ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Κούπες μόνο εσύ…

Ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε σε… παράσταση για έναν ρόλο, τον 40ο τελικό κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ, κερδίζοντας τον Απόλλωνα Πάτρας με 53-68, κατακτώντας τον 16ο του τίτλο στον θεσμό. Σπουδαία ατμόσφαιρα από τον κόσμο και των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ.

Κούπες μόνο εσύ…

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, κατέκτησε έναν ακόμα τίτλο (το 16ο κύπελλο στην ιστορία του), σε έναν όμορφο τελικό, με τον «εξάστερο» να αποθεώνεται από περισσότερους από 10 χιλιάδες οπαδούς του στο «καταπράσινο» ΟΑΚΑ.

«Ελληνικός» Παναθηναϊκός με τον Ιβάνοβιτς να δείνει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες, με τον Λούντζη να κατακτά και αυτός τον πρώτο του τίτλο με την πράσινη φανέλα, αφού οι Χαραλαμπόπουλος και Διαμαντάκος έχουν τα… περσινά γαλόνια.

Το ματς

Με τον τυπικά γηπεδούχο Απόλλωνα να κερδίζει το τζάμπολ άρχισε το ματς, με τις δύο ομάδες να είναι άστοχες στο πρώτο ενάμισι λεπτό, με τον Γκιστ με τρίποντο να σπάει το… ρόδι στα 8:19.

Οι «πράσινοι» με σφικτή άμυνα από την αρχή, έκλεισαν το δρόμο προς το καλάθι των Πατρινών. Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς μετά από ατομική προσπάθεια κέρδισε φάουλ και από τη γραμμή των ελευθέρων βολών έκανε το 5-0, 7:23 πριν τη λήξη της περιόδου.

ÃÊÉÓÔ ÌÐÁÔÉÓÔÁ  ÁÐÏËËÙÍ ÐÁÔÑÙÍ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÔÅËÉÊÏÓ ÊÕÐÅËËÏÕ 2014-2015)

Πικ εν Ρολ…

Σε αιφνιδιασμό το «τριφύλλι» έκανε το 7-0, μετά από έξοχη πάσα του Διαμαντίδη στον Μπατίστα λίγο μετά το κέντρο του γηπέδου, με τον Απόλλωνα στην επόμενη επίθεση να υποπίπτει σε νέο λάθος, προϊόν της ασφυκτικής άμυνας της ομάδας του Ιβάνοβιτς.

Οι Πατρινοί σκόραραν για πρώτη φορά τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα με τον Φιτζπάτρικ (2-9), ο Σκορδίλης στην επόμενη φάση πάτησε την base line σε ένα ακόμη λάθος του Απόλλωνα, αλλά ο Γκιστ απέτυχε να σκοράρει στην αμέσως επόμενη φάση του ματς. Με δύο βολές του Αργυρόπουλου, ο Απόλλωνας μείωσε σε 4-9, στα μισά του δεκάλεπτου, ο Παναθηναϊκός έβαλε τη μπάλα μέσα στο… ζωγραφιστό και με καλάθι και φάουλ του Μπατίστα από τον Γεωργαλή (έγινε και ένας… ψιλοτσαμπουκάς), το σκορ διαμορφώθηκε σε 4-12.

ÌÐÏ×ÙÑÉÄÇÓ  ÁÐÏËËÙÍ ÐÁÔÑÙÍ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÔÅËÉÊÏÓ ÊÕÐÅËËÏÕ 2014-2015)

Διαγωνισμός… τριπόντων

Ένας πανέμορφος συνδυασμός των Ελ Αμίν και Φιτζπάτρικ, προσέφερε στον κόσμο ένα ωραίο καλάθι (και φάουλ) για τον Απόλλωνα για το 7-12, 3:21 για τη λήξη της περιόδου, αλλά ο Φώτσης με τρίποντο από τη γωνία έφερε και πάλι τη διαφορά στους 8 (7-15), αλλά ο Αργυρόπουλος απάντησε εκ νέου για το 10-15, σε ένα ματς που ο ρυθμός του άνοιγε σιγά-σιγά.

Μπήκε στο ματς ο Απόλλωνας

Με καλάθι του Ελ Αμίν, το σκορ έγινε 12-16 (1:20), ο Μαυροκεφαλίδης με δύο βολές έκανε το 12-18, με το ματς ωστόσο να έχει αλλάξει μορφή, καθώς οι Αχαιοί, είχαν αποκτήσει αυτοπεποίθηση και το… πάλευαν. Ο Νίκος Παππάς με τρίποντο μετά από πάσα του Λουκά, επανέφερε την… τάξη (12-21, 14΄΄), με τον Απόλλωνα να αστοχεί και τον Παναθηναϊκό να τον «μιμείται» στην τελευταία φάση της πρώτης περιόδου.

Καλάθι αλά… Παππάς

Με προσωπικό καλάθι του Νίκου παππά, άρχισε η δεύτερη περίοδος με τον Παναθηναϊκό να ανοίγει τη διαφορά και άλλο (12-23), με τον Χαραλαμπόπουλο να έχει πάρει θέση στην πεντάδα του «τριφυλλιού». Ο Παναθηναϊκός συνέχισε… Ελληνικά στη δεύτερη περίοδο με τους Μαυροκεφαλίδη, Παππά, Μποχωρίδη, Φώτση, και Χαραλαμπόπουλο στην πεντάδα του ο Ιβάνοβιτς, με το σκορ στο 12-25 (7:01 για το ημίχρονο).

Το ματς κυλούσε όπως ακριβώς ήθελε ο Παναθηναϊκός, η ομάδα του Ιβάνοβιτς ήλεγχε το ρυθμό, δέχτηκε καλάθι μετά από ώρα (14-27, 5:25) και επιπροσθέτως έπαιζε με μια αμιγώς Ελληνική ομάδα στο παρκέ.

ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ ÓÊÏÑÄÉËÇÓ  ÁÐÏËËÙÍ ÐÁÔÑÙÍ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÔÅËÉÊÏÓ ÊÕÐÅËËÏÕ 2014-2015)

Το «τριφύλλι» έπαθε ένα μικρό μπλάκ άουτ στην επίθεση, ο Απόλλωνας μείωσε σε 16-27 (3:53 για το ημίχρονο) και ο Ιβάνοβιτς πήρε τάιμ άουτ για να αφυπνίσει τους παίκτες του, καθώς έβλεπε πως είχαν… κολλήσει.  Ο Μπατής με νέο κλέψιμο και καλάθι μείωσε και άλλο (18-27) αλλά ο Φώτσης επιτέλους σκόραρε ένα καλάθι για το «τριφύλλι» για το 18-29, 3:00 για τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού πέρασε στο ματς ξανά τον Διαμαντίδη, εκείνος με προσωπική προσπάθεια κέρδισε το φάουλ και ευστόχησε σε δύο βολές (18-31), οι «πράσινοι» έσφιξαν και πάλι την άμυνά τους, πήραν πόντους στην επίθεση (Γιάνκοβιτς-Σλότερ), ανέβασαν τη διαφορά στους 18 (18-36).

Από το σπίτι του…

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης με τρίποντο από τα δέκα σχεδίων μέτρα έδωσε τέλος στο πρώτο ημίχρονο (20-39), με τον  κόσμο να τον αποθεώνει.

ÌÐÁÔÉÓÔÁ ÁÐÏËËÙÍ ÐÁÔÑÙÍ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÔÅËÉÊÏÓ ÊÕÐÅËËÏÕ 2014-2015)

Νευρικό ξεκίνημα αρχικά… άνοιξαν οι άμυνες στη συνέχεια

Οι δύο ομάδες ήταν άστοχες στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Μπατίστα να καρφώνει για το πρώτο καλάθι της τρίτης περιόδου, για το 20-41 (8:13). Ο Φιτζπάτρικ με δύο ελεύθερες βολές μείωσε σε 22-41, ο Σκορδίλης με καλάθι έκανε το24-41 (σερί 4-0 ο Απόλλωνας). Ο Παναθηναϊκός με τρίποντο του Γκιστ και λέι απ του Μπατίστα έκανε το 25-46, αλλά ο Σκορδίλης απάντησε για το 27-46 (5:55 για τη λήξη της περιόδου).

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, οι δύο ομάδες έβρισκαν δύσκολα… στόχο, με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδης να σπάει το… ρόδι και τον Παππά να ακολουθεί… (29-54, 1:08), με τη διαφορά να έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη.

Ο Μαυροκεφαλίδης συνέχισε το… πάρτι που είχε στήσει, με καλάθι και φάουλ στα 29΄΄ πριν τη λήξη της περιόδου (31-57), φτάνοντας τους 13 πόντους, όντας ο πρώτος σκόρερ των «πράσινων».

Ο Ιβάνοβιτς στην αρχή της τελευταίας περιόδου, πέρασε και τον Λούντζη στην πεντάδα, με τον Παναθηναϊκό να παίζει και πάλι με αμιγώς ελληνική πεντάδα (Παππάς, Λούντζης, Φώτσης, Χαραλαμπόπουλος, Μποχωρίδης).

Τα τρίποντα έπεφταν… εκατέρωθεν στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες απελευθερωμένες αφού η διαφορά, δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης για το ποιος θα ήταν νικητής και τροπαιούχος.

×ÁÑÁËÁÌÐÏÐÏÕËÏÓ ÌÐÁÔÇÓ ÁÐÏËËÙÍ ÐÁÔÑÙÍ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÔÅËÉÊÏÓ ÊÕÐÅËËÏÕ 2014-2015)

Το νερό στο… αυλάκι

Ο Παναθηναϊκός έκανε τη… δουλειά του, πήρε τη διαφορά από τον Απόλλωνα και μετέτρεψε τα τελευταία λεπτά του τελικού σε… ματς βγαλμένο από το… μέλλον, με τους πιτσιρικάδες να ιδρώνουν τη βαριά φανέλα του Παναθηναϊκού και να παίρνουν πολύτιμες εμπειρίες και πάνω απ’  όλα να μαθαίνουν να σηκώνουν κούπες.

53-68 και το πάρτι μόλις άρχισε…

Τα δεκάλεπτα: 12-21, 20-39, 31-57, 53-68

Απόλλων Πάτρας (Βετούλας): Σκορδίλης (5), Αργυρόπουλος (9), Γκάλογουει, Πεν (5), Φιτζπάτρικ (19), Μπατής (2), Ελ Αμίν (4), Πελεκούδας (2), Μολφέτας, Νίφορας (7), Γεωργαλής, Όγιο.

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος (3), Σλότερ (3), Μποχωρίδης (3), Γιάνκοβιτς (4), Φώτσης (6), Παππάς (9), Μαυροκεφαλίδης (13), Διαμαντίδης (9), Γκιστ (6), Μπατίστα (9), Διαμαντάκος (3), Λούντζης.

Διαιτητές: Σώμος, Ταβουλαρέας, Μητσόπουλος. Κομισάριος: Γιοχαλής.

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ