ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Να καθαρίσει και να ενισχυθεί

Στο χέρι του Παναθηναϊκού είναι πλέον η οικονομική εξυγίανση… Το γιατί, εξηγεί ο Βαγγέλης Νερατζιάς στο panathinaikos24.

Να καθαρίσει και να ενισχυθεί

Χαμόγελα και εγρήγορση πρέπει να φέρουν στον Παναθηναϊκό τα νούμερα που είδαν το φώς της δημοσιότητας και αφορούν τα έσοδα των ομάδων από τη συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς τα ποσά που δίνει η UEFA για τη τριετία 2015-18 είναι αυξημένα κατά 65%!

Μέχρι πρότινος λέγαμε ότι μια συμμετοχή σε ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης θα σώσει την ομάδα, πλέον δεν χρειάζεται…

Με πρόχειρους υπολογισμούς και χωρίς να γίνουμε κουραστικοί με νούμερα, αν ο Παναθηναϊκός κατακτήσει την πρωτιά στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας και μπει σε αυτά του Τσάμπιονς Λιγκ θα έχει εξασφαλίσει ένα ποσό κοντά στα 10 εκατ. ευρώ, ακόμη και αν αποκλειστεί και συνεχίσει στο Γιουρόπα.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.339 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Λίγοι βαθμοί στο Γιουρόπα (360.000 ευρώ η νίκη και 120.000 η ισοπαλία) και τα υπόλοιπα έσοδα από χορηγίες και τηλεοπτικά θα φέρουν την «άνοιξη» στο τριφύλλι και θα μειώσουν σε μεγάλο βαθμό τα χρέη της ΠΑΕ. Για να έχετε μια πιο σφαιρική εικόνα το τωρινό μπάτζετ του Παναθηναϊκού είναι στα 7-8 εκατ.

Θα πει κανείς ότι η ομάδα θα χρειαστεί και άλλους παίκτες. Φυσικά, είναι η απάντηση αλλά πλέον τα κομμάτια του παζλ που λείπουν είναι συγκεκριμένα. Άποψη μου είναι ότι η ομάδα χρειάζεται τρεις παίκτες πρώτης γραμμής και 2-3 της κατηγορίας… Καλτσά ή αν θέλετε Καρέλη ή Ταυλαρίδη. Εξυπακούεται ότι μιλάμε με δεδομένο ότι οι πράσινοι θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική παίρνοντας ελεύθερους ικανούς παίκτες.

Αν συμβούν αυτά και δεν υπάρξουν σημαντικές απώλειες, οι πράσινοι μπορούν και να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα (αν διεξαχθεί στα ίσα…) και να είναι αξιοπρεπείς στην Ευρώπη.

Επόμενο βήμα η ανακατασκευή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, η οποία είναι απολύτως εφικτή και απαραίτητη για έναν σύλλογο του μεγέθους του Παναθηναϊκού. Αυτοί που ισχυρίζονται το αντίθετο ας δουν πως ήταν και πως έγιναν τα γήπεδα της Βέρντερ, της Στουτγκάρδης της Μαρσέιγ και πολλών άλλων συλλόγων που τα ανακαίνισαν σταδιακά στον ίδιο χώρο…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.