ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Να τα χιλιάσει… (vids, pics)

Ο «Τάφος του Ινδού» γίνεται σήμερα 55 ετών. Χρυσές σελίδες στην ιστορία του Παναθηναϊκού, γράφτηκαν στο κλειστό της Λεωφόρου, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 19 Μαρτίου του 1960.

Να τα χιλιάσει… (vids, pics)

Το κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας κατασκευάστηκε το 1959, κάτω από τις θύρες 6-7 του «Απ. Νικολαΐδης», όντας το πρώτο κλειστό γυμναστήριο της χώρας. Ονοματοδοτήθηκε από τον μεγαλύτερο και ιστορικό παράγοντα και πρώην καλαθοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Τάσο Στεφάνου, ο οποίος παρομοίασε τα σκαλιά που οδηγούσαν στο γήπεδο, με αυτά που οδηγούσαν στον «Τάφο του Ινδού», από την ομώνυμη  ταινία του Φριτζ Λανγκ.

ÊÏÑÙÍÁÉÏÓ ÁÍÄÑÉÔÓÏÓ ÔÆÏÏÕÍÓ ÉÙÁÍÍÏÕ   ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÑÇÓ

Εγκαίνια με νίκη

Το κλειστό εγκαινιάστηκε στις 19/3/60, με το ματς της εφηβικής ομάδας του Παναθηναϊκού με την αντίστοιχη του Μίλωνα, την οποία και κέρδισε με 94-60. Την ιστορική εκείνη μέρα, χαιρέτησε ο τότε πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Μοάτσος, ένας από τους μακροβιότερους πρόεδρους του συλλόγου, ευχαριστώντας όλους όσους συνετέλεσαν στην κατασκευή του πρωτοποριακού για την εποχή κλειστού γυμναστηρίου.

Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού
Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού 2.086 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
pao basket

Ο πρώτος τίτλος

Ένα μήνα αργότερα, οι έφηβοι του «τριφυλλιού», θα πάρουν πρωτάθλημα, κερδίζοντας στον τελικό τη Νήρ Ηστ με 75-65, με αυτόν να είναι ο πρώτος τίτλος που κατακτήθηκε στον «Τάφο του Ινδού».

Οι τίτλοι του «Τάφου»

Στο κλειστό της Λεωφόρου, έχουν γραφτεί χρυσές σελίδες στην «πράσινη» ιστορία, με πολλούς τίτλους από τα τμήματα μπάσκετ ανδρών και γυναικών, αλλά και βόλεϊ ανδρών και γυναικών επίσης.

Η ομάδα μπάσκετ ανδρών κατέκτησε συνολικά 14 τίτλους στο κλειστό, από το 1961 έως και το 1984, ενώ μετακόμισε από τον «Τάφο» για το κλειστό της Γλυφάδας, με την έλευση του μεγάλου Νίκου Γκάλη, το 1992.

tafos indou

Τεράστιες επιτυχίες είχαν και οι ομάδες του βόλεϊ του Παναθηναϊκού. Τα «φίνα κορίτσια» έχουν κατακτήσει 24 πρωταθλήματα Ελλάδος και πέντε κύπελλα, με το κλειστό να έχει ζήσει στιγμές δόξας, με τη γυναικεία ομάδα πετοσφαίρισης του «τριφυλλιού», ενώ και οι άνδρες έχουν πανηγυρίσει πάρα πολλές φορές τον τίτλο του πρωταθλητή και του κυπελλούχου Ελλάδος.

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ των «πρασίνων» έχει κατακτήσει 4 πρωταθλήματα, με τελευταίο αυτό του 2013.

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.