ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αναστασίου: «Θέλω να κερδίσω τίτλους»

Ο Γιάννης Αναστασίου αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο Novasports.gr, στην ανανέωση του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας πως στόχος του είναι η κατάκτηση τίτλων.

Αναστασίου: «Θέλω να κερδίσω τίτλους»

Ο Έλληνας τεχνικός που έχει συμφωνήσει σε νέο συμβόλαιο με το «τριφύλλι μέχρι το 2018, δηλώνει την πίστη του για τίτλους και την ελπίδα του πως θα αλλάξουν τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παράλληλα αναφέρεται στο παιχνίδι που έρχεται με τον Αστέρα Τρίπολης και τόνιζει πως πλέον ο στόχος της ομάδας για φέτος είναι η πρωτιά στα πλέι οφ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι η διοίκηση και ο πρόεδρος πιστεύουν σε αυτό το πρότζεκτ. Πάντα όταν είσαι στον Παναθηναϊκό στόχος είναι να είσαι στην κορυφή και να κερδίζεις έναν τίτλο, ουσιαστικά το πρωτάθλημα. Σίγουρα θέλω να κερδίσω τίτλους με τον Παναθηναϊκό και θέλω να πιστεύω ότι τα πράγματα θα αλλάξουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα γίνει πιο ποιοτικό και καλύτερο και τουλάχιστον θα δίνεται η δυνατότητα να κερδίσουμε τίτλους», είπε αρχικά ο Αναστασίου.

Για την διοίκηση και την απόφαση να ανανεωθεί το συμβόλαιο του: «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπομονή. Πολύ γρήγορα κλονίζεται η εμπιστοσύνη σε έναν προπονητή. Η διοίκηση έχει δει κάποια πράγματα. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα κάνει βήματα προς τα πάνω. Έχουμε κάνει και λάθη όπως όλοι μας. Τα θετικά είναι παραπάνω. Αυτά κρατάμε και κοιτάμε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες. Ο Παναθηναϊκός έχει ταυτότητα, φιλοσοφία, βάση και κορμό πάρα πολύ καλό και πάνω σε αυτό μπορεί να χτίσει τα επόμενα χρόνια και να γίνει αυτό που ονειρεύονται οι φίλοι του Παναθηναϊκού».

Παναθηναϊκός: H επικρατέστερη ενδεκάδα στην Τούμπα
Παναθηναϊκός: H επικρατέστερη ενδεκάδα στην Τούμπα 8.791 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για την χαλάρωση που μπορεί να δείξουν οι παίκτες του, μετά την διακοπή και την διαφορά από την κορυφή: «Πάντα υπάρχει αυτός ο κίνδυνος. Μίλησα στους παίκτες και τους είπα ότι δουλεύουμε 9 μήνες για να έχουμε κάποιο πλεονέκτημα. Θα είναι κρίμα να γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε. Έχω αρκετά καλούς επαγγελματίες και έξυπνους παίκτες, τους έχω εμπιστοσύνη και θα είμαστε αυτοί που πρέπει. Συνήθως οι διακοπές δεν κάνουν καλό. Πιστεύω σε εμάς θα λειτουργήσει ευεργετικά γιατί σε εμάς συνέβησαν κάποια άσχημα πράγματα. Κάποια παιδιά πήραν άδεια και ψυχολογικά ηρέμησαν και ξεκουράστηκαν. Πλέον ξεκινάει η τελευταία φάση του πρωταθλήματος και θα πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι για τα επόμενα πέντε παιχνίδια, να κάνουμε όσο περισσότερες νίκες γίνεται για να δούμε από τι θέση θα ξεκινήσουμε στα πλέι οφ».

Για το γεγονός πως δεν θα υπάρχει δικαιολογία αν χαθεί η πρωτιά στα πλέι οφ:«Έλειψαν αρκετοί παίκτες. Εμείς έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο, ξέρει κάθε παίκτης τι θα κάνει. Αφιερώσαμε αρκετό χρόνο στα παιδιά που έμειναν πίσω. Είναι όλοι πανέτοιμοι. Πρέπει άπαντες να είναι σε εγρήγορση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα γιατί δεν υπάρχουν δικαιολογίες».

Όσο για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης: «Είναι ποιοτική ομάδα με καλούς παίκτες που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο. Το άσχημο είναι ότι δεν θα υπάρχει κόσμος. Οξύμωρο ότι παίξαμε 22 Φεβρουαρίου και θα ξαναπαίξουμε στις 10 Μαΐου. Τρεις μήνες σχεδόν. Δεν είναι κάτι που θέλουμε και δεν νομίζω ότι βοηθάει στην εξέλιξη του ποδοσφαίρου. Είναι μια κατάσταση που θα την υποστούμε. Πιστεύω να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Είναι επικίνδυνοι στα στημένα, έχουν καλούς παίκτες στο ένας εναντίον ενός. Θέλει προσοχή και συγκέντρωση. Για μας είναι σημαντικό όταν έχει τη μπάλα ο Αστέρας να έχουμε σωστή αμυντική συμπεριφορά. Έχει αδυναμίες και θα κοιτάξουμε να τις εκμεταλλευτούμε».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.