Δημήτρης Στρατής

Εξεδράρα!

Χορταστικό ποδόσφαιρο και κυρίως θερμότατη ατμόσφαιρα σε παιχνίδι...κεκλεισμένων των θυρών! Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Πάντα πρωτοπόρος ο Παναθηναϊκός πέτυχε (δεν θυμόμαστε άλλο παράδειγμα) να υπάρχει «ηλεκτρισμός» στο γήπεδο, παρότι ο κόσμος του ήταν μαζεμένος εκτός αυτού! Από τη στιγμή που Καρέλης-Ατζαγκούν (ασχέτως των «τσαρουχιών» που εξαπέλυσε) πήραν νωρίς την ενέργεια του ματς, το τελευταίο έγερνε περισσότερο προς τον «άσο», ιδίως όταν το γρήγορο 2-2 δεν άφησε τον φιλοξενούμενο να παγιώσει ψυχολογία κυρίαρχου.

Ο ΠΑΟΚ έχει ποιοτικούς παίκτες μπροστά αλλά στην άμυνα μπάζει, ο Πορτογάλος που αγόρασε δεν του βγαίνει, ενώ απόψε του έλειψε πολύ ο Κάτσε που προσφέρει σκληράδα στον άξονα. Ο αντίστοιχος κομβικότερος κεντρώος παίκτης στον πίνακα τακτικής του Αναστασίου είναι ο Ζέκα που το μόνο που δεν έκανε σήμερα ήταν να βγει εκτός γηπέδου και να συντονίσει τα συνθήματα των οπαδών.

Ο αρχηγός έδωσε παράδειγμα αυτοθυσίας ξεπερνώντας σε χρόνο dt τον μυϊκό του τραυματισμό ενώ το «γεμάτο» του παιχνίδι κάλυψε και την αδυναμία προσφοράς των γνωστών περιπατητών. Με το που ο κόουτς έριξε στο χορτάρι Καρέλη-Ατζαγκούν το γήπεδο έγειρε. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να ισοφαρίσει κι άφηνε ακάλυπτα μέτρα στα οποία χώνονταν οι γρήγοροι παίκτες του νικητή, δημιουργώντας πανικό στον Ιτάνζ.

Οι οικοδεσπότες γκρέμισαν και την παράδοση που τους θέλει να παίζουν άσχημα μετά από διακοπές πρωταθλήματος, στο β΄ 45λεπτο κυριολεκτικά «πετούσαν», με τα εύσημα να πηγαίνουν ξανά στους γυμναστές που για δεύτερη χρονιά παρουσιάζουν το τριφύλλι με πολλά αποθέματα φρεσκάδας στα πνευμόνια του, όσο οι ανταγωνιστές φαντάζουν «ερείπια»…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Exit mobile version