ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αναστασίου: «Αφεντικό ο Παναθηναϊκός από την αρχή»

Ο Γιάννης Αναστασίου στάθηκε στο γεγονός πως από την αρχή η ομάδα του επέβαλε τον ρυθμό που ήθελε, εκμεταλλευόμενη τους χώρους στο ανοικτό γήπεδο, με αποτέλεσμα να κερδίσει τον ΠΑΟΚ με αυτό το σκορ. «Θέλουμε τον κόσμο μέσα στο γήπεδο», ανέφερε, ενώ δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος από την άμυνα της ομάδας του.

Αναστασίου: «Αφεντικό ο Παναθηναϊκός από την αρχή»

Ο προπονητής των «πρασίνων» αναφέρθηκε στα στοιχεία που έκαναν τη διαφορά στο ματς, έπλεξε το εγκώμιο του Μπεργκ και του Καρέλη, ενώ όσον αφορά τον κόσμο είπε ότι το σημαντικό είναι να τους έχει η ομάδα μέσα στο γήπεδο και όχι έξω από αυτό.

Αναλυτικά όσα είπε στη Συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Αναστασίου:

«Μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ακολούθησαν  μερικά περίεργα πράγματα, με την αναβολή και την τιμωρία. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν μεγάλο αντίπαλο, στην άδεια Λεωφόρο, σε συνδυασμό το ότι μετά από διακοπή πάντα δυσκολευόμαστε να βρούμε ρυθμό.

Παναθηναϊκός: H επικρατέστερη ενδεκάδα στην Τούμπα
Παναθηναϊκός: H επικρατέστερη ενδεκάδα στην Τούμπα 8.781 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σήμερα δείξαμε από το πρώτο λεπτό ότι θέλαμε να είμαστε το αφεντικό στον αγώνα. Νικήσαμε δίκαια, βάλαμε τέσσερα γκολ είχαμε αρκετές ευκαιρίες και για άλλα. Είχαμε όμως και κακή αμυντική λειτουργία, δεχτήκαμε εντός έδρας 3 γκολ, δεν θυμάμαι να; Έχει ξανασυμβεί αυτό, εκτός από το ματς με την Αϊντχόφεν. Αυτό ήταν άσχημο για μας.

Είναι δύσκολο για μας και για όλα τα παιδιά, όχι μόνο του Παναθηναϊκού, να παίζουν σε άδειες κερκίδες. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το καθήκον μας. Μένουν ακόμα οκτώ ματς, συνεχίζουμε την προσπάθεια».

Για το που κρίθηκε το ματς και για τον κόσμο που βρέθηκε εκτός γηπέδου:

«Το ματς κρίθηκε στο γεγονός ότι από την αρχή δείξαμε ότι θέλαμε να είμαστε το αφεντικό. Παίξαμε σε υψηλό τέμπο και ξέραμε ότι και ο ΠΑΟΚ παίζει επιθετικά όπως και εμείς και ότι θα υπάρχουν κενοί χώροι και με την ταχύτητα μας γνωρίζαμε ότι θα μας δοθούν ευκαιρίες. Επίσης έπαιξε ρόλο η επιθετική δυνατότητας του Μάρκους Μπεργκ και η αλλαγή του Καρέλη, που μας βοήθησε επιθετικά.

Για τον κόσμο θα θέλαμε να είναι μέσα. Ακουγόντουσαν διαρκώς αλλά είναι σημαντικό για μας να τους έχουμε μέσα στο γήπεδο. Είναι άσχημο για 20, 30, 50 ανεγκέφαλους να στερείται η ομάδα τον κόσμο της».

Για το πώς εξηγεί το ξέσπασμα μετά το 60΄(1-2):

«Ξέρουμε ότι έχουμε πολύ καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης και ξέρουμε ότι δεν μπορούν να αντέξουν οι ομάδες στην Ελλάδα σε αυτό το τέμπο. Αυτό κάποιες φορές σου βγαίνει άλλες όχι. Όταν άνοιξαν οι χώροι εμείς το εκμεταλλευτήκαμε, ο ΠΑΟΚ δεν κλείστηκε στην περιοχή και αν παίζεις επιθετικά, εμείς έχουμε την δυνατότητα με ταχύτητα και γρήγορη κυκλοφορία ανάμεσα στις γραμμές μας, να χτυπήσουμε και το καταφέραμε».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.