ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βόλεϊ

Πρωτοψάλτης: «Όλα τα παιχνίδια σαν τελικός»

Ο Θανάσης Πρωτοψάλτης σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM 94,6, μιλάει για τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και τονίζει πως κάθε αναμέτρηση σε αυτό το σημείο είναι σαν τελικός.

Πρωτοψάλτης: «Όλα τα παιχνίδια σαν τελικός»

Ο άσος του «τριφυλλιού» αναφέρεται στην ψυχολογία της ομάδας, στην δουλειά που γίνεται με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο στον πάγκο και δηλώνει πως είναι νωρίς για να μιλάμε από τώρα για τους τελικούς του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στους Μπάμπη Παπάζογλου και Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου:

Τη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού: «Το πιστεύαμε από την αρχή του δεύτερου γύρου εκεί ξεκινήσαμε να έχουμε ελπίδες, όταν εξασφαλίσαμε την εξάδα ενώ αρχικό μας στόχος ήταν η παραμονή. Η εξάδα ήταν η πρώτη υπέρβαση που κάναμε φέτος και εκεί είπαμε ότι θέλουμε να παίζουμε καλύτερα και να κυνηγήσουμε την τετράδα. Φτάσαμε να έχουμε Ολυμπιακό, Εθνικό και ΠΑΟΚ στους τελευταίους αγώνες και καταφέραμε να πάρουμε όσους βαθμούς χρειαζόταν για να τερματίσουμε στην τετράδα». 

Το αν ο τελικός πλέον είναι εφικτός στόχος: «Δεν μπορούμε ακόμη να μιλάμε για τελικό. Ο ΠΑΟΚ είναι μία πολύ καλή ομάδα και πιο έμπειρη από εμάς. Εμείς βλέπουμε όλα τα παιχνίδια ως τελικό. Δεν μπορούμε ακόμη να πούμε για τελικούς πρωταθλήματος γιατί έχουμε μάθει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα». 

LIVE STREAMING: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
LIVE STREAMING: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1.541 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το «κλειδί» της νίκης με τον ΠΑΟΚ: «Πιστεύω πως το κλειδί της χθεσινής νίκης ήταν το πάθος που βγάλαμε όλοι μαζί και ότι πιέσαμε πολύ στο σέρβις και είχαμε πολύ καλή λειτουργία στο μπλοκ. Βγάλαμε τον ΠΑΟΚ έξω από τα τρία μέτρα και έτσι καταφέραμε και κάναμε καλά μπλοκ που είχαν καθοριστικό ρόλο στην αναμέτρηση». 

Το αν υπάρχει ελευθερία στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού:«Ελευθερία πιστεύω ότι το βλέπει ο κόσμος γιατί ο Παναθηναϊκός κανονικά κοιτάει μόνο τη νίκη. Έτσι μπορεί είχε συνηθίσει να το βλέπουν έτσι απ έξω τα τελευταία χρόνια που υπήρχε μία αστάθεια. Ο Παναθηναϊκός πλέον βρίσκεται σε ένα σωστό δρόμο και υποχρέωση μας είναι να κοιτάμε τη νίκη». 

Το αν προκαλεί άγχος ένα εντός σε γεμάτο γήπεδο: «Πιστεύω πως είμαστε η μόνη ομάδα που παίζει κάθε αγώνα με κόσμο και δυναμική υποστήριξη στην έδρα μας. Αυτό δεν μπορεί να μας προκαλέσει πίεση αλλά μπορεί να μας δώσει επιπλέον ώθηση». 

Τον Ολυμπιακό: «Όλες οι ομάδες έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν τον τίτλο ο Ολυμπιακός ήταν νταμπλούχος πέρσι και έχει πνεύμα νικητή ο Ολυμπιακός στους τελικούς παίζει καλά δεν μπορείς να τον αποκλείεις γιατί πρόκειται για μία έμπειρη ομάδα που ξέρει από τελικού και κρίσιμες καταστάσεις. Ούτως ή άλλως, οι τελικοί διαφέρουν αρκετά σε σχέση με την κανονική διάρκεια». 

Την ψυχολογία της ομάδας: «Εννοείται πως η ψυχολογία μας βρίσκεται στα ύψη γιατί είμαστε μία νεανική ομάδα αλλά αυτό που μας κρατάει να παίζουμε καλά είναι το σύνολο μας και η σωστή λειτουργία του. Ο Παναθηναϊκός οικονομικά δεν έχει την δυνατότητα να αποκτήσει παίκτες που κάνουν τη διαφορά όμως, χτίζει ένα σύνολο το οποίο προσπαθούμε όλοι να διατηρούμε δεμένο και να κερδίζει». 

Τα οικονομικά και τη διοίκηση στο «τριφύλλι»: «Στον παναθηναϊκό δεν υπάρχει πρόβλημα διοικητικά έχει δείξει ένα καλό και οργανωμένο πρόσωπο οργανωμένο στον αθλητισμό. Δεν έχει σημασία το πόσο πληρώνεις είναι το τι παίρνεις. Η διοίκηση και ο ερασιτέχνης βγάζουν υγεία. Άμα δείτε τη διοίκηση θα δείτε ότι αγαπούν τον Παναθηναϊκό και έχουν μεράκι για αυτό που κάνουν. Αν σε νοιάζει αυτό που κάνεις φροντίζεις μέχρι και την πιο μικρή λεπτομέρεια και στον Παναθηναϊκό έτσι γίνεται». 

Τα αγωνιστικά του στοιχεία: «Το σερβίς, η υποδοχή και η άμυνα είναι ατομικά στοιχεία που προσέχω για να μπορώ να παίξω. Όλοι μπορούμε να κάνουμε μπλοκ και επίθεση όμως, τα προσωπικά στοιχεία είναι αυτά που πρέπει να δουλεύεις. Ο προπονητής ζήτησε μου ζήτησε να μην με νοιάζει το λάθος και να ρισκάρουμε στο σέρβις. Μέχρι τώρα μας βγαίνει». 

Τη συμβολή του Δημήτρη Ανδρεόπουλου: «Μας έδωσε άλλον αέρα, δεν μας δίνει προπονητικό αέρα, είναι κοντά σε εμάς και είναι και αυτός κομμάτι του συνόλου μας. Ήταν παίκτης και μας αντιμετωπίζει-καταλαβαίνει σαν παίκτης θέλει να είναι ένα με τη χημεία της ομάδας μας». 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.