ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Μέχρι τέλους, ακόμη κι αν μας αποκλείσουν»

Οι Σταύρος Κοντονής και Ιούλιος Συναδινός εμμένουν στις θέσεις του, σχετικά με τα μέτρα της Πολιτείας για τον αθλητισμό, που έχουν τεθεί προς διαβούλευση και δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι το τέλος. Το επόμενο νομοσχέδιο, ο μηχανισμός ελέγχου στις ομοσπονδίες και η "εγκληματική οργάνωση".

«Μέχρι τέλους, ακόμη κι αν μας αποκλείσουν»

Συνάντηση με τους δημοσιογράφους είχαν σήμερα ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής και ο ΓΓΑ, Ιούλιος Συναδινός. Το panathinaikos24.gr ήταν εκεί, σε μια, ομολογουμένως, ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους δυο άνδρες, οι οποίοι επανέλαβαν τη θέση της κυβέρνησης να μην κάνει πίσω στο περίφημο νομοσχέδιο, που έχει τεθεί προς διαβούλευση, ανεξάρτητα από το όποιο κόστος! «Ας μας αποκλείσουν, εμείς δεν υποχωρούμε, γιατί πρέπει να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του κ. Κοντονή. «Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Συναδινός. Οι δυο «ισχυροί άνδρες» του αθλητισμού στη χώρα μας, έδωσαν το στίγμα.

Ο υφυπουργός αθλητισμού πρόσθεσε ότι αφού ολοκληρωθεί η διαβούλευση στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε θα ακολουθήσει κι άλλο και αυτό είναι που διαπραγματεύεται με την ΟΥΕΦΑ. Αυτό θα έχει να κάνει με τη διαιτησία, το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ και το στοίχημα.

«Διοικητικό θέμα τα πρόστιμα»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, αρχικά, αναφερόμενος στην πιθανότητα αποκλεισμού ομάδας από την Ευρώπη, ως μέτρο τιμωρίας από την Πολιτεία, επανέλαβε την πάγια θέση του, αν η ΟΥΕΦΑ τιμωρήσει τους συλλόγους ή την Εθνική: «Ας μας αποκλείσουν, εμείς δεν υποχωρούμε, γιατί πρέπει να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Η κοινωνία το θέλει αυτό κι εγώ ακούω πρώτα απ’ όλα την κοινωνία»

Εξελίξεις με Γιαννούλη!
Εξελίξεις με Γιαννούλη! 16.716 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο ΓΓΑ, από την πλευρά του, αναφερόμενος στα πρόστιμα που θα βάζει η Κυβέρνηση στις ΠΑΕ, τόνισε ξανά ότι το θέμα είναι διοικητικό και πως: «Ο Πλατινί δεν έχει κανένα θέμα με αυτό. Δεν είναι παρέμβαση στο λεγόμενο αυτοδιοίκητο να βάζει το κράτος χρηματικές ποινές σε μια εταιρεία, όπως μπορεί να συμβεί από ένα άλλο Υπουργείο».  Παράλληλα, σχετικά με την πιθανότητα αφαίρεσης ομάδας από την Ευρώπη, ο κ. Συναδινός είπε ότι κάτι τέτοιο είναι το πιο ακραίο  και απευκταίο μέτρο, αλλά «Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, ακόμη κι αν μας τιμωρήσουν τις ομάδες».

«Εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη»

Το πιο… hot θέμα των ημερών είναι αυτό της «εγκληματικής οργάνωσης». Ο κ. Κοντονής, που είναι και δικηγόρος, επανέλαβε πως «κανείς δεν είναι ένοχος μέχρι να αποδειχθεί», αλλά έδειξε αισιόδοξος και σχεδόν σίγουρος για τέλος στην υπόθεση τονίζοντας πως: «Η υπόθεση φτάνει στο τέλος της, κάτι που, φυσικά, θα το κρίνει η δικαιοσύνη. Εγώ έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θέλω να πιστεύω ότι θα βγω αληθινός. Ειδικά στον πρώτο βαθμό, έχω εμπιστοσύνη. Αν κάποιος καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, με ισχυρά στοιχεία εις βάρος του, τότε δύσκολα αλλάζει κάτι στον δεύτερο βαθμό».

«Το θεωρώ απαράδεκτο»

Μεγάλη συζήτηση έγινε και σχετικά με τη διάταξη η οποία θέλει το Κράτος να μπορεί να τιμωρεί δημοσιογράφους, εκδότες και ΜΜΕ, δημοσιεύματα των οποίων υποκινούν τη βία. Ο κ. Κοντονής απορούσε με τη διαφωνία ΕΣΗΕΑ – ΠΣΑΤ, όπως εκφράστηκε με χθεσινή ανακοίνωση, τονίζοντας: «Μα πως είναι δυνατόν εγώ να λέω σε εσένα που είσαι σωματείο, συνδικαλιστικό φορέας να δίνεις τη γνώμη σου για να παίρνουμε απόφαση στη συνέχεια κι εσύ να λες όχι; Το θεωρώ απαράδεκτο και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συμβαίνει. Αυριο θα έχω μια συνάντηση με ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ και όλα θα ξεκαθαρίσουν». Πρόσθεσε, επίσης, ότι δεν προτιμότερο να υπάρχει μια επιτροπή που θα «τιμωρεί» τον Τύπο, διότι έτσι είναι σαν να απαλλάσσεται η Πολιτεία από τις ευθύνες, ενώ σε ερώτηση που του έγινε αν το σωματείο αντιδρά γιατί δέχεται πιέσεις από… ψηλά, απάντησε: «Μα τι μου λέτε; Είναι σωματείο εργαζομένων, δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Εγώ ξέρετε πόσες πιέσεις δέχομαι από διάφορους όλο αυτό τον καιρό; Οποιος φοβάται πάει σπίτι του. Κι εγώ αν φοβόμουν τις πιέσεις, θα καθόμουν στα εύκολα και θα ήμουν βουλευτής. Δεν με όρκισε η μάνα μου Υπουργό».

«Μπάχαλο» στις ομοσπονδίες

Η συζήτηση πήγε και στο θέμα των ομοσπονδιών και το τι συμβαίνει σ’ αυτές, σε μια δύσκολη εποχή. Η εικόνα που έχουν τόσο ο Υφυπουργός Αθλητισμού, όσο και ο ΓΓΑ είναι της… απόλυτης ανοργανωσιάς, σε διαχειριστικό και οικονομικό (και όχι μόνο) επίπεδο.

Χαρακτηριστική είναι η ατάκα του κ. Κοντονή: «Για όλα αυτά πρωτίστως φταίνε οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, που δεν οργάνωσαν ποτέ τον αθλητισμό. Οσο καλός και τίμιος άνθρωπος να είσαι, αν κάποιος σου δώσει να φυλάξεις ένα κουτί με λίρες για δυο χρόνια και σου πει ότι περίπου είναι τόσες και όχι συγκεκριμένα, τότε είναι σίγουρο ότι εσύ θα πάρεις 5-6. Αυτά πρέπει να λύσουμε εμείς τώρα».

Επιτροπή ελέγχου

Μάλιστα, ο κ. Κοντονής αποκάλυψε ότι ήδη συστήθηκε μια επιτροπή που άρχισε έλεγχο στις ομοσπονδίες, προκειμένου να μπει μια τάξη, να τιμωρηθούν όσοι έκαναν ατασθαλίες και να… τσουλήσει ξανά το τραίνο στον ελληνικό αθλητισμό.

Ο κ. Συναδινός τόνισε  πως «έχει αρχίσει έλεγχος στις ομοσπονδίες πάλης, μπάντμιντον, πυγμαχίας, ποδηλασίας και τένις» και πρόσθεσε πως ο έλεγχος θα γίνει παντού και πως τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δεν είναι καλά». Παράλληλα, υποστήριξε ότι θα αλλάξει το καθεστώς μακροχρόνιας προεδρίας στις ομοσπονδίες, ενώ έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στις διοικήσεις των ΟΑΚΑ και ΣΕΦ, όπου «βλέπουν αυτά τα στάδια σαν να είναι εταιρεία τους! Αυτό θα αλλάξει!».

Σε ό, τι έχει να κάνει με το στοίχημα, τονίστηκε εκ νέου πως  «το κράτος πρέπει να έχει ενημέρωση και να μπορεί να βγάζει ο Υφυπουργός Αθλητισμού από το στοίχημα ομάδες ύποπτες…».

Διονύσης Δεσύλλας

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.