ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Πράσινο ζευγάρι με… ιστορία (pics)

Ο Παναθηναϊκός σε λίγες ώρες αναμετράται με την Ζαλγκίρις στο Κάουνας, με το «πράσινο» αυτό ζευγάρι να έχει… πολύ και γεμάτο παρελθόν.

Πράσινο ζευγάρι με… ιστορία (pics)

Παίζει με Ζαλγκίρις … παίρνει κούπα

Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση δεν λένε; Για του λόγου το αληθές, η παράδοση αυτό αποδεικνύει. Στον δρόμο για τα τρία από τα έξι Ευρωπαϊκά του Παναθηναϊκού, η πορεία άρχισε από τον ίδιο παρανομαστή. Τη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Στο δρόμο για το 1ο, ντεμπούτο Ντομινίκ

Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού!
Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού! 863 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πιο συγκεκριμένα, τη σεζόν ’95-’96, ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει την πορεία του για το Παρίσι, από το Κάουνας, κερδίζοντας τη Ζαλγκίρις με 59-56. Το ματς αυτό ντεμπουτάρισε ο καλύτερος παίκτης που έχει έρθει ποτέ από την άλλη άκρη του Ατλαντικού στην Ευρώπη, ο Ντομινίκ Ουίλκινς.

Ο «Human highlight film» στις 28/9/1995, έκανε το ντεμπούτο του, αγωνιζόμενος για 28 λεπτά, σκοράροντας 9 πόντους, μαζεύοντας και 6 ριμπάουντ.

Ίδια αφετηρία, ίδια κατάληξη…

23 Σεπτεμβρίου του 1999, ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στο Κάουνας, για την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας εκείνης της σεζόν. Οι «πράσινοι» κερδίζουν τη Ζαλγκίρις με 82-66 (Ρέμπρατσα και Ρότζερς από 17 πόντους) στην αρχή για το 2ο αστέρι.

rodgers
zalgiris pao 1999

Τρίτωσε το… καλό

Η συνήθεια που έγινε… λατρεία, συνεχίστηκε και το 2009. Πρεμιέρα στη διοργάνωση με αντίπαλο τη Ζαλγκίρις, εντός έδρας αυτή τη φορά, νίκη με 78-51, για τον Παναθηναϊκό, 5ο αστέρι στο Βερολίνο στο τέλος της σεζόν.

ÃÉÁÓÉÊÅÂÉÔÓÉÏÕÓ / ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2008) JASIKEVICIUS / PANATHINAIKOS - ZALGIRIS (EUROLEAGUE 2008)
ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ / ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2008) DIAMANTIDIS / PANATHINAIKOS - ZALGIRIS (EUROLEAGUE 2008)

Το ντεμπούτο του «Μιχάλη»

Ένα όνομα… μια ιστορία. Ο λόγος για τον «μπουλντόζα» Μάϊκ Μπατίστ. Ο «Μιχάλης» έκανε το ντεμπούτο του… στέλνοντας το μήνυμα για το τι θα επακολουθήσει τα επόμενα χρόνια. Ο Μπατίστ θα αγωνιστεί απέναντι στην Ζαλγκίρις (όπως και ο Ντομινίκ…) για πρώτη φορά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, στις 6/11/2003, στην μοναδική ήττα του «τριφυλλιού» από την Λιθουανική ομάδα (16/17 για τον ΠΑΟ) με 80-74, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης εκείνης της σεζόν.

ÌÐÁÔÉÓÔ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2003) / ZALGIRIS - PANATHINAIKOS (EUROLEAGUE 2003)
ÆÁËÃÊÉÑÉÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2003) / ZALGIRIS - PANATHINAIKOS (EUROLEAGUE 2003)

Ο Μπατίστ θα σημειώσει 20 πόντους, έχοντας 6/9 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ και 5 κλεψίματα, σε 34΄45’’, απέναντι στη Ζαλγκίρις του Άρβιντας Σαμπόνις.

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.