ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εditorial

Επιτυχημένη… αποτυχία

Ο Παναθηναϊκός εδώ και λίγες ώρες, βρίσκεται στις οκτώ κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκας και το ερώτημα που πλανάται, λανθασμένα, είναι το αν είναι η χρονιά επιτυχημένη ή αποτυχημένη. Η θέση του panathinaikos24.gr.

Επιτυχημένη… αποτυχία

Το ερώτημα θα ήταν ορθό, αν η Μακάμπι έχανε χθες στο Βερολίνο και το «τριφύλλι» έμενε εκτός. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη εντούτοις. Άρα η χρονιά έχει ακόμα δρόμο. Το αν ο δρόμος αυτός θα είναι μακρύς ή όχι μένει να αποδειχθεί στις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας. Καμιά χρονιά, καμιάς ομάδας, ποτέ, δεν κρίθηκε επιτυχημένη η αποτυχημένη, πριν καν ολοκληρωθεί.

Οι πιθανότητες του Παναθηναϊκού απέναντι στην ΤΣΣΚΑ είναι 90-10 κατά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το πώς θα αποκλειστεί (αν αποκλειστεί, είπαμε 10%…) η ομάδα του Ιβάνοβιτς, θα αποτελέσει το τεκμήριο της επιτυχίας ή της αποτυχίας, τις οποίες χωρίζει μια λεπτή διαχωριστική γραμμή.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν εμπνέει… σιγουριά πρόκρισης στο Final-4, ούτε καν πιθανότητες… κοντραρίσματος των Ρώσων. Σε κάθε περίπτωση όμως οι εμφανίσεις του εξάστερου σε αυτά τα ματς, θα παίξουν σημαντικό ρόλο, όχι μόνο για την έκβαση του Ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και ενόψει του καλοκαιρινού σχεδιασμού και τις διορθώσεις των ανορθογραφιών του περασμένου θέρους…

Στην προσπάθεια της «ανάγνωσης» του χθεσινού αγώνα, μπορεί να δει κανείς, μερικά στοιχεία του παιχνιδιού που θα παρουσιάσουν οι «πράσινοι» στον «μαραθώνιο» με την ΤΣΣΚΑ. Τα ποσταρίσματα του Νέλσον και του Διαμαντίδη, οι επιθετικές πρωτοβουλίες του Γκιστ με «πλάτη» στο «ζωγραφιστό», αλλά και η επιθετική άμυνα, πάνω απ’ όλα, αποτελούν εικόνες από τα ματς που θα ακολουθήσουν την επόμενη εβδομάδα.

Το επιθετικό υπέρ όπλο (ειδικά στο ΟΑΚΑ) του πρώτου μισού της σεζόν που λεγόταν Παναθηναϊκός, χθες έδωσε ψήγματα από έναν διαφορετικό (κόντρα στο δικό του φετινό DNA) Παναθηναϊκό, ο οποίος αλλάζει κατιτίς στο παιχνίδι του, με στόχο να «ματσάρει» τα κορμιά της ομάδας του Ιτούδη στη σειρά των προημιτελικών.

Σκληρή άμυνα, κλεψίματα, άμυνα μπροστά από τον παίκτη, σκληρά φάουλ όποτε αυτό απαιτείται, «ξύλο» στα αμυντικά ριμπάουντ και τρέξιμο μετά από αυτά στον αιφνιδιασμό, με σκοπό όχι μόνο το γρήγορο καλάθι, αλλά την προσπάθεια να πιάσει το «τριφύλλι» ανοργάνωτη την αντίπαλη άμυνα, που στην χειρότερη περίπτωση (αν δεν βρει το εύκολο και γρήγορο καλάθι), το κέρδος όσων περισσότερων δευτερολέπτων σε set επίθεση.

Ο Παναθηναϊκός για να πάρει κάτι από τα ματς με την ΤΣΣΚΑ, πρέπει να αλλάξει… τσιπάκι και από το run and gun, να πάει στο… ξύλο στην άμυνα και όπου φτάσει…

Με την επίθεση δεν την κερδίζεις την ΤΣΣΚΑ, διότι θα πρέπει να της βάλεις 90 πόντους. Κάτι που οι πράσινοι» δεν μπορούν να κάνουν. Η αλλαγή του DNA… είναι κάτι που φάνηκε και χθες… με τον Παναθηναϊκό να χάνει μεν από την επίθεσή του… ωστόσο τα ποσοστά του ήταν άθλια, κάτι στο οποίο ποντάρει και ο Ιβάνοβιτς στα επόμενα ματς, θεωρώντας πως η ομάδα του θα σουτάρει καλύτερα.

Αν καταφέρει και σπάσει τα… νεύρα των Τεόντοσιτς και Ουίμς, καταφέρει και ελέγξει τα αμυντικά ριμπάουντ (το κρισιμότερο κριτήριο…) τότε θα έχει τύχη να είναι ανταγωνιστικός.

Ας αποκλειστεί λοιπόν πρώτα και μετά ας ξεκινήσουν οι συζητήσεις για επιτυχίες και αποτυχίες. Η φράση, «ταμείο στο τέλος», βρίσκει την πραγματική εφαρμογή της στον φετινό Παναθηναϊκό. Οψόμεθα…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ