ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ο «κέρβερος» του Παναθηναϊκού (Vids)

Λίρα εκατό αποδείχθηκε ο Λουκ Στιλ που έχει βγει σε μια από τις καλύτερες μεταγραφές του Παναθηναϊκού. Διαβάστε τα στοιχεία στο panathinaikos24.gr.

Ο «κέρβερος» του Παναθηναϊκού (Vids)

Ο Λουκ Στιλ ήρθε το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό χωρίς να γίνει ιδιαίτερος… ντόρος. Όλοι γνώριζαν την ικανότητα που είχε ο Άγγλος στην απόκρουση τον πέναλτι. Το μόνο που έμενε φυσικά ήταν να το αποδείξει και ο ίδιος.

Στην αρχή ο Γιάννης Αναστασίου εμπιστευόταν τον Στέφανο Κοτσόλη γιατί ήταν πιο έμπειρος και την ίδια στιγμή ο Αγγλος χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής. Το ντεμπούτο του λοιπόν το έκανε στο Κύπελλο με τον Ολυμπιακό Βόλου όπου άρπαξε… από τα μαλλιά την ευκαιρία που του δόθηκε από τον προπονητή του.

Το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα το έκανε στις 28/09/2014 με τη Νίκη Βόλου και κράτησε το 0 με σχετική ευκολία. Όλοι έβλεπαν και μιλούσαν για έναν σταθερό τερματοφύλακα. Ο Λουκ Στιλ μετά από τόσα παιχνίδια έχει αποδείξει την σταθερότητα του.

Οι αριθμοί σε 1989 λεπτά

Σε 21 αγώνες (1989 λεπτά) λοιπόν στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει δεχθεί 17 γκολ δηλαδή μόλις 0.8 ανά αγώνα. Ταυτόχρονα τα μόλις 20 λάθη είναι ένας σχετικά χαμηλός αριθμός σε συνδυασμό με τις 50 αποκρούσεις και τις 62 επεμβάσεις.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μέχρι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, δεν είχε δεχτεί γκολ σε 7 αναμετρήσεις στην Λεωφόρο και έφτασε πολύ κοντά στο να σπάσει ένα ιστορικό ρεκόρ που είχε τη σεζόν 1992-1993.

Ταυτόχρονα, ο Λουκ Στιλ κράτησε για 10η φορά φέτος ανέπαφη την εστία του και βοήθησε τον Παναθηναϊκό να γράψει εντός έδρας ρεκόρ έξι σερί αγώνων  χωρίς να παραβιαστεί η εστία. Αυτό έγινε καθώς ο Στιλ κράτησε το μηδέν με Πανθρακικό (4-0), Κέρκυρα (2-0), Εργοτέλη (5-0), Λεβαδειακό (1-0), Καλλονή (1-0) και Πλατανιά (3-0) και έτσι ο Παναθηναϊκός έπιασε το ρεκόρ της σεζόν 2007/08, όταν και πάλι στη Λεωφόρο, είχε κρατήσει την εστία του ανέπαφη για έξι σερί παιχνίδια.

Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι οι «πράσινοι» είναι ένα βήμα (μία νίκη) από το να «σπάσουν» το ρεκόρ τους με τις περισσότερες εντός έδρας νίκες στην Superleague (η καλύτερη σεζόν του Παναθηναϊκού στο γήπεδό του μέχρι τώρα ήταν την σεζόν 2011-12, όταν οι πράσινοι ολοκλήρωσαν το πρωτάθλημα με 13 νίκες και 2 ήττες).

Πεναλτάκιας

Σημαντικό όμως είναι να επικεντρωθούμε και στην ιδιαίτερη ικανότητα του Άγγλου τερματοφύλακα, τα πέναλτι.

Στο ντέρμπι λοιπόν ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έδειξε το ταλέντο στον τομέα τον πέναλτι. Ήταν 80ο λεπτό στο Καραϊσκάκη  και οι «πράσινοι» βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 1-0. Τότε ο Λουκ Στιλ βρήκε… αέρα και όχι τον Μήτρογλου, με τον διαιτητή να δείχνει όμως την άσπρη βούλα! Στην εκτέλεση εκείνο ο Άγγλος «ψάρωσε» τον επιθετικό του Ολυμπιακού και έστειλε την μπάλα κόρνερ και κράτησε τους «πράσινους» μέσα στο παιχνίδι.

Δείτε το βίντεο:

Όπως λέει και ο λαός, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Στην περίπτωση λοιπόν του Λουκ Στιλ κάτι τέτοιο ισχύει εκατό τις εκατό. Έτσι λοιπόν την  19η αγωνιστική στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στο στο 85ο λεπτό ο Μάνταλος έδωσε ένα πέναλτι… ανακάλυψη με τον Στιλ να αναλαμβάνει πάλι την δύσκολη αποστολή. Ο Κολοβός εκτέλεσε, ο Άγγλος εκτινάχτηκε στην δεξιά του γωνία και «κράτησε» την ισοπαλία για τους «πράσινους».

Δείτε το βίντεο:

Ο 30χρονος τερματοφύλακας, όμως, μετά από ένα διάστημα προσαρμογής πήρε… σπίτι του την φανέλα του βασικού και δικαιώνει τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και τον Νίκο Νταμπίζα που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην μεταγραφή. Ο Στιλ αποδεικνύεται λίρα εκατό, οι επεμβάσεις του σε κάθε αναμέτρηση είναι καίριες, εμπνέει εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του – κάτι πολύ σημαντικό για τερματοφύλακα – και ήδη έχει καταφέρει να γίνει αγαπητός στην πράσινη κερκίδα.

Θάνος Νικολογιάννης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...