ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

«Slaughter’em AJ!»

Έχει αυτό που λέμε… killer instinct. Η «Diddle Arena» στο Κεντάκι των ΗΠΑ, είναι στο πόδι ουρλιάζοντας… «Slaughter'em AJ!». Ο Έι Τζέι Σλότερ, είναι «φονιάς»… των αντίπαλων καλαθιών.

«Slaughter'em AJ!»

Στην ιστοσελίδα των φοιτητών του Ουέστερν Κεντάκι (κολέγιο στο οποίο σπούδασε ο Σλότερ), φιλοξενήθηκε ένα αφιέρωμα για τον άσο του Παναθηναϊκού, με αφορμή το ματς των «πρασίνων» στο Τελ Αβίβ, την προηγούμενη εβδομάδα. Το εν λόγω αφιέρωμα έκανε ένας επίσης απόφοιτος του πανεπιστημίου του Ουέστερν Κεντάκι, ο οποίος ζει μόνιμα στο Τελ Αβίβ.

sloter

Οι δύο παλιόφιλοι και πάλι μαζί…

Η Diddle Arena κοχλάζει…

Ο Έι Τζέι Σλότερ βάζει το ένα καλάθι μετά το άλλο και η «Diddle Arena» στο Δυτικό Κεντάκι έχει σηκωθεί στο πόδι… φωνάζοντας «Slaughter’em AJ», κάνοντας λογοπαίγνιο με το επώνυμο του Έι Τζέι.

«Ακόμα ακούω τον κόσμο στις εξέδρες να φωνάζει «Slaughter’em AJ». Οι φίλοι μου και εγώ το τραγουδούσαμε αυτό συνεχώς, ως φοιτητές στην «Diddle Arena». Τουλάχιστον μέχρι να αρχίσουμε να γιουχάρουμε τους αντίπαλους παίκτες την ώρα της προθέρμανσης τους, στον πάγκο τους.

Ωστόσο αυτό το παιχνίδι ήταν διαφορετικό, από κάθε άλλο που είχα παρακολουθήσει τον Έι Τζέι μέχρι τότε. Στην ακτή της Μεσογείου, στο Τελ Αβίβ, το 11.000 θέσεων γήπεδο, είναι η έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Μακάμπι Τελ Αβίβ. Εγώ όμως ήρθα εδώ απόψε για να παρακολουθήσω από κοντά τον πρώην σταρ του «Hilltoper» (μασκότ του Ουέστερν Κεντάκι)», ξεκινάει το αφιέρωμα για τον Σλότερ.

hilltopper

Η μασκότ του Western Kentucky University. 

«Ήξερα ότι θα με παίξουν σκληρά στην άμυνα»

Ο πρώην συμφοιτητής του Σλότερ, είχε παρακολουθήσει το πρώτο ματς των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ, από τον υπολογιστή του. «Η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες έπαιξαν, ο Σλότερ σκόραρε 15 πόντους και βοήθησε την ομάδα του, να πάρει τη νίκη με ανατροπή στην 4η περίοδο. Τώρα ήταν διαφορετικά. Έπαιζε μπροστά σε ένα «εχθρικό» περιβάλλον, με τις φωνές να είναι τόσο δυνατές, που έμοιαζε να τρέμει η οθόνη του υπολογιστή μου», αναφέρει και συνεχίζει: «Ο Σλότερ δεν αποτέλεσε τον σωτήρα της ομάδας του απόψε, Σκόραρε μόλις πέντε πόντους, ενώ αποβλήθηκε με 5 φάουλ, στο ματς που έχασε ο Παναθηναϊκός με 73-70.

Όταν τον ρώτησα για την εμφάνιση του σε εκείνο το ματς, μου είπε: «Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Ήξερα ότι η άμυνα θα ήταν σκληρή πάνω μου, από το πρώτο ματς. Τότε είχα κάνει ένα καλό ματς εναντίον τους και ήξερα ότι απόψε θα με παίξουν πολύ σκληρά. Δημιούργησαν κάνα δυο παγίδες στο πικ εν ρολ. Ήταν δύσκολα για μένα και δεν ήμουνα και εύστοχος».

«Κάτι σαν ροκ συναυλία…»

Η ατμόσφαιρα στη «Nokia Arena», η οποία μοιάζει κάτι μεταξύ ροκ συναυλίας και αγώνα κολεγιακού μπάσκετ, την ώρα πουν ετοιμάζεται ο παίκτης να εκτελέσει ελεύθερη βολή στα τελευταία δευτερόλεπτα ενός ματς, μπροστά στο κοινό της αντίπαλης ομάδας, δεν επηρέασε τον Σλότερ, ο οποίος έχει συνηθίσει πια, σε τέτοιου είδους συνθήκες.

«Αυτή είναι μια «τυπική» ατμόσφαιρα στα ματς της Ευρωλίγκας. Ο κόσμος στα γήπεδα είναι έτσι συνεχώς. Δεν θεωρώ πως ήταν παράγοντας που έκρινε την αναμέτρηση. Είμασταν έτοιμοι να παίξουμε απόψε, αλλά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε», συνέχισε ο Σλότερ.

Αναδρομή στο παρελθόν…

«Θυμάμαι όλες τις στιγμές στο NCAA. Υπάρχουν στιγμές που θα έχω πάντα μέσα στο μυαλό μου», αναφέρει ο Σλότερ, υπενθυμίζοντας σε εαυτόν και άλλους… μερικές ιδιαίτερες στιγμές του.

«Βλέπει» Κεντάκι ο Έι Τζέι…

Παρά το γεγονός πως οι υποχρεώσεις του Σλότερ είναι αυξημένες, παρακολουθεί και ενημερώνεται για τα πεπραγμένα του WKU (Western Kentucky University). «Προσπαθώ να παρακολουθώ παιχνίδια στα οποία δεν χρειάζεται να ξενυχτήσω για να τα δω. Επίσης τα Σαββατοκύριακα μιλάω με τα παιδιά εκεί και τον κόουτς Χάρπερ», ενώ έχει στο μυαλό του ο άσος του Παναθηναϊκού, ότι κάποια στιγμή θα καταφέρει να δει από κοντά τους «Hilltoppers», «θέλω οπωσδήποτε να δω από κοντά κάποια στιγμή ένα ματς στη Diddle Arena».

diddle arena

Η Diddle Arena στο West Kentucky.

Το αφιέρωμα κλείνει με μια αναφορά στις επιδόσεις του Σλότερ με την «πράσινη» φανέλα. Ο ίδιος ο παίκτης αναφέρει σχετικά: «Κάνω μέχρι στιγμής μια καλή χρονιά. Είναι η πρώτη μου φορά στην Ευρωλίγκα». Ενώ για την επόμενη σεζόν, ο Σλότερ δεν μπήκε σε λεπτομέρειες τονίζοντας πως όταν θα έρθει εκείνη η στιγμή θα δει τις επιλογές του.

Σαν επίλογο, ο Σλότερ δεσμεύεται… να προσπαθεί όλο και περισσότερο κάθε μέρα, ελπίζοντας πως θα κάνει υπερήφανο τον κόσμο του WKU.

Δείτε το αφιέρωμα

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...