ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Γεννά» τροπαιούχους

Ο Παναθηναϊκός εξελίχθηκε σε μηχανή καταβρόχθισης τίτλων κάνοντας ακόμα και ρολίστες να είναι δίπλα στα ονόματα μυθικών μορφών του ελληνικού μπάσκετ.

«Γεννά» τροπαιούχους

Περικλείει μεγάλη περηφάνια για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό το γεγονός πως δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα συνόλου σε ομαδικό σπορ που να βάζει στην τροπαιοθήκη του μίνιμουμ ένα τρόπαιο ανά έτος εδώ και 20 χρόνια! Ο Εξάστερος ακουμπά τον μύθο και προσφέρει “αθανασία” σ’ όσους αθλητές είχαν την τύχη να τον υπηρετήσουν.

Η αυτοκρατορία που θεμελίωσαν οι Γιαννακόπουλοι αρχές δεκατίεας του 1990, με τους ιδιοκτήτες να μένουν ανεπηρέαστοι από τις αποτυχίες (αδυναμία εξόδου στην Ευρώπη το 1992,  “παγίδευση” στο “σύστημα” Ιωαννίδη-Γιαννάκη-Σαλονίκη ως το 1998, το 73-38 στο ΣΕΦ που ανάγκασε τους οργανωμένους να βγάλουν ανακοίνωση που ανέφερε πως μετά το φιάσκο “η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού στο Παρίσι είναι ως…μη γενόμενη”) θ’ απασχολήσει τον ιστορικό του μέλλοντος ως η ΕΠΙΤΟΜΗ της επιτυχίας. Διοίκηση κοντά στο τμήμα, κόσμος “ασπίδα”, άριστο τεχνικό τιμ χωρίς παρατρεχάμενους στα πόδια του, η αφρόκρεμα των αθλητών, το μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας και να πως έρχονται οι κούπες σωρηδόν.

Την εικοσάδα αθλητών με τους περισσότερους τίτλους, 16 έχουν πράσινη απόχρωση με εξαίρεση τους “εργάτες” του Άρη, Λυπηρίδη-Ρωμανίδη, τον Παναγιώτη Φασούλα και τον Σλόμπονταν Σούμποτιτς.  Διαμαντίδης, Τσαρτσαρής, Μπατίστ με 21 (οι δύο πρώτοι) και 19 κύπελλα κυνηγούν το ρεκόρ του Φραγκίσκου Αλβέρτη (24), παρότι η παραπάνω τριπλέτα έπαιξε μόλις δέκα χρόνια με τα πράσινα. Ο Παναθηναϊκός έδωσε μέχρι και σε ρολίστες την ευκαιρία να πάρουν περίοπτη θέση στις λίστες των τιτλούχων, ο Νίκος Χατζηβρέττας κι ο Γιώργος Καλαϊτζής με 13 κούπες έκαστος είναι λίγο πιο κάτω από εμβληματικές μορφές του αθλήματος. Ο Νίκος Γκάλης κι ο Τάκης Κορωναίος π.χ παρότι έπαιζαν σχεδόν ως τα 40 πήραν 15 και 14 τίτλους αντίστοιχα, προβάροντας κι αυτοί (φυσικά) τα πράσινα!

Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός!
Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός! 43.493 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δημήτρης Στρατής

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.