ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Τον «κάρφωσε» και βλέπει 4άδα

Σε ένα άδειο «Μ. Μερκούρη» λόγω τιμωρίας, ο Παναθηναϊκός παίζοντας καταπληκτικό βόλεϊ, επικράτησε κατά κράτος του Ολυμπιακού εκτός έδρας με 3-1 σετ (25-18, 21-25, 25-23, 17-25) και μπήκε ξανά στο «κόλπο» της τετράδας.

Τον «κάρφωσε» και βλέπει 4άδα

Οι «πράσινοι» κατέθεσαν ψυχή και μυαλό στο τερέν του «Μ. Μερκούρη» και με πρωταγωνιστές τους Πρωτοψάλτη, Κουκ και Μπέλο, έδωσε τέλος στο σερί των 18 αρνητικών αποτελεσμάτων.

Παράλληλα μ αυτή τη νίκη, το «τριφύλλι» μπήκε ξανά στο στόχο της τετράδας του πρωταθλήματος, που είχαν θέσει ως στόχο.

Το ματς

Οι δύο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες στο τερέν και οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, έβγαλαν σημαντικές άμυνες που τους έδωσε το πάνω χέρι και το +2 με το οποίο έφτασαν πρώτοι στο τεχνικό τάιμ άουτ (6-8).

Οι διαγώνιοι του τριφυλλιού με πρώτο και καλύτερο τον Πρωτοψάλτη ήταν σε μεγάλη βραδιά και κατάφεραν να δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα στην «κόκκινη» υποδοχή. Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα με (14-13) αλλά ένα «πράσινο» σερί 3-0 οδήγησε τον Παναθηναϊκό πρώτο και στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με (14-16).

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (VOLLEYLEAGUE 2014-2015)

Σε εκείνο το σημείο το πολύ καλό σερβίς του Πρωτοψάλτη «χάλασε» την υποδοχή των ερυθρολεύκων που βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο όταν ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +7 (15-22) και πήρε το πάνω χέρι για την κατάκτηση του σετ. Ο Πρωτοψάλτης συνέχισε το μεγάλα χτυπήματα και ο Παναθηναϊκός έκοψε το νήμα του 1ου σετ (18-25), χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

Το ξεκίνημα του 2ου σετ είχε την ίδια εικόνα για τις δυο ομάδες με έναν πολύ καλό και συγκεντρωμένο Παναθηναϊκό και έναν Ολυμπιακό που συνέχισε να ματώνει στο σερβίς. Στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ και πάλι οι πράσινοι προηγήθηκαν με (6-8) μετά από χαμένο σερβίς του Χριστοφιδέλη.

Οι «ερυθρόλευκοι» αύξησαν την πίεση στο σερβίς ενώ βρήκαν και επιθετικές λύσεις για να περάσουν πρώτη φορά μπροστά στο δεύτερο σετ (10-9) μετά από λάθος του Κουκ. Ο Κοκκινάκης πήρε τα πάνω του στο σερβίς και κάνοντας «ζημιά» στην υποδοχή του τριφυλλιού, έδωσε στον Ολυμπιακό το δικαίωμα, να φτάνει μπροστά στο σκορ στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ +6 (16-10) μια μεγάλη διαφορά.

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (VOLLEYLEAGUE 2014-2015)

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να ξαναμπούν στο σετ, με τον Κουκ να παίρνει τις απαραίτητες ανάσες και τους φιλοξενούμενους να μην τα παρατάνε. Ο Χόι με μπλοκ στο Τζελάτη μείωσε σε (24-20) με το Δημήτρη Καζάζη να παίρνει τάιμ άουτ και τον Κοκκινάκη να χρεώνεται φιλέ στη συνέχεια (24-21) ήταν οι αντιδράσεις των παικτών του τριφυλλιού, πριν ο ακραίος του Ολυμπιακού να φέρει στα ίσα τα σετ με (25-21).

Το τρίτο σετ ξεκίνησε ισορροπημένα με τις ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο, ενώ ο Κόοιστρα από πλευράς Ολυμπιακού, ανέβηκε επιθετικά, όμως τα χαμένα σερβίς για τους γηπεδούχους, συνέχιζαν να είναι πάρα πολλά. Ο Παναθηναϊκός έφτασε (7-8) στο πρώτο τεχνικό ενώ εκμεταλλευόμενος λάθη των γηπεδούχων έφτασε στο (11-13), μια διαφορά εύθραυστη που κάλυψε ο Ολυμπιακός (14-14).

Ο Στιβαχτής με πλασέ έκανε το (14-15) ενώ ο Βουδούρης έδωσε άουτ τη φάση του Πρωτοψάλτη, με τον πάγκο των «πρασίνων» να ζητάει μπλοκ άουτ και να διαμαρτύρεται έντονα. Ο Πανταλέων στην επόμενη φάση έστειλε στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ τους φιλοξενούμενους με (15-16).

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (VOLLEYLEAGUE 2014-2015)

Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβηκαν εντυπωσιακά στο μπλοκ και με τρία διαδοχικά έκαναν το (20-18). Οι «πράσινοι» ακολουθούσαν με τον Μπέλο για το (21-20) και το (21-21) με τον Κουκ. Ο Αμερικανός ακραίος πρωταγωνιστής των τελευταίων πόντων του σετ, κέρδισε στο μπλοκ τον Τζελάτη για το (21-22), έκανε το (22-23) και τελείωσε το σετ για το 1-2 (23-25).

Με σερί ψυχολογίας ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός το τέταρτο με συνεχόμενα μπλοκ (0-4), άριστη τακτική και μπλοκ στημένο για σεμινάριο η διαφορά ολοένα και αύξανε για την ομάδα του Ανδρεόπουλου (7-14). Ο Ολυμπιακός φανερά επηρεασμένος δεν μπορούσε να ακολουθήσει ενώ το σετ ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες για τον Παναθηναϊκό με (17-25).

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (VOLLEYLEAGUE 2014-2015)

Τα σετ: 25-18, 21-25, 25-23, 17-25

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ