ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Δεύτερο ημίχρονο… έξι αστέρων

Με άμυνα από ατσάλι και περίσσιο πάθος, ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 83-69, έχοντας... ποικιλία στην επίθεση και κεφάτο Λαουάλ στην τελευταία περίοδο. Εξαιρετικός ο Νίκος Παππάς με 10 πόντους και έξι ασίστ. Πλήθος γυναικών… στο ΟΑΚΑ, γιορτάζοντας την παγκόσμια ημέρα του ωραίου φύλου.

Δεύτερο ημίχρονο... έξι αστέρων

Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα… στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ τον δυσκόλεψε και πάλι, ωστόσο στο Β΄ μέρος, η ασφυκτική άμυνα και ο τσαμπουκάς στο παρκέ, έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Ιβάνοβιτς, η 28η συνεχόμενη επί του «δικεφάλου» στην έδρα των «πρασίνων».

Πέντε παίκτες του Παναθηναϊκού με διψήφιο αριθμό πόντων στον αγώνα, κορυφαίοι, Παππάς (12 πόντοι, 6 ασίστ)  και Γιάνκοβιτς, άλλη μια φορά φέτος, εξαιρετικός και ο Λουκάς, όλο και πιο βελτιωμένος ο Λαουάλ, «κέρβερος» ο Μπατίστα.

Το ματς

Με τους Σλότερ, Γιάνκοβιτς, Μαυροκεφαλιδη, Μπατίστα και Διαμαντίδη από πλευράς Παναθηναϊκού και τους Σαλούστρο, Χαριτόπουλο, Βον, Όντομ και Κάρτερ από πλευράς «δικεφάλου», άρχισε το ματς, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την πρώτη κατοχή.

Νωθρό ξεκίνημα…

Ο Βον με… σπόντα θα σκοράρει το πρώτο καλάθι του ματς (0-2), ο Μπατίστα στην επόμενη φάση έκανε τα… εύκολα δύσκολα αστοχώντας σε… πέναλτι, ωστόσο πήρε το φάουλ από τον Σαλούστρο και με μία (αστόχησε στην πρώτη) ελεύθερη βολή μείωσε σε 1-2. Οι «πράσινοι» πίεσαν από την αρχή με zone press, θέλοντας να αναγκάσουν τον ΠΑΟΚ σε λάθος, γεγονός που εφαρμόστηκε… άμεσα (βήματα ο Κάρτερ), με το «τριφύλλι» να κερδίζει τη μπάλα και με τον αρχηγό στη συνέχεια, με drive και λέι απ, να κάνει το 3-2, 8:19 πριν τη λήξη της περιόδου.

Ο ΠΑΟΚ με ένα 7-0 σερί, προηγήθηκε με 3-9 (7:04), με τον Ιβάνοβιτς να έχει πολλά παράπονα από τους παίκτες του. Ο Μπατίστα με 1/2 βολές μείωσε  σε 4-9, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να τρέξει, ωστόσο ο Διαμαντίδης υπέπεσε σε βήματα, 6:31 πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

ÌÐÁÔÉÓÔÁ ÔÓÏ×ËÁÓ ÐÁÐÐÁÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ  BATISTA TSOHLAS PAPAS  PANATHINAIKOS - PAOK (BASKET LEAGUE 2014-2015)

Ο Μαυροκεφαλίδης με καλάθι μετά από επιθετικό ριμπάουντ μείωσε κι’ άλλο (6—9), στα 5’33, ενώ στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε τα πέντε ομαδικά, με τον Μαυροκεφαλίδη να πηγαίνει στις βολές για το 7-9 (αστόχησε στην δεύτερη). Οι «πράσινοι» έκλεψαν… έτρεξαν, αλλά και πάλι λάθεψαν στην επίθεση, με τον Γιάνκοβιτς να μη συγκρατεί το κοντρόλ της μπάλας. Ο Νίκος Παππάς με coast to coast ισοφάρισε σε 9-9 (4:35), αλλά ο ΠΑΟΚ με τον Τσόχλα, πήρε εκ νέου προβάδισμα (9-11).

Ένα καλάθι του Γιάνκοβιτς, ένα λάθος του Χαριτόπουλου (βήματα) ένα χαμένο τρίποντο του Μπλουμς και ένα ακόμα coast to coast με καλάθι και φάουλ του Παππά, συνέθεσαν το σκηνικό του επόμενου δίλεπτου (14-11, 2:54). Με δύο βολές του Χαριτόπουλου ο ΠΑΟΚ μείωσε σε απόσταση βολής… (14-13), στα 1:40, ενώ στη συνέχεια ο Μπλουμς υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ, αναγκάζοντας τον Ιβάνοβιτς να καλέσει τάιμ άουτ.

Ο Χαριτόπουλος έφτασε τους 9 πόντους με καλάθι και φάουλ (Λαουάλ) δίνοντας ξανά προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (14-16), ένα λεπτό πριν τη λήξη της περιόδου. Μία βολή του Νέλσον και άλλη μία του Σλότερ μετά την τεχνική ποινή που δέχτηκε ο Τσόχλας, έφεραν στο σκορ στα ίσα (16-16), σκορ με το οποίο τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο.

Άμυνα από ατσάλι…

Με άγριες διαθέσεις μπήκαν οι «πράσινοι» στην Β΄ περίοδο, παίζοντας σκυλίσια άμυνα και με τρεις πόντους από Νέλσον και Λαουάλ, προηγήθηκαν με 19-16 λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού της περιόδου.

Τρίποντη… έκρηξη

Με δύο βόμβες… από τα 6,75, των Παππά (8 πόντοι) και Φώτση, οι «πράσινοι» ανέβασαν για πρώτη φορά τη διαφορά στους 8 (25-17), 7:16 πριν το ημίχρονο.  Ο Ιβάνοβιτς έβαλε τον Διαμαντίδη στο ματς, πίεσε σε όλο το γήπεδο, ο Παππάς με προσωπικό καλάθι έκανε το 27-20 (είχε προηγηθεί τρίποντο του Τσόχλα), ο αρχηγός με καλάθι και φάουλ έκανε το 30-20 (6:04), με το «τριφύλλι» να ελέγχει το ματς στη δεύτερη περίοδο.

Κλέβει και καρφώνει…

Ο Μπατίστα με τη βοήθεια του Παππά, βγήκε στον αιφνιδιασμό… κάρφωσε τη μπάλα με μανία, για το 32-20 (5:44), με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στο +12, με τον κόσμο να «ανεβαίνει» και αυτός με τη σειρά του.

Ήταν φανερό πως το zone press που είχε εφαρμόσει Ιβάνοβιτς είχε αποτέλεσμα, αφού οι «πράσινοι» έκλεινα καλά όλους τους χώρους, με τον ΠΑΟΚ να βάζει καλάθι με πολύ κόπο…

Ο Λάνγκφορντ με λέι απ σκόραρε για τον ΠΑΟΚ μετά από ώρα (32-22), ενώ στη συνέχεια ο Όντομ με 2 εύστοχες βολές μείωσε και άλλο (32-24). Με νέο τρίποντο του Γιάνκοβιτς αυτή τη φορά, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 12 (36-24), 3:41, πριν το ημίχρονο, αλλά απάντησε άμεσα ο Λάνγκφορντ (36-27).

1217673

Ροκάνισε τη διαφορά ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ σιγά-σιγά κατάφερε να φέρει τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους (39-34), με πέντε πόντους του Τσόχλα και δύο του Λάνγκφορντ, αναγκάζοντας τον Ιβάνοβιτς να ζητήσει τάιμ άουτ, 41΄΄ πριν το τέλος του ημιχρόνου. Τελικά το πρώτο μέρος τελείωσε με σκορ 39-34, με αμφότερες τις δύο ομάδες να αστοχούν στις τελευταίες επιθέσεις που προσπάθησαν.

Χείριστο ξεκίνημα…

Με ένα τρίποντο του Κάρτερ, ένα επιθετικό φάουλ του Διαμαντίδη και ένα ακόμα δίποντο του Αμερικάνου, άρχισε το δεύτερο ημίχρονο, στο ΟΑΚΑ (39-39), με τον ΠΑΟΚ να βάζει δύσκολα στον Παναθηναϊκό, για άλλη μια φορά φέτος.

Ο αρχηγός «απάντησε» με μακρινό… δίποντο (41-39), αλλά ο Κάρτερ ξανά-ισοφάρισε άμεσα (41-41), με τον «Batman» να απαντά με τρίποντο, για το 44-41, σε ένα γεμάτο πρώτο τρίλεπτο.

Ένα δίποντο του Κάρτερ (12π.) και ένα τρίποντο του Μαυροκεφαλίδη, διαμόρφωσαν το49-45 (4:05), με τον Παναθηναϊκό ωστόσο να ζορίζεται από τον «δικέφαλο». Ο Λουκάς με νέο καλάθι, δύο πόντων αυτή τη φορά, ανέβασε κι’ άλλο τη διαφορά (51-45) με τον Ιβάνοβιτς να προσπαθεί συνεχώς από τον πάγκο με τις αλλαγές, να βρει η ομάδα του έναν καλό ρυθμό.

Το κατά Λουκά… σκοράρισμα

Ο Μαυροκεφαλίδης είχε πάρει το μεγαλύτερο βάρος των επιθέσεων του «τριφυλλιού» στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου (πέντε πόντοι σε δύο λεπτά περίπου, εννέα συνολικά μέχρι τότε) ενώ με κάρφωμα του Μπατίστα σε αιφνιδιασμό, 1:54 πριν τη λήξη της περιόδου, ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα 9 πόντων (56-47), με τον Σούλη Μαρκόπουλο να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ.

«Δίδυμοι πύργοι»

Ο Ιβάνοβιτς πέρασε στο ματς τον Λαουάλ στη θέση του Μαυροκεφαλίδη, τοποθετώντας τον στο «4», δίπλα στον Μπατίστα, για να ελέγξει την… εναέρια κυκλοφορία. Οι «πράσινοι» με βολές του Γιάνκοβιτς και καλάθι εκτός ισορροπίας του Μπατίστα, έφτασε στο +12 (61-49), βάζοντας το νερό… στο αυλάκι.

Η 4η και τελευταία περίοδος άρχισε με την κατοχή της μπάλας στον ΠΑΟΚ, ο οποίος πέτυχε καλάθι με τον Λάνγκφορντ, αλλά ο Βλάντο Γιάνκοβιτς απάντησε για το 63-51. Ο Φώτσης πέρασε στο παρκέ στη θέση του Λαουάλ, οι «πράσινοι» αντιμετώπιζαν έντονο πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ και ο «δικέφαλος» μείωσε τη διαφορά στους 9 (63-54).

Ο Μπατίστα έφτασε και αυτός τους 12 με δύο βολές για το 65-54, 7:52 για τη λήξη του αγώνα, ο Φώτσης εκτέλεσε από το… σπίτι του για το 68-54, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί το προβάδισμα, αλλά τον ΠΑΟΚ να μην παρατάει το ματς.

Οι «πράσινοι» έσφιξαν και άλλο την άμυνά τους, δυσκόλευαν τον ΠΑΟΚ να βρει τρόπο, να σκοράρει και με υπομονή έβαζαν τη  μπάλα στο «ζωγραφιστό», διατηρώντας τη διαφορά πάνω από τους δέκα.

ËÁÍÃÊÖÏÑÍÔ ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ ÓÁËÏÕÓÔÑÏÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ  LANGFORD DIAMANTIDIS SALOUSTROS   PANATHINAIKOS - PAOK (BASKET LEAGUE 2014-2015)

Άνοιξε λογαριασμό ο Λαουάλ…

Το πρώτο alley hoop του Λαουάλ με την «πράσινη» φανέλα είναι γεγονός, μετά από εκπληκτική πάσα του Νέλσον, για 74-60, προσφέροντας θέαμα στους φίλους της ομάδας που βρίσκονταν στο κλειστό.

Στη συνέχεια έδειξε και τις αμυντικές του ικανότητες, με τρομερή τάπα πάνω στον Όντομ, με το κοινό να χειροκροτεί με θέρμη τις προσπάθειες του νιγηριανοαμερικανού. Ο νεοαποκτηθείς άσος του Παναθηναϊκού, προσέφερε και άλλες όμορφες φάσεις, ο Ιβάνοβιτς τον απέσυρε στο τελευταίο τρίλεπτο για να πάρει το χειροκρότημα και έβαλε τον Μποχωρίδη, ο οποίος δεν είχε ιδρώσει τη φανέλα. Τελικό σκορ 83-69, με τον Παναθηναϊκό πλέον να στρέφεται στη Ζαλγκίρις, για την Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 39-34, 61-49, 83-69.

Συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ (1), Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς (14), Φώτσης (11), Νέλσον (12), Παππάς (12), Μαυροκεφαλίδης (9), Διαμαντίδης (7), Μπατίστα (11), Μπλούμς, Λαουάλ (6).

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ (15), Λιάπης, Κάρτερ (17), Τσόχλας (10), Δέδας (6), Όντομ (5), Σαλούστρος (2), Χαριτόπουλος (10), Βον (4), Σιναντίνοβιτς, Κόττας.

Διαιτητές: Πέτρος Παπαπέτρου, Χρήστος Παναγιώτου, Ανδρέας Βαρδάλος. Κομισάριος: Γιώργος Ελευθεριάδης.

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ