στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ξάνθη και οι «πράσινοι» ήταν με… την πλάτη στον τοίχο καθώς βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 2-0! Στο σημείο εκείνο ο Νάνο έκανε την κάθετη πάσα και ο Καρέλης με μια …σεντερφορίσια κίνηση έβαλε τον Παναθηναϊκό και πάλι στο παιχνίδι. Παρά τα δύο γκολ του Νίκου Καρέλη σε εκείνη την αναμέτρηση το «τριφύλλι» ηττήθηκε με 4-2.

6. Ο … «διαβήτης» και ο… «τεχνίτης»!

Μόλις 7ο λεπτό στην αναμέτρηση και οι «πράσινοι» έχουν «μπει» δυνατά για να «καθαρίσουν» από νωρίς το παιχνίδι. Ο Λαγός με μια μπαλιά… «διαβήτη» βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Πέτριτς, με τον τελευταίο να στοπάρει και να πλασάρει υποδειγματικά. Τελικά ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 του Πλατανιά και είχε ένα πολύ εύκολο απόγευμα στο γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης».

5. Το ανέτρεψε με Καρέλη

Ο Παναθηναϊκός ενώ είχε προηγηθεί στο σκορ γρήγορα με 1-0 βρέθηκε να χάνει με 1-2 από τον ΟΦΗ. Οι «πράσινοι» αφού ισοφάρισαν σε 2-2  πίεζαν για τη νίκη. Έτσι λοιπόν στο 74ο λεπτό ο Χουχούμης πήρε την μπάλα από τον Πράνιτς και με μια σέντρα στο ύψος του πέναλτι βρήκε τον Καρέλη με τον τελευταίο να ολοκληρώνει με όμορφο πλασέ την προσπάθεια και να βάζει γερά θεμέλια για τη νίκη που τελικά ήρθε.

4. Η «καρφωτή» κεφαλιά του Ζέκα

Το σκορ ήταν ήδη 2-0 και οι «πράσινοι» έδειχναν ότι είχαν «καθαρίσει» το παιχνίδι. Στο 79ο λεπτό του αγώνα ο Νάνο σέντραρε και ο Κάρλος Ζέκα με μια καρφωτή κεφαλιά «τράνταξε» τα δίχτυα του τερματοφύλακα του Παναθρακικού, κάνοντας το 3-0. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με το «τριφύλλι» να επικρατεί με 4-0.

3. Τους… γλέντησε ο Μλάντεν

Και σε ποιον δεν αρέσει να βάζει γκολ η ομάδα του σε ντέρμπι… ειδικά αν είναι και το νικητήριο τελικά. Αυτά μαζί με την ομορφιά ενός γκολ δημιουργούν ένα συνδυασμό… μοναδικό. Στο 78ο λεπτό ο Σίλντενφελντ  εκτέλεσε ένα φάουλ λίγο πιο πίσω από τον κέντρο με τους αμυντικούς του Ολυμπιακού να κάνουν το λάθος και το Μλάντεν Πέτριτς να το εκμεταλλεύεται και να «τρυπάει» τα δίχτυα το Ρομπέρτο με ένα όμορφο σουτ μέσα από την περιοχή. Το γκολ αυτό αποδείχθηκε και νικητήριο μιας και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με 2-1 υπέρ των «πράσινων».

2. Η «οβίδα» του Χουχούμη

Ο Παναθηναϊκός είχε άνοιξε το γκολ με ένα τυχερό γκολ και έψαχνε το 2-0 για κάνει τα πράγματα πιο εύκολα απέναντι στην Κέρκυρα. Ο Χουχούμης στο 86′ έκανε την κούρσα από αριστερά, έφερε την μπάλα στο δεξί και με έναν «κεραυνό» την έστειλε εκεί που δεν πιάνεται. Το 2-0 ήταν αδύνατο να γυρίσει στα τελευταία λεπτά και ο Παναθηναϊκός πήρε  αυτό που ήθελε.

1. Ο «κεραυνός» του Κλωναρίδη

Οι «πράσινοι» είχαν βάλει (με το 2-0 ήδη) γερές βάσεις για τη νίκη και όλοι περίμεναν ότι δεν θα γίνει κάτι συνταρακτικό στο παιχνίδι. Μα έλα που ο Βίκτωρ Κλωναρίδης είχε διαφορετική άποψη.. Ο… τουρμποκίνητος εξτρέμ, έκανε το απρόβλεπτο, σπρίνταρε απέναντι στην άμυνα του Πλατανιά που άνοιξε και με «βολίδα» άφησε… άγαλμα τον πορτιέρο των Κρητικών.

Θάνος Νικολογιάννης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.