ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Break στο… break με τεσσάρα

Ο Μάρκους Μπεργκ πήρε από το... χέρι τον Παναθηναϊκό και παρέα με τον Καρέλη, οδήγησε το «τριφύλλι» σε μία επιβλητική νίκη επί του ΠΑΟΚ με 4-3 (Μπεργκ 27', 70', 87', Καρέλης 63', Αθανασιάδης 42', Σκόνδρας 60', Νομπόα 92'), σε ένα ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου.

Break στο... break με τεσσάρα

Σε ένα ματς, που θύμισε… Πρέμιερ Λιγκ, ο Παναθηναϊκός κέρασε… τέσσερα τον ΠΑΟΚ, έφαγε και τρία, ωστόσο αν εκμεταλλευόταν τις πολλές χαμένες ευκαιρίες (ειδικά του Ατζαγκούν) θα κέρδιζε ευκολότερα και πιο άνετα. Κίνηση… ματ του Αναστασίου με Καρέλη, ο οποίος έδωσε το έναυσμα της αντεπίθεσης.

Χαμός έξω από τη Λεωφόρο, με 3.000 και πλέον οπαδούς του Παναθηναϊκού να κάνουν το δικό τους πάρτι αλλά και διαμαρτυρία, για τα όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τις φωνές τους, ζέσταναν την… κρύα Λεωφόρο και διαδήλωσαν με ειρηνικό τρόπο.

ÓÕËËÁËÇÔÇÑÉÏ ÔÙÍ ÖÉËÁÈËÙÍ ÔÏÕ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÕ ÐÑÉÍ ÔÏÍ ÁÃÙÍÁ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ

Το ματς

Χωρίς κάτι ιδιαίτερο κύλησε το πρώτο τέταρτο του ματς στην… κρύα Λεωφόρο, με τον κόσμο να την ζεσταίνει έξω από το «Απ. Νικολαΐδης» φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα.

Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να «φτιάξουν» παιχνίδι αλλά τα πολλά λάθη στην τελική προσπάθεια δεν επέτρεψαν να δημιουργηθεί κάποια καλή φάση.  Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν κυρίως από τη δεξιά πλευρά, με τον Μακ, ωστόσο η αμυντική λειτουργία της ομάδας του Αναστασίου λειτουργούσε υποδειγματικά.

Από την άλλη οι «πράσινοι» πήγαιναν τη μπάλα στα… άκρα και αυτοί με τη σειρά τους, αλλά οι σέντρες του Νάνο και του Κλωναρίδη δεν έβρισκαν στόχο. Ο Αναστασιάδης με το 5-4-1, που είχε «κατεβάσει» την ομάδα του, έκλεινε καλά τους χώρους, μη επιτρέποντας στον Παναθηναϊκό να απειλήσει ουσιαστικά.

ÃÊÏËÁÓÁ ËÁÃÏÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ GOLASA LAGOSPANATHINAIKOS - PAOK (SUPERLEAGUE 2014-2015)

«Χτύπησε» ο Μπεργκ

Στο 27΄της αναμέτρησης, Τριανταφυλλόπουλος και Ζέκα συνδυάστηκαν από δεξιά, ο Πορτογάλος «σέρβιρε» στο κεφάλι του σωστά τοποθετημένου Μπεργκ για το 1-0, με τον Σουηδό να βρίσκει δίχτυα μετά από καιρό.

Ήταν η πρώτη φάση στο παιχνίδι, όπου η άμυνα και συγκεκριμένα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του ΠΑΟΚ δεν πρόλαβε να κλείσει καλά, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πάρει το προβάδισμα.

ÔÏ 1-0 ÌÐÅÑÃÊ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ  BERG PANATHINAIKOS - PAOK (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Στο 33΄ ήρθε η επόμενη καλή στιγμή για το «τριφύλλι», όταν πάλι από δεξιά, ο θετικότατος Τριανταφυλλόπουλος, έβγαλε ωραία μέσα στην περιοχή στον Κλωναρίδη, εκείνος στριφογύρισε μια φορά εκτέλεσε με το αριστερό, αλλά ο Ιτάνζ, δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει, καθώς το σουτ, που επιχείρησε ο «Κλώνα», ήταν αδύναμο.

Οι «πράσινοι» φόρτωναν συνεχώς τη δεξιά πλευρά τους, αφού ον Ρατς αφενός έμενε ψηλά και ο Αθανασιάδης που έπαιζε στο αριστερό άκρον και όχι σέντερ φορ, δεν βοηθούσε πολύ. Ο Αναστασίου το είχε διαγνώσει αυτό και «έστελνε» τους παίκτες του από κείνην την πλευρά συνεχώς.

Επέλαση του Νάνο

Στο 39΄ο Νάνο «έτρεξε» όλη την αριστερή πλευρά, έβγαλε συρτά στον Μπεργκ, εκείνος έκανε μια ντρίμπλα, γύρισε προσπάθησε να δώσει στον Πέτριτς, αλλά οι αμυνόμενοι του ΠΑΟΚ έδιωξαν την τελευταία στιγμή, σε μια καλή προσπάθεια του Παναθηναϊκού από τα αριστερά αυτή τη φορά.

ÍÁÍÏ ÓÊÏÍÄÑÁÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ  NANO SKONDRASPANATHINAIKOS - PAOK (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Αστοχεί πρώτα, το βάζει αργότερα…

Ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Αθανασιάδης μετά από… τσαφ του Ταυλαρίδη, έχασε τεράστια ευκαιρία στο 39’, αφού το σουτ που επιχείρησε κατέληξε λίγο άουτ, μέσα στην μεγάλη περιοχή, αλλά δύο λεπτά αργότερα, μετά από σέντρα του Μακ, ο Αθανασιάδης εκμεταλλεύτηκε την εκ νέου αδράνεια της «πράσινης» άμυνας και εκτέλεσε με όμορφο τρόπο, τον Στιλ για το 1-1 (41’ ), σε ένα καταστροφικό δίλεπτο του «τριφυλλιού», που έχασε παντελώς την συγκέντρωση του.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με σκορ 1-1, με τον  Παναθηναϊκό επί της ουσίας να «πληρώνει» ένα κακό δίλεπτο (39΄-41΄).

Με τον ΠΑΟΚ στη σέντρα άρχισε το δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν ως έχουν, χωρίς αλλαγές. Οι «πράσινοι» πίεσαν αρχικά, με τον Μπεργκ να παίρνει αρκετές πρωτοβουλίες στην επίθεση του Παναθηναϊκού.

ÌÐÅÑÃÊ ÊÁÑÅËÇÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ BERG KARELIS PANATHINAIKOS - PAOK (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Μεγάλη ευκαιρία με τον «Κλώνα»

Στο 50΄ο Κλωναρίδης έχασε τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα γκολ του Παναθηναϊκού, μετά την πάσα του Ζέκα από δεξιά, έκανε το σπριντ, σούταρε σημαδεύοντας την απέναντι δεξιά γωνία του Ιτάνζ, με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ, με τον Καρέλη να τον αντικαθιστά αμέσως μετά, στην πρώτη αλλαγή του Παναθηναϊκού στο ματς.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 57΄όταν ο Ρατς προωθήθηκε από τα αριστερά, έκανε την επικίνδυνη σέντρα, οι αμυνόμενοι του Παναθηναϊκού έδιωξαν σε κόρνερ και στη συνέχεια της φάσης, ο Νομπόα από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε ένα πολύ καλό σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει και πάλι σε κόρνερ, σε μια «διπλή» φάση για την φιλοξενούμενη ομάδα.

ÓÊÏÍÄÑÁÓ ÊËÙÍÁÑÉÄÇÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ  SKONDRAS KLONARIDISPANATHINAIKOS - PAOK (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Απόλυτη ανατροπή

Στο 60’ της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε την απόλυτη ανατροπή, με ένα εκπληκτικό γκολ του Σκόνδρα, όταν πρώτα ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, έκανε μια ντρίμπλα πάνω στον Νάνο, και σούταρε στην κλειστή γωνία του Στιλ, με μεγάλη δύναμη.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ματς, στο Β΄ μέρος και την μετουσίωσαν σε γκολ, πολύ νωρίς και πλέον ανάγκασαν τον Παναθηναϊκό να ανέβει ψηλά για να ψάξει μια γρήγορη ισοφάριση.

ÓÊÏÍÄÑÁÓ ÆÅÊÁ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ SKONDRAS ZECAPANATHINAIKOS - PAOK (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Όταν δεν σκοράρει… σερβίρει

Ο Μάρκους Μπεργκ στο 62΄έβγαλε πανέμορφα στον Καρέλη, κάθετα στον άξονα του ΠΑΟΚ, ο Καρέλης υποδέχτηκε την μπάλα και αφού έκανε δυο-τρία μέτρα, πλάσαρε εξαιρετικά τον Ιτάνζ για το 2-2, δίνοντας στο ματς μια άγρια ποδοσφαιρική ομορφιά.

Οι φωνές του κόσμου που βρισκόντουσαν έξω από το «Απ. Νικολαΐδης» ακουγόντουσαν… πολλά μέτρα μακριά από το γήπεδο, μετά την ισοφάριση του Παναθηναϊκού.

Ο Γιάννης Αναστασίου πραγματοποίησε στο 65΄την δεύτερη του αλλαγή, περνώντας τον Ατζαγκούν στη θέση του Πέτριτς, θέλοντας να δώσει περισσότερη ενέργεια και φρεσκάδα στην ομάδα του στο χώρο του κέντρου.

ÔÑÉÁÍÔÁÖÕËËÏÐÏÕËÏÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ TRIANTAFILOPOULOS PANATHINAIKOS - PAOK (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Κλότσησε τη… μπάλα

Τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 67΄, όταν Ζέκα και Μπεργκ συνδυάστηκαν από δεξιά, ο Σουηδός έστρωσε στον Ατζαγκούν στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο νιγηριανός κλότσησε λίγο μπάλα, λίγο αέρα και λίγο… χόρτο στέλνοντας τη μπάλα πολύ ψηλά άουτ.

Αμέσως μετά απάντησε ο ΠΑΟΚ με το Παπαγιαννόπουλο να προσπαθεί να σκοράρει, με τον Στιλ ωστόσο να είναι σε ετοιμότητα και να διώχνει.

Τρίγωνο του «διαβόλου»

Ο Παναθηναϊκός έκανε τη δική του… ολική ανατροπή, όταν ο Σίλντενφελντ σαν άλλος… αριστερός εξτρέμ, έκανε τη μπαλιά από αριστερά, ο Καρέλης στόπαρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, πάσαρε έξυπνα κάτω από τα πόδια του Βίτορ, στον Μπεργκ, εκείνος πλάσαρε… όπως μόνο αυτός ξέρει και… 3-2 (70΄), με τον Νίκο Καρέλη να αποδεικνύεται η χρυσή αλλαγή του Αναστασίου.

Παραλίγο ο Καρέλης

Ο Νίκος Καρέλης έκανε σμπαράλια την άμυνα του ΠΑΟΚ κάθε φορά που δεχόταν τη μπάλα, σπαταλώντας άλλη μια τεράστια ευκαιρία στο 74΄όταν από αριστερά και έχοντας βάλει στην πλάτη του τον Βίτορ, σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

ÔÁÕËÁÑÉÄÇÓ ÌÐÅÃÊ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ  TAVLARIDIS BERGPANATHINAIKOS - PAOK (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Σε ετοιμότητα ο Στιλ

Ο Περέιρα στο 76΄εκτέλσε από πολύ καλό σημείο απ΄ ευθείας φάουλ, αλλά ο Στιλ σε ετοιμότητα μπλόκαρε, σε μια φάση που έμοιαζε με αυτή του πρώτου γύρου, όπου ο Πορτογάλος είχε σκοράρει τότε για το 1-1 στην Τούμπα.

Στο 80΄ο Αναστασίου πέρασε τον Κουτρουμπή στη θέση του Λαγού, για να «οχυρώσει» την άμυνα του, σε αντίθεση με τον Αναστασιάδη, που έβαλε τον Σαλπιγγίδη στη θέση του Κόστα, για να επιτεθεί.

ÁÔÆÁÃÊÏÕÍÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ  AJAGUN PANATHINAIKOS - PAOK (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Κακό τελείωμα του Ατζαγκούν

Στο 82΄ο Ατζαγκούν βρέθηκε και πάλι μετά από πάσα του Καρέλη, σε θέση τετ α τετ απέναντι στον Ιτάνζ, αλλά και πάλι αστόχησε (και πάλι ψηλά η μπάλα…), σπαταλώντας άλλη μια ευκαιρία για να τελειώσει το ματς μια και καλή.

Τρίτωσε το καλό…

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε φάουλ από δεξιά μετά από προσπάθεια του Καρέλη, ο Ζέκα εκτέλεσε ο Μπεργκ πετάχτηκε πλασάροντας από το πρώτο δοκάρι στέλνοντας τη στο δεύτερο, μέσα από την μικρή περιοχή, για το 4-2, τελειώνοντας τον ΠΑΟΚ, στο 87΄της αναμέτρησης.

TO 3-2 ÌÐÅÑÃÊ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ  BERG PANATHINAIKOS - PAOK (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Ο Νομπόα με γκολ στο 92΄μέσα από την περιοχή, μετά από σέντρα του Σαλπιγγίδη, σκόραρε για το 4-3, κλείνοντας ένα εντυπωσιακό ματς, με πολλά γκολ και σπουδαίο θέαμα, που αν ο Παναθηναϊκός είχε εκμεταλλευτεί τις φάσεις που δημιούργησε, θα είχε κερδίσει πιο άνετα.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Ζέκα, Λαγός (Κουτρουμπής), Πράνιτς, Πέτριτς (Ατζαγκούν) Κλωναρίδης (Καρέλης 63΄), Μπεργκ (27΄, 70΄).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Ατζαγκούν, Καρέλης, Μαυρίας, Νίνης.

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας (60΄), Ρατς (Κίτσιου), Γκολάσα, Περέιρα, Μακ, Παπαγιανόπουλος, Βίτορ, Νομπόα, Ρικάρντο Ντα Κόστα (Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης (41΄).

Στον πάγκο: Γιακουμής, Σαλπιγγίδης, Κουλούρης, Κωνσταντινίδης, Δεληγιαννίδης, Πούγγουρας, Κίτσιου.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Σταύρος Μάνταλος του συνδέσμου Καβάλας. Βοηθοί του είναι οι Καρατζίκας (Αθηνών) και Καραβασίλης (Καβάλας).

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ