ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Μπατίστα: «Ούτε που σκεφτόμαστε τον αποκλεισμό»

Ούτε να σκέφτεται το ενδεχόμενο αποκλεισμού δεν θέλει ο Εστέμπαν Μπατίσα, όπως έγραψε στο προσωπικό του blog στο Euroleague.net.

Μπατίστα: «Ούτε που σκεφτόμαστε τον αποκλεισμό»

Αναλυτικά το blog του Εστέμπαν Μπατίστα:

«Γνωρίζουμε πως πρέπει να κερδίσουμε για να προκριθούμε. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι αλλά πρέπει να επιλέξουμε τον πιο ασφαλή – το να νικήσουμε τον Ερυθρό Αστέρα που εξαρτάται από εμάς και μόνο. Παρότι ο Αστέρας δεν έχει δυνατότητα πρόκρισης, δεν πρόκειται να μας κάνει δώρο έτσι απλά. Θα είναι δύσκολος αντίπαλος, όλοι το γνωρίζουν αυτό και πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να προκριθούμε, ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που της αξίζει να βρίσκεται ανάμεσα στις οκτώ κορυφαίες της Ευρώπης. Αν θέλουμε να το κάνουμε αυτό, πρέπει να επανορθώσουμε για την ήττα από την Άλμπα. Χάσαμε μια ευκαιρία στην έδρα μας, κάτι που μας αναγκάζει να χρειαζόμαστε τη νίκη στο Βελιγράδι. Παίζουμε για έναν μεγάλο στόχο και τώρα πρέπει να δείξουμε τον χαρακτήρα και τη φιλοδοξία που έχουμε σαν ομάδα. Ο Αστέρας είναι ένας δύσκολος αντίπαλος και το παιχνίδι είναι στην Πιονίρ, αλλά τίποτα δεν μπορεί να μας εκπλήξει πλέον. Γνωρίζουμε ότι ο Αστέρας δεν θα δώσει τσάμπα τη νίκη. Θα είναι έτοιμοι να παίξουν ένα καλό παιχνίδι και να μας δυσκολέψουν. Θα είναι δύσκολο ματς, υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα ανάμεσα στις δυο ομάδες, παρότι είναι από διαφορετικές χώρες. Εμείς πρέπει να μείνουμε μακριά από αυτή την αντιπαλότητα και να συγκεντρωθούμε σε αυτό που κρίνεται. Το παιχνίδι αυτό είναι σαν τελικός για εμάς. Θέλουμε να εξαρτόμαστε από τους εαυτούς μας. Είναι το μόνο πράγμα που ελέγχουμε –ότι είναι να γίνει μετά, θα γίνει. Ελπίζουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε ομάδα των playoffs.

Χάσαμε μια πολύ καλή ευκαιρία απέναντι στην Άλμπα. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά η Άλμπα αντέδρασε στα τελευταία λεπτά. Είναι σαν γερμανική μηχανή, παίζουν με τον ίδιο τρόπο και στα 40 λεπτά, είτε νικάνε είτε χάνουν με 20 πόντους. Συνεχίζουν να πιέζουν και εμείς είχαμε σκαμπανεβάσματα σε κρίσιμες στιγμές. Σε ένα σημείο χάσαμε τον έλεγχο του αγώνα και τους επιτρέψαμε να πιστέψουν ότι μπορούν να νικήσουν. Είναι μια καλή ομάδα που εκμεταλλεύεται στο έπακρο αυτές τις καταστάσεις.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 47.288 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κατακτήσαμε το Κύπελλο Ελλάδας αυτό το Σαββατοκύριακο. Είναι η πρώτη φορά που ομάδα κατακτά τέσσερα συνεχόμενα Κύπελλα Ελλάδας, έτσι με ενημέρωσαν. Κανείς δεν το έχει πετύχει αυτό στο παρελθόν, έτσι είμαι χαρούμενος για αυτό. Ήταν ο πρώτος στόχος μας στη σεζόν, χρονολογικά μιλώντας. Θα μπορούσαμε ήδη να βρισκόμαστε στα playoffs της Euroleague, που είναι ακόμη ένας στόχος μας, αλλά ελπίζουμε να τα καταφέρουμε αυτή την εβδομάδα. Αυτό ήταν το δεύτερο Κύπελλο για εμένα. Ήταν πολύ διαφορετικό από το Κύπελλο Τουρκίας που κατέκτησα με την Πινάρ Καρσίγιακα, μια σαφώς πιο άγνωστη ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστια ομάδα, με μεγάλη παράδοση και το γεγονός ότι βοήθησα να κατακτήσει έναν τίτλο με κάνει πολύ υπερήφανο. Είμαι χαρούμενος που κατακτήσαμε το Κύπελλο, όμως τέσσερις μέρες μετά, έχουμε ένα ακόμη τεράστιο παιχνίδι μπροστά μας. Είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο να νικήσουμε τον Αστέρα. Δεν μπορώ να το πω αρκετές φορές, αυτό το παιχνίδι είναι σαν τελικός. Είναι η πιο «καυτή» περίοδος της σεζόν και πρέπει να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι.

Δεν σκεφτόμαστε καν το ενδεχόμενο να αποκλειστούμε. Ο Παναθηναϊκός περνάει κάποιες αλλαγές, θέλει να χτίσει ένα νεανικό ρόστερ, παραμένοντας ανταγωνιστικός. Είναι υποχρέωση αυτού του συλλόγου να παλεύει για τους υψηλότερους δυνατούς στόχους. Τώρα στόχος είναι να πάμε στα playoffs της Euroleague. Για αυτό παλεύουμε, αυτό θέλουμε και για αυτό δουλεύουμε από την αρχή της σεζόν. Θα προσπαθήσουμε να μην βάλουμε έξτρα βάρος στους ώμους μας, παρότι όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει Παναθηναϊκός και θέλουμε να υπερασπιστούμε αυτή τη φανέλα και να ανταποκριθούμε στη μεγάλη παράδοσή της. Ελπίζουμε ότι η πίεση που ίσως έχουμε δεν θα γυρίσει εναντίον μας. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να γνωρίζουμε ότι φοράμε τη φανέλα του Παναθηναϊκού, το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε πλήρως συγκεντρωμένοι στο να κερδίσουμε αυτό το σημαντικό παιχνίδι.

Έχουμε παίξει στην Πιονίρ στο παρελθόν, μια φορά απέναντι στην Παρτίζαν Βελιγραδίου με την Αναντολού Εφές. Ήταν μια δυνατή ατμόσφαιρα, νιώθεις τι σημαίνει πλεονέκτημα έδρας. Πάντως, σε τελική ανάλυση παίζουμε πέντε εναντίον πέντε και ο κόσμος θα κάνει ότι χρειάζεται να κάνει για την ομάδα του, δεν θα πετύχουν καλάθια όμως ούτε θα παίξουν άμυνα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο τι συμβαίνει στο παρκέ, όχι εκτός αυτού. Ο Τζέιμς Γκιστ έχει παίξει στην Πιονίρ με την Παρτίζαν πολλές φορές όπως και ο ΝτεΜάρκους Νέλσον με τον Ερυθρό Αστέρα. Φαντάζομαι πως μόνο έναν εξ αυτών θα υποδεχθούν. Παραμένουμε έμπειροι παίκτες και πρέπει να μείνουμε μακριά από αυτά. Είμαστε ευλογημένοι να ζούμε τέτοιους αγώνες. Κάθε παίκτης θέλει να είναι μέρος τους, να νιώθει και να απολαμβάνει την εμπειρία. Οι δυνατές ατμόσφαιρες είναι πάντα καλές, είναι μέρος της δουλειάς μας, και ξαναλέω πως παίζεται το εισιτήριό μας για τα playoffs, τίποτα άλλο δεν έχει σημασία.

Θα πρέπει να αντιμετωπίσω τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς. Αρκεί να δεις τα στατιστικά του για να καταλάβεις ότι κάνει τρομερή σεζόν. Είναι τεράστιος. Παίξαμε αντιμέτωποι ξανά φέτος και το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι παίζουμε το ρόλο μας για να έρθει μια νίκη. Ο Μαριάνοβιτς μπορεί να έχει τους αριθμούς που θέλει, αρκεί εμείς να κερδίσουμε. Έχει πάντα εξαιρετικούς αριθμούς, αλλά πρέπει να παίξουμε καλά ώστε ενδεχόμενη μεγάλη εμφάνισή του να μην επηρεάσει το τελικό σκορ.

Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο εκτός από το να νικήσουμε το παιχνίδι. Δεν είμαστε σε θέση να επιλέξουμε ο,τιδήποτε, παρά μόνο το να προσπαθήσουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Μόνο όταν καταφέρουμε να προκριθούμε θα σκεφτούμε τον επόμενο αντίπαλό μας. Δεν θα ήταν ώριμο να σκεφτόμαστε με ποιον θα παίξουμε γιατί αυτό το ματς που έχουμε μπροστά μας είναι ζωής ή θανάτου. Είναι το πιο σημαντικό ματς της σεζόν και δεν γίνεται να σκεφτόμαστε ο,τιδήποτε άλλο έστω για ένα δευτερόλεπτο. Ελπίζω να συνεχίσουμε να παίζουμε στη Euroleague και μετά το τέλος αυτής της εβδομάδας, αυτό είναι το μόνο που θέλουμε αυτή τη στιγμή!»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...