ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Πληγώθηκε στο φινάλε…

Σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να επικρατήσει της Μπαρτσελόνα και γνώρισε στο φινάλε την ήττα με 77-81. Μοιραίος ο Νέλσον στα τελευταία δευτερόλεπτα. Πρώτη εντός έδρας ήττα για το «τριφύλλι» στο top-16.

Πληγώθηκε στο φινάλε...

Ο κόσμος για ακόμα ένα παιχνίδι έδωσε δυναμικό παρών στο παρκέ του ΟΑΚΑ και έδωσε μεγάλη ώθηση στην ομάδα, η οποία ωστόσο δεν ήταν αρκετή και για να δώσει την νίκη, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να γνωρίσει την πρώτη εντός έδρας ήττα στο top-16 και να χάσει έδαφος στην μάχη για την δεύτερη θέση.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς αποφάσισε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τους Διαμαντίδη, Σλότερ, Γιάνκοβιτς, Γκιστ και Μπατίστα, ενώ στην απέναντι πλευρά ο Τσάβι Πασκουάλ άρχισε με τους Όλεσον, Σατοράνσκι, Τόμας, Ντόελμαν και Τόμιτς.

Το ματς

Τέλειο ξεκίνημα

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ιδανικό για τον Παναθηναϊκό και με φοβερές άμυνες και καλές επιλογές στην επίθεση, έφτασε να είναι μπροστά στο σκορ με μία διαφορά έξι πόντων (7-1).

Η Μπαρτσελόνα ισορρόπησε το παιχνίδι και προσπάθησε να πλησιάσει στο σκορ, αλλά το «τριφύλλι» βρήκε τους τρόπους για να κρατήσει το προβάδισμα, με το (21-16) να είναι το σκορ στο φινάλε της πρώτης περιόδου.

ÔÏÌÉÔÓ ÐÁÐÐÁÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2014-2015)  TOMIC PAPAS  PANATHINAIKOS - BARCELONA(EUROLEAGUE 2014-2015)

Δεν υπήρξε καθαρό μυαλό

Με το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, ο Ναβάρο πήρε την ομάδα πάνω του και αφού σκόραρε για δύο πόντους αρχικά, στην συνέχεια με δύο συνεχόμενα τρίποντα πρώτα ισοφάρισε και στην συνέχεια έδωσε και το προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν σαν μην είχε καθαρό μυαλό στη δεύτερη περίοδο και μετά τον Ναβάρο, ήταν η σειρά του Αμπρίνες να «πληγώσει» το «τριφύλλι». Ο νεαρός άσος με συνεχόμενους πόντους, ανέβασε ακόμα περισσότερο την διαφορά και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των παικτών του Ιβάνοβιτς, με αποτέλεσμα το τέλος του ημιχρόνου να βρει την Μπαρτσελόνα μπροστά με 32-42.

ÔÏÌÉÔÓ ÌÐÁÔÉÓÔÁ   ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2014-2015)  TOMIC BATISTA   PANATHINAIKOS - BARCELONA(EUROLEAGUE 2014-2015)

Ξύπνησε…

Διαμαντίδης και Μπατίστα ανέλαβαν με την έναρξη του ημιχρόνου να ρίξουν την διαφορά και παράλληλα με τις καλές άμυνες από Σλότερ και Παππά το σκορ πήγε στα μέσα του δεκαλέπτου στο (43-49). Ακόμα ένα κλέψιμο που ολοκληρώθηκε με το κάρφωμα του Γκιστ έφερε το σκορ στο (45-49) και κοινό του ΟΑΚΑ ξαναζεστάθηκε για τα καλά.

Ο Παναθηναϊκός είχε ξυπνήσει πλέον και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός θα μπορούσε να έχει φέρει και πάλι το παιχνίδι στα ίσα. Οι καλές άμυνες συνεχίστηκαν, αλλά ένα μικρό μπλοκάρισμα στην επίθεση δεν επέτρεψε στο «τριφύλλι» να πλησιάσει αρκετά στο σκορ. Ωστόσο το (52-57) στο τέλος της τρίτης περιόδου, άφηνε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2014-2015)  DIAMANTIDIS  PANATHINAIKOS - BARCELONA(EUROLEAGUE 2014-2015)

Μοιραίος ο Νέλσον

Στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου το «τριφύλλι» πλησίασε στο σκορ, αλλά μία λάθος απόφαση των διαιτητών σε ξεκάθαρα βήματα του Ναβάρο και μία τεχνική ποινή στον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ανέβασε και πάλι την διαφορά στους επτά πόντους. Τα καλά νέα όμως ήρθαν από το πέμπτο φάουλ του Πλάιτς, στο τρίτο λεπτό της περιόδου.

Οι «πράσινοι» όμως πάνω που πήγαιναν να πλησιάσουν έκαναν το λάθος και η διαφορά παρέμενε στα ίδια επίπεδα, στα μισά του δεκαλέπτου. Ο Ναβάρο σε ένα κρίσιμο σημείο σκόραρε για τρεις και πήγε την διαφορά στους οχτώ πόντους, αλλά ο Σλότερ απάντησε άμεσα τρία λεπτά πριν το τέλος.

ÍÅËÓÏÍ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2014-2015) NELSON  PANATHINAIKOS - BARCELONA(EUROLEAGUE 2014-2015)

Το νέο τρίποντο του Γκιστ 1, 5 λεπτό πριν το φινάλε έφερε το σκορ στο καλάθι (73-75) και πλέον το παιχνίδι είχε γίνει ντέρμπι και πάλι. Ένα σημαντικό λάθος του Νέλσον όμως στα 13 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, έδωσε στην Μπαρτσελόνα την τελευταία επίθεση του αγώνα και ενώ η διαφορά ήταν στους τρεις πόντους, υπέρ των Ισπανών, έκρινε και την αναμέτρηση με το τελικό (77-81) να αφήνει τον Παναθηναϊκό πίσω, στην «μάχη» για την δεύτερη θέση του ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 32-42, 52-57, 77-81.

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Σλότερ 9, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 9, Νέλσον 7, Παππάς 6, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 12, Γκιστ 14, Μπατίστα 16, Μπλουμς, Λαβάλ 4.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόελμαν 21, Χουέρτας 2, Αμπρίνες 9, Ναβάρο 17, Σατοράνσκι 7, Πλέις 15, Τόμας 2, Ολεσον, Νάχμπαρ, Τόμιτς 8.

Μάριος Μανιός

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ