ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Το στοίχημα του Αναστασίου και το… όνειρο

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τη δύσκολη και πρωτόγνωρη δουλειά που έχει μπροστά του ο Αναστασίου και προσθέτει ένα προσωπικό υστερόγραφο.

Το στοίχημα του Αναστασίου και το… όνειρο

Το πιο ανησυχητικό για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης δεν είναι αυτή καθ’ αυτή η εμφάνιση. Δεν είναι το αποτέλεσμα, όπως δεν θα ήταν και το αποτέλεσμα αν ερχόταν τελικά το 2-3, που βάσει εικόνας αγώνα ήταν πολύ πιθανό να συμβεί. Το πλέον ανησυχητικό είναι το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του την διαδικασία των πλέι οφ και μέσα σε αυτή θα βρει απέναντί του τον Αστέρα Τρίπολης. Μια ομάδα που το Σάββατο το απόγευμα έδειξε πιο φρέσκια, είχε περισσότερα τρεξίματα, παίκτες που κέρδιζαν κάθε μονομαχία και το έλεγε περισσότερο η ψυχή τους.

Θα πει κάποιος πως στα πλέι οφ το κίνητρο των παικτών του Παναθηναϊκού θα εμφανιστεί ξανά. Σωστά. Γνώμη μου είναι πως δεν πρέπει να εμφανιστεί όταν θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ. Ο Αναστασίου πρέπει να φροντίσει να ξυπνήσει άμεσα τους παίκτες, οι οποίοι μετά την ήττα στο Περιστέρι και την αφαίρεση βαθμών μοιάζουν να το έχουν παρατήσει, λες και σε λίγες μέρες φεύγουν διακοπές.

Δεν φεύγουν όμως. Και με τη λογική πως το καλοκαίρι θα έρθουν 4-5 «ενδεκαδάτοι» ποδοσφαιριστές, ο Παναθηναϊκός οφείλει να ορθώσει ξανά ανάστημα, να θυμίσει την ομάδα που έπαιξε την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα φέτος και να βγει πρώτος στα πλέι οφ. Με τα νέα οικονομικά δεδομένα που διαμορφώνονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι «πράσινοι» έχουν την ευκαιρία να φτάσουν μια ώρα αρχύτερα στην οικονομική εξυγίανση. Θα είναι κρίμα να την πετάξουν στα σκουπίδια λόγω της – δικαιολογημένης – απογοήτευσης από τις τρικλοποδιές που τους έβαλαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Είναι στοίχημα και για τον ίδιο τον Αναστασίου να διαχειριστεί την συγκεκριμένη κατάσταση. Στην μέχρι τώρα πορεία του στον Παναθηναϊκό δεν έχει βρεθεί σε ανάλογη θέση. Πέρσι τέτοιο καιρό οι «πράσινοι» είχαν μπροστά τους την διεκδίκηση ενός τίτλου, που εν τέλει κατέκτησαν και φυσικά μπήκαν με τέρμα τα γκάζια στα πλέι οφ. Αυτή τη στιγμή κυριαρχεί η απογοήτευση, η οργή, το αίσθημα αδικίας, που αφαιρεί το κίνητρο. Ο Αναστασίου δήλωσε πως έχει μάθει να παλεύει. Οφείλει να το περάσει και στους παίκτες του.

ΥΓ: Όταν τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα, χαίρεσαι να τα μοιράζεσαι. Έπειτα από 12 χρόνια στο επάγγελμα ήρθε η ώρα της καθημερινής τριβής με τον Παναθηναϊκό, μέσω του ρεπορτάζ της ομάδας στην εφημερίδα «Sportday». Θα τα λέμε και εκεί, όπως φυσικά κι εδώ, στο www.panathinaikos24.gr που έχει καθιερωθεί ήδη στις συνειδήσεις όλων σας ως κάτι πραγματικά Παναθηναϊκό. Μείνετε συντονισμένοι, θα ακολουθήσουν πολλές εκπλήξεις.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.