ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Νίκη με… διαγωνισμό τριπόντων!

O Παναθηναϊκός χρειάστηκε τα τρίποντα της 4ης περιόδου για να φύγει με την νίκη από την Τουρκία και την έδρα της Γαλατάσαραϊ με 86-84 , για τη 12η αγωνιστική του top-16. Γκιστ και Μπατίστα οι πρώτοι σκόρερ με 14 πόντους.

Νίκη με... διαγωνισμό τριπόντων!

Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα απέναντι στους Τούρκους των πολλών προβλημάτων και παραλίγο να χάσει ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να έχει πάρει από το πρώτο ημίχρονο. Τα συνεχόμενα τρίποντα της τελευταίας περιόδου ήταν αυτά που έκαναν την διαφορά.

Οι ψηλοί και ο αρχηγός

 Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με σκοπό η μπάλα να πάει στην ρακέτα και μετά από περίπου τρία λεπτά αγώνα αυτό είχε φανεί, με τους Γκιστ και Μπατίστα να έχουν σκοράρει και τους δέκα πόντους (10-7) της ομάδας του Ιβάνοβιτς. Λίγο μετά έγινε και η ωραιότερη φάση της βραδιάς, όταν ο Σλότερ βγήκε στον αιφνιδιασμό και δέχτηκε μία τρομερή τάπα από τον Κάρτερ.

ÃÊÉÓÔ ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2014-2015)

 Ο Παναθηναϊκός είχε εξ’ αρχής την διαφορά, αλλά το double-score το απέκτησε με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τον Διαμαντίδη (18-9), περίπου τρία λεπτά πριν την λήξη της πρώτης περιόδόυ. Ο Γιάνκοβιτς έκλεισε το σκορ για το «τριφύλλι» στο δεκάλεπτο με τρίποντο και η ομάδα του Ιβάνοβιτς στο τέλος της περιόδου, βρέθηκε μπροστά με 23-16.

 Δύο πρόσωπα

 Το ξεκίνημα στην δεύτερη περίοδο ήταν άσχημο, με την Γαλατά να μπαίνει με ένα σερί 8-0 και να φτάνει την διαφορά στον πόντο (25-24). Στην επόμενη φάση ο Έρτζεκ μάλιστα έβαλε μπροστά τους Τούρκους με καλάθι και φάουλ. Οι συνεχείς αλλαγές του Ιβάνοβιτς έφεραν και την αλλαγή εικόνας και ο Παναθηναϊκός πήρε γρήγορα και πάλι το προβάδισμα στα μισά της περιόδου με 31-27.

ÐÁÐÐÁÓ ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2014-2015)

 Οι «πράσινοι» μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου δεν κατάφεραν να απομακρυνθούν στο σκορ από την Γαλατά και κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Παναθηναϊκό να έχει έστω και οριακά το προβάδισμα (40-38).

 Γιανγκ και Μίτσοφ έκαναν την διαφορά

 Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, βρήκε τον Παναθηναϊκό να έχει τρία εύστοχα τρίποντα στα πρώτα λεπτά, από Μποχωρίδη και Γκιστ, ενώ με alley-oop κάρφωμα του Μπατίστα η διαφορά πήγε στους δέκα (53-43). Η Γαλατά δεν τα παράτησε όμως και ένα μικρό σερί μείωσε στους τέσσερις και ανάγκασε τον Ιβάνοβιτς σε τάιμ άουτ, με 3′ και 50” να μένουν για την λήξη της περιόδου.

ÍÅËÓÏÍ  ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2014-2015)

 Με το τέλος του τάιμ άουτ ο Μποχωρίδης πέτυχε το γκολ-φάουλ, αλλά είδε στην συνέχεια τον Μίτσοφ να απαντάει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ενώ δύο βολές στην επόμενη φάση από τον ίδιο, έφεραν την διαφορά στον πόντο (55-54). Ο Παππάς σκόραρε, αλλά ο Έρτζεκ πέτυχε τελικά την ισοφάριση και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στην τέταρτη περίοδο με το σκορ στο 59-59.

Να’ ναι καλά τα τρίποντα

Οι εναλλαγές στο προβάδισμα συνεχιζόντουσαν και στις αρχές της τελευταίας περιόδου. Η είσοδος του Δημήτρη Διαμαντίδη στο παρκέ, είχε δώσει την ηρεμία που χρειαζόταν η ομάδα, ενώ οι Γιάνκοβιτς και Μπλουμς έστειλαν τέσσερις «βόμβες» συνολικά από τα 6, 75 μ. Κάπως έτσι το «τριφύλλι» πήρε και πάλι το προβάδισμα και μπήκε στο τελευταίο πεντάλεπτο με το σκορ στο 73-67.

 

ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ  ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2014-2015)

 Ο Γκιστ και ο Διαμαντίδης με δύο τρίποντα ανέβασαν μαζί με ένα καλάθι του Μπατίστα την διαφορά στους 11 και ο Παναθηναϊκός λίγα λεπτά πριν την λήξη είχε το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Ωστόσο ο σημερινός Παναθηναϊκός μπόρεσε και ξαναέβαλε την Γαλατά στο παιχνίδι με συνεχόμενα λάθη του. Οι Τούρκοι 15 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε έφτασαν την διαφορά στον πόντο (84-83).

Ο Διαμαντίδης στην συνέχεια έχασε την μία από τις δύο βολές και με την διαφορά στους δύο πόντους, η Γαλατάσαραϊ είχε την τελευταία επίθεση και την ευκαιρία να πάρει κάτι παραπάνω από το παιχνίδι. Η αναμέτρηση πήγε από φάουλ σε φάουλ, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει τελικά, αλλά να μην μπορεί να είναι και ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας.

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 38-40, 59-59, 84-86.

Γαλατάσαραϊ (Αταμάν): Κάρτερ 10 (1), Γιανγκ 24, Μίτσοβ 17 (1), Έρτσεγκ 19 (2), Γκονλούμ 2, Πότσιους 7 (1), Αρσλάν 5 (1)

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Σλότερ, Μποχωρίδης 5, Γιάνκοβιτς 13 (3), Φώτσης 2, Νέλσον 2, Παππάς 4, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 11 (3), Γκιστ 14 (3), Μπατίστα 14, Μπλουμς 9 (3), Λαουάλ 2

Μάριος Μανιός

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ