ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Μπατίστα: «Έρχεται μία πολύ σημαντική εβδομάδα»

Ο Εστέμπαν Μπατίστα μιλάει στο Euroleague Greece για τα παιχνίδια που έρχονται με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και αναφέρει το τι θα πρέπει να αλλάξει ο Παναθηναϊκός για να πετύχει κάτι καλύτερο.

Μπατίστα: «Έρχεται μία πολύ σημαντική εβδομάδα»

Ο Ουρουγουανός σέντερ αναγνωρίζει τις δυσκολίες των αγώνων με τους Ρώσους, τους οποίους τους χαρακτηρίζει ως φαβορί και προσθέτει πως το «τριφύλλι» έχει μπροστά του μία καλή ευκαιρία, αρκεί να βελτιώσει το πρόβλημα των εκτός έδρας αγώνων.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Κατ’ αρχάς, Εστέμπαν, τι σημαίνει αυτή η πρόκριση για τον Παναθηναϊκό;

«Είναι πολύ σημαντική. Για την ακρίβεια, ήταν ο στόχος μας από την αρχή της σεζόν. Σύμφωνοι, δεν ήλθε με τον καλύτερο τρόπο όμως έχουμε μπροστά μας τα επόμενα παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και θα πρέπει να προετοιμαστούμε για να αντιμετωπίσουμε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης».

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο κι εν συνεχεία προκρίθηκε στα playoffs. Επόμενος στόχος;

«Θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στα playoffs και, φυσικά, να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα όμως αυτή τη στιγμή είμαστε συγκεντρωμένοι στην εβδομάδα που έρχεται και στα πρώτα παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ. Ακολουθεί μια πολύ σημαντική εβδομάδα για εμάς, με τα ματς στη Μόσχα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 48.022 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η γνώμη σου για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας;

«Μπορώ να πω κάτι καινούργιο; Όλοι ξέρουμε ότι πρόκειται για μια ομάδα που έχει ποιότητα και διαθέτει ένα από τα καλύτερα ρόστερ στην Euroleague, στα χαρτιά. Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη δουλειά».

Νιώθεις ότι έφυγε ένα βάρος, από τη στιγμή που εξασφαλίσατε τη συμμετοχή σας στα προημιτελικά;

«Απλώς, πετύχαμε έναν στόχο. Ξέρουμε ότι χάσαμε πολλά ματς στο τελευταίο λεπτό ενώ είχαμε πρόβλημα μακριά από την έδρα μας. Πρέπει να αρχίσουμε να κερδίζουμε αυτά τα ματς που χάναμε στο παρελθόν. Δεν έχουμε χρόνο για να υποφέρουμε ή για να σκεφτόμαστε τα παιχνίδια που χάσαμε. Αντίθετα, έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη ευκαιρία. Είμαστε εδώ που θέλαμε από την αρχή της χρονιάς. Κάθε μέρα, είναι μια άλλη μέρα».

Πλέον ο Παναθηναϊκός καλείται να ξεπεράσει ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετώπισε μέσα στη χρονιά και να κερδίσει μακριά από το ΟΑΚΑ.

«Ξέρουμε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα όμως προχωράμε βήμα-βήμα. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μια πολύ καλή ομάδα όμως όλα μπορούν να συμβούν. Όπως σας είπα και πριν, είναι το φαβορί στα χαρτιά. Έχουν τα δυο πρώτα ματς στην έδρα τους ενώ εμείς είμαστε χαρούμενοι που φτάσαμε ως εδώ».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.