ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός

Όνειρο ήτανε (pics & vid)

13 ολόκληρα χρόνια πέρασαν από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νόου, τότε που οι «πράσινοι» για «εκατοστά» έχασαν την πρόκριση για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όνειρο ήτανε (pics & vid)

Ένα παιχνίδι που δεν θα ξεχάσει κανένας, μία μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε και ένα σουτ του Βλάοβιτς που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ρέινα και στέρησε μία τρελή πρόκριση στην «αρμάδα» του Σέρχιο Μαρκαριάν.

Ο Παναθηναϊκός πήγαινε στην ρεβάνς της Βαρκελώνης για να πάρει ότι καλύτερο μπορεί, μετά το 1-0 της Λεωφόρου και τελικά για λεπτομέρειες βρέθηκε εκτός ημιτελικών.

konstantinou1

Το ξεκίνημα όμως έμοιαζε ιδανικό, με ένα υπέροχο γκολ του Μιχάλη Κωνσταντίνου μόλις 8ο λεπτό που «πάγωσε» τους Καταλανούς στις κερκίδες και έδωσε ένα σημαντικό προβάδισμα, απέναντι σε μία Μπαρτσελόνα που πλέον ήθελε τρία γκολ για να πάρει εκείνη την πρόκριση.

Ο νυν τεχνικός της Μπαρτσελόνα, ο Λουίς Ενρίκε κατάφερε όμως και γύρισε το παιχνίδι και με δύο δικά του γκολ στο 23′ και στο 49′ έκανε το 2-1, πριν ο Σαβιόλα διαμορφώσει στο 61′ το 3-1 που έδινε την πρόκριση στους «μπλαουγκράνα».

pao1

Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε, πίεσε και έφτασε μία ανάσα από το γκολ και την πρόκριση, αλλά κάποιος εκεί πάνω δεν το ήθελε. Η στιγμή που δεν θα ξεχάσει κανένας, είναι το σουτ του Γκόραν Βλάοβιτς στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων που πέρασε εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Ρέινα, ενώ είχε προηγηθεί και μία μεγάλη επέμβαση του Πουγιόλ πάνω στην γραμμή, σε σουτ του Κωνσταντίνου.

Οι «πράσινοι» τα έδωσαν όλα, πάλεψαν αλλά δεν κατάφερουν να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση. Ποιος δεν θυμάται τους παίκτες του «τριφυλλιού» να ξαπλώνουν στο χορτάρι μετά την ευκαιρία του Βλάοβιτς, μην μπορώντας να πιστέψουν πως εκείνο το σουτ του Κροάτη δεν κατέληξε στα δίχτυα του Ρέινα.

konstantinou

Η πρόκριση τελικά μπορεί να μην ήρθε. Αυτό όμως δεν σβήνει την μεγάλη προσπάθεια που έγινε το βράδυ της 9ης Απριλίου του 2002. Όλοι τους έδωσαν ότι είχαν. Προσπάθησαν, μπορεί να μην έφεραν το αποτέλεσμα που ήθελαν, αλλά εκείνη η μεγάλη ομάδα του Μαρκαριάν έμεινε στην ιστορία.

Ένα σπουδαίο σύνολο με παίκτες όπως ο Νικοπολίδης, ο Κυργιάκος, ο Χένρικσεν, ο Φύσσας, ο Γκούμας, ο Μπασινάς και ο «τεράστιος» Γιώργος Καραγκούνης που έπαιξε ένα ημίχρονο με κομμένο χιαστό.

Μπαρτσελόνα (Κάρλες Ρεσάκ): Μπονάνο (84′ Ρέινα), Πουγιόλ, ντε Μπουρ, Αμπελάρδο, Κόκο (45+ Κλάιφερτ), Τσάβι, Λουίς Ενρίκε, Κοκού, Ριβάλντο, Όφερμαρς (74′ Γκάμπρι), Σαβιόλα.

barca

Παναθηναϊκός (Μαρκαριάν)Νικοπολίδης, Σάριτς, Κυργιάκος, Χένρικσεν, Φύσσας, Γκούμας, Μπασινάς, Καραγκούνης (45+ Μικάελσεν), Κόλκα (77′ Βλάοβιτς), Λυμπερόπουλος (46′ Ολιζαντέμπε), Κωνσταντίνου.

pao

Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 3-1 (2001/2002) από sxplVII

Μάριος Μανιός

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE