ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Ζορίστηκε για ένα ημίχρονο…

Ο Παναθηναϊκός ζορίστηκε για ένα ημίχρονο στην Δράμα, αλλά τελικά επικράτησε με 81-65 του ΚΑΟΔ, για την 20η αγωνιστική της Α1. Μεγάλη εμφάνιση από τον Διαμαντίδη. Δυναμικό παρών από τον κόσμο του «τριφυλλιού».

Ζορίστηκε για ένα ημίχρονο...

 Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς επέλεξε να αφήσει στην Αθήνα τους Μπλουμς και Νέλσον, ενόψει και του αγώνα με την Ρεάλ, ενώ πήρε στην αποστολή τους Λούντζη και Χαραλαμπόπουλο. Οι «πράσινοι» ζορίστηκαν για ένα ημίχρονο, αλλά με καλή άμυνα στο φινάλε πήρε μία σημαντική νίκη και πλέον το μυαλό πάει στο παιχνίδι με την Ρεάλ στο ΟΑΚΑ.

Το ματς

 Μισέλ από μέσα, Σλότερ απ’ έξω

 Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν ρυθμό στο παιχνίδι τους. Ο ΚΑΟΔ κατάφερνε να είναι κοντά στο σκορ σε όλη την διάρκεια του δεκαλέπτου, με τον Μισέλ να έχει προκαλέσει έντονα προβλήματα στους ψηλούς του «τριφυλλιού» και να αναγκάζει τον Ιβάνοβιτς σε συνεχείς αλλαγές στην θέση πέντε.

 Από άλλη μεριά ο Σλότερ ήταν αυτός που κράταγε επιθετικά τον Παναθηναϊκό με τα τρίποντα του, ενώ ο Διαμαντίδης είχε μοιράσει ήδη πέντε ασίστ. Το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε φυσιολογικά τις δύο ομάδες κοντά, με το σκορ να είναι στο 25-24 υπέρ των «πρασίνων».

ÓËÏÔÅÑ  ÊÁÏÄ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  SLAUGHTER  KAOD - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2014-2015)

 Ο αρχηγός ανέλαβε δράση

 Ο Διαμαντίδης με την έναρξη της δεύτερης περιόδου πέρα από τις ασίστ, έδωσε λύσεις και στο σκοράρισμα. Ο αρχηγός με το ξεκίνημα του δεκαλέπτου σημείωσε πέντε μαζεμένους πόντους και έδωσε ένα προβάδισμα έξι πόντων. Ο ΚΑΟΔ πλησίασε και πάλι στους δύο, σε ένα διάστημα με αρκετά λάθη εκατέρωθεν, με τον Ιβάνοβιτς να είναι έξαλλος με την εικόνα του Παναθηναϊκού.

 Ωστόσο ο Διαμαντίδης ήταν και πάλι εκεί και με νέο τρίποντο, έδωσε και μία καλή διαφορά για το 42-34, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Κάπου εκεί και ο Γκιστ έκανε μία εκπληκτική ενέργεια και χάρισε μία από τις φάσεις του αγώνα, με το ημίχρονο τελικά να κλείνει στο 44-36, υπέρ των «πρασίνων».

ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ ÔÑÏÔÅÑ  ÊÁÏÄ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  DIAMANTIDIS TROTTER KAOD - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2014-2015)

Πήρε την διαφορά

 Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο για να δώσει μία καλύτερη εικόνα και να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Ο Γκιστ πήρε τα πάνω του και μαζί με τους Διαμαντίδη και Μπατίστα κατάφεραν να δώσουν από νωρίς μία διαφορά 10 πόντων στο «τριφύλλι».

 Ο ΚΑΟΔ από την άλλη μεριά δεν είχε τις ίδιες καλές επιλογές στην επίθεση και κάπως έτσι δεν μπορούσε να πλησιάζει στο σκορ. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε τελικά με τον Παναθηναϊκό μπροστά με 61-52, ενώ σε αυτό το διάστημα αγωνίστηκε και ο Χαραλαμπόπουλο.

ÔÑÏÔÅÑ ÐÁÐÐÁÓ ÆÁÑÁÓ  ÊÁÏÄ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  TROTTER PAPAS ZARAS KAOD - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2014-2015)

Η άμυνα έδωσε και την άνετη νίκη

Ο ΚΑΟΔ μπήκε δυνατά στο τέταρτο δεκάλεπτο και πλησίασε αρκετά στο σκορ. Δύο συνεχόμενα τρίποντα από τον Παπαμακάριο και κάποια λάθη από τον Παναθηναϊκό, όπως τα βήματα του Μπατίστα, έφεραν την ομάδα της Δράμας μία ανάσα.

Ωστόσο ο Παναθηναϊκός ξύπνησε και με όπλο του την καλή άμυνα, κατάφερε να φτάσει σε μία άνετη νίκη. Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι το γεγονός πως ο ΚΑΟΔ έμεινε για 4,5 λεπτά χωρίς πόντο και σε εκείνο το σημείο είναι που κρίθηκε και το παιχνίδι.

ÌÐÁÔÉÓÔÁ  ÊÁÏÄ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  BATISTA  KAOD - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2014-2015)

Δεκάλεπτα: 24-25, 36-44, 51-62, 65-81

ΚΑΟΔ (Μέξας): Σλαφτσάκης 5(1), Τρότερ 4(1), Χάρις 8, Γεωργάκης, Άτκινς, Όντομ 10(1), Σπυριδωνίδης, Μισέλ 14, Ζάρας 14(1), Λο, Χρυσικόπουλος, Παπαμακάριος 10(2)

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 12(3), Μποχωρίδης 1, Γιάνκοβιτς 3(1), Φώτσης 4, Παππάς 12, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 14(2), Γκιστ 15(2), Μπατίστα 20, Λούντζης, Λαουάλ

Μάριος Μανιός

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ