ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βαγγέλης Νεραντζιάς

Κακός ο Παππάς…

Ο Βαγγέλης Νερατζιάς γράφει στο panathinaikos24.gr, για τα κατορθώματα του Νίκου Παππά κόντρα στην Ρεάλ και σχολιάζει την πορεία του τριφυλλιού στην Ευρωλίγκα.

Κακός ο Παππάς…

Επειδη ο όρος «μπασκετικός» έχει άλλη διάσταση, όταν μιλάμε για Παναθηναικό, σήμερα θα μου επιτρέψουν οι συνάδελφοι να καταπιαστώ με την πορτοκαλί θεά. Άλλωστε και όσοι Παναθηναικοί δεν ήξεραν μπάσκετ, μετά τον Ζέλικο έμαθαν…

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς πραγματοποίησε την καλύτερη της εμφάνιση στην Ευρωλίγκα και σκόρπισε τους Ισπανούς, σε ένα ματς που ουσιαστικά κλείδωσε την πρόκριση στα προημιτελικά. Εκεί βέβαια θα πορευθεί δίχως πλεονέκτημα έδρας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Βέβαια, αυτό δεν πτοεί κανέναν Παναθηναικό. Και γιατί η ομάδα το εχει ξανακάνει (σ.σ. να προκριθεί με μειονέκτημα έδρας), αλλά και γιατί αν αποκλειστεί δεν θα σκάσει κανείς από τη στεναχώρια. Ο λόγος, τα ελληνόπουλα που γέμισαν και πάλι το πράσινο ρόστερ μετά από ένα χρονικό διάστημα που έφτασε το τριφύλλι να μην έχει… ούτε έναν παίκτη στην Εθνική ομάδα, πράγμα αδιανόητο.

Πλέον οι Παππάς και Γιάνκοβιτς παίρνουν σταδιακά την σκυτάλη από τους Διαμαντίδη και Φώτση, ενώ έρχονται και οι άλλοι. Έτσι μέσα σε μια μεταβατική σεζόν ήταν απόλυτα φυσιολογικό η ομάδα να έχει σκαμπανεβάσματα και έλλειψη σταθερότητας από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Ακόμη και ο προπονητής ήθελε το διάστημα προσαρμογής ώστε να καταλάβει τη νοοτροπία του συλλόγου και να αξιολογήσει σωστά το ρόστερ της ομάδας. Βέβαια η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναικού είναι ένας αξιοζήλευτος οργανισμός που βοηθάει τους ικανούς και ο Ντούσκο ανήκει ξεκάθαρα σε αυτή τη κατηγορία και πρέπει να κριθεί τον Μάιο, ούτε μέρα νωρίτερα.Όσοι τον ξέρουν λένε ότι και ο ίδιος έχει αλλάξει για να προσαμοστεί στα «θέλω» του Εξάστερου.

Πάμε τώρα στα του Παππά, που έκανε παππάδες απέναντι στην Ρεάλ… Στην περίπτωση του 24χρονου γκαρντ μιλάμε απλά για δικαίωση και αποκατάσταση της αδικίας. Αν έχω ένα παράπονο από τον τίμιο σε όλα τα υπόλοιπα Πεδουλάκη, αυτό ήταν ο χειρισμός του όσον αφορά τον ταλαντούχο γκαρντ.

Μετά το μεγάλο περσινό ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό ήρθε ο παραγκωνισμός του και η αιτία δε ήταν ο χαρακτήρας -όπως αυτοί που τους συνέφερε έλεγαν-. Σύμφωνα με το πραγματικό ρεπορτάζ ο Παππάς είχε επικαλεστεί ενοχλήσεις πριν από ένα ματς και ο Άρτζι δεν τον πίστεψε, θεώρησε ότι δεν έβαλε την ομάδα πάνω από το «εγώ» του, από εκεί και μετά ο παίκτης ήταν θεατής, ότι κι αν έκανε στην προπόνηση.

Από πέρσι γράφτηκαν πολλά αλλά όταν είσαι παιχταράς θα σου βάλουν και τρικλοποδιές, θα γράψει και ο κάθε τυχάρπαστος την ανακρίβεια του. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτό το παλικάρι είναι ότι καλύτερο διαθέτει το ελληνικό μπάσκετ στο ένας εναντίον ενός και όσο και αν ξενίσει κάποιους Παναθηναικούς, ότι πιο κοντινό στον Σπανούλη σε επιθετικό ταλέντο.

Ανάλογη άποψη με μένα, έστω κι αν την εξέφρασε πιο προσεχτικά, έχει και ο Φώτης Κατσικάρης για τον Νίκο Παππά, που κακά τα ψέματα θα είναι μπροστάρης και στην Εθνική.

Τώρα το νερό μπήκε στο αυλάκι για τον Νικόλα, απέδειξε και κόντρα σε μια… βασίλισσα ότι είναι το μέλλον και το αξίζει. Ταυτόχρονα άρχισε να λύνεται και με τον κόσμο της ομάδας, που ξέρει και εκτιμά. Να είστε σίγουροι ότι αν όλα εξελιχθουν φυσιολογικά, σε δύο τρία χρόνια θα είναι η «καψούρα» των οπαδών στο ΟΑΚΑ. Πέρα από ταλέντο έχει και το τσαγανό να γίνει ηγέτης, όσοι τον βλέπαμε από τα 18 στις μικρές εθνικές να έχει αυτό τον ρόλο, το καταλαβαίονουμε καλύτερα.

Ξέρω θα με πείτε γραφικό, αλλά είναι μια μικρή δικαίωση και για μένα η πορεία του Παππά, αφού πανηγύριζα όταν τον απέκτησε το τριφύλλι, την ώρα που άλλοι είχαν επηρεαστεί από αυτά που ακούγονταν για τον χαρακτήρα του. Τα πράγματα είναι απλά φίλοι μου, όσοι είναι Παναθηναικοί θα τον λατρέψουν, για τους υπόλοιπους προβλέπω ότι πραγματικά ο Παππάς θα είναι κακός, πολύ κακός όμως…

Βαγγέλης Νεραντζιάς
Βαγγέλης Νεραντζιάς Γνωστός στον δημοσιογραφικό χώρο για τα παναθηναϊκά του αισθήματα, εργάζεται ως επαγγελματίας αθλητικός δημοσιογράφος στον ΣΠΟΡ FM από το 2004. Ταυτόχρονα, έχει συνεργαστεί με τους τηλεοπτικούς σταθμούς Channel9 και ΕΧΤRΑ 3, αλλά και τις εφημερίδες Sportday και «Metro» Κύπρου. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ