ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Green...ιάρα

Στο ίδιο έργο… κεκλεισμένοι θεατές

Την ώρα που η κοινή γνώμη παρακολουθεί συγκλονισμένη τις εξελίξεις για το τραγικό τέλος του Βαγγέλη στα Γιάννενα, εμείς διυλίζουμε τον κώνωπα με άλλους Βαγγέλες και κουραφέξαλα. Γράφει η Green... ιάρα.

Στο ίδιο έργο... κεκλεισμένοι θεατές

Λες και τους τραβήξαμε το αυτί και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Πως είναι δυνατόν να έμαθε και η κουτσή Μαρία πλέον το “bullying” και να το καταδικάζει και να μη θυμάται τον εαυτό του ο καθένας μας όταν το διέπραττε με ποικίλους τρόπους στο γήπεδο, στο σχολείο, στην καφετέρια κλπ. Εμείς φταίμε, όλοι ανεξαιρέτως. Το επίσημο πόρισμα για τον Βαγγέλη θα είναι αυτοκτονία, το πραγματικό όμως θα είναι ανθρωποκτονία. Γνώμη έχουν όλοι, αντίληψη όμως λίγοι δυστυχώς. Είθισται τα παιδιά σε μικρή ηλικία να τα προσηλυτίζουν οι πατεράδες για την ομάδα που θα διαλέξουν.

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί-προσέξει μικρά παιδιά τι γνώμη έχουν για αυτή τη φαρσοκωμωδία που παρακολουθούμε κάθε Σαββατοκύριακο; Που τη λέμε και super league τρομάρα μας! Έχετε απαντήσει ποτέ στις εύλογες κι αθώες απορίες τους στα ανύπαρκτα offside, πέναλτι, φάουλ; Παράδειγμα: Κωστάκης ετών 8 με ρωτάει γιατί δε συνεχίζεται το ματς της ΑΕΚ και του ΟΣΦΠ στο κύπελλο εφόσον δεν παίχτηκαν 90 λεπτά. Τι θα του πω; ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένας κανονισμός που ονομάζεται “ξαφνικό γκολ φιλοξενούμενου”;

Αυτοί είναι ικανοί να εφεύρουν και κανονισμό για ρεπό στο ημίχρονο γιατί κουράστηκαν τα παλικάρια από το εξ αναβολής ματς που δεν έπρεπε να έχει πάρει αναβολή και πάει λέγοντας.. Αυτό αποτυπώνεται και στο γήπεδο τις Κυριακές, αυτές που μας στερούν μερικά “καλόπαιδα”. Δεν είναι δίκαιο να τιμωρούνται διαρκώς όλοι οι άλλοι επειδή δε μπορούν να συγκρατήσουν την συσσωρευμένη οργή ετών αυτά τα μπουμπούκια. Δεν είναι δυνατόν να δουλεύω σα το σκυλί για να πάρω στο τέλος κάθε μήνα 500€ και να προσπαθώ με νύχια και με δόντια να κρατήσω λεφτά για να πληρώσω το διαρκείας μου το καλοκαίρι, και να στερούμαι το γήπεδο από παιδάκια που δεν μπορούν να συγκρατήσουν την αρρωστημένη αγάπη τους για την ομάδα μου και την απύθμενη οργή τους στο πρόσωπο 5-6 κακομαθημένων φλώρων πρόεδρων και παραγόντων που αναδείχτηκαν με τα μαύρα λεφτά του μπαμπά.

Ό,τι νόμος και να ψηφιστεί ο Έλληνας έχει ποτίσει το σώμα του στην ανομία και την ανυπακοή. Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία όπως είχε πει ο Αϊνστάιν και δανείστηκε σοφά ο προπονητής της ΑΕΚ μετά το τέλος του αγώνα του κυπέλλου με τον ΟΣΦΠ. Κι αυτή τη βλακεία έχει βαρεθεί η ψυχή μας να την ανέχεται. Παραδείγματα πάμπολλα, από προπονητές της Ιβηρικής που κάνουν χειρονομίες πάσης φύσεως στην κερκίδα (Λεωφόρο και ΟΑΚΑ), μέχρι θεατρίνους που φεύγουν με φορείο από το γήπεδο κι ενώ έχουν πάθει ζημιά (χιαστούς καλή ώρα) ουδείς τους πιστεύει γιατί τους έχει σιχαθεί η ψυχή μας να υποκρίνονται στα πάντα. Γιατί το περιβραχιόνιο πρέπει να το τιμάς και να το υποστηρίζεις και είμαι πολύ υπερήφανη που ποτέ κανένας αρχηγός της ομάδας μου σε οποιοδήποτε άθλημα δεν ήταν καραγκιόζης.

Δεν ήταν αρκετό το παράδειγμα με τον Περέιρα και τον Μανιάτη; Μη σκάτε! Έχω κι άλλο. Το κακό λοιπόν συνεχίζεται με τον Κασάμι να παίζει σε άδειο γήπεδο και μετά την επίτευξη του τέρματος απέναντι στην Ξάνθη να μην έχει που να δείξει τα.. @@ προσόντα του όπως με την ΑΕΚ. Μάλλον θα μας έδειχνε πάλι τον αετό της χώρας του που μετακόμισε πιο χαμηλά τώρα! Δεδομένου ότι το 65% των Ελλήνων φιλάθλων εκπροσωπείται από Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δε γίνεται να είμαστε τυχαία όλοι αντιολυμπιακοί κι όλοι ριγμένοι. Διάολε κάτι θα βλέπουμε. Αφαιρέθηκαν βαθμοί από τον ΠΑΟΚ, αφαιρέθηκαν βαθμοί από τον Παναθηναϊκό, θα αφαιρεθούν κι από την ΑΕΚ. Κι όλα αυτά συνέβησαν μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο σε αγώνες απέναντι στην ίδια ομάδα.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Θα κλείσω με τις χθεσινές δηλώσεις του προπονητή της Ξάνθης και του Σάββα Θεοδωρίδη μετά το τέλος του παιχνιδιού στο Γ.Καραισκάκης.

Λουτσέσκου: «Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός είναι μία καλή ομάδα με πολύ καλή οργάνωση και είμαι σίγουρος ότι μπορεί να κερδίζει χωρίς αυτή την προστασία».

Θεοδωρίδης: «Ο Ολυμπιακός είναι το θύμα».

Και μέσα σε όλα αυτά την Τετάρτη αποφασίστηκε να πάνε οι φίλαθλοι στα γήπεδα. Λες και το πήραμε το μάθημα μας και τα πράγματα ως δια μαγείας έφτιαξαν. Τι να πω; Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE