ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πάνος Φραγκουλάκης

Κι όμως γυρίζει

Οι παίκτες του «εξάστερου» πρέπει να καταθέσουν το 120% των δυνατοτήτων τους για να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες. Το DNA της ομάδας δεν επιτρέπει εμφανίσεις σαν της Τρίτης. Γράφει, ο Πάνος Φραγκουλάκης.

Κι όμως γυρίζει

Η εμφάνιση της ομάδας την Τρίτη μας γέμισε θλίψη, κάποιους και οργή. Είναι αλήθεια πως ο «εξάστερος» δεν ήταν ανταγωνιστικός σε κανένα σημείο του ματς και μάλλον τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερα αν η ΤΣΣΚΑ έπαιζε και τα σαράντα λεπτά σε φουλ ρυθμό. Η απογοήτευση και η θλίψη όμως πρέπει να ξεπεραστεί αμέσως γιατί απόψε κρίνονται πολλά.

Το κυριότερο διακύβευμα είναι το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί πραγματικά να παλέψει τις όποιες πιθανότητες του να προκριθεί στο φάιναλ-φορ ή αν θα πέσει χωρίς μάχη. Μια σοβαρή εμφάνιση απόψε διάρκειας σαράντα και όχι δέκα ή δεκαπέντε λεπτών, ακόμα κι αν συνδυαστεί με ήττα, θα δώσει τόσο στην ομάδα όσο και στον κόσμο, την ελπίδα που ψυχορραγεί από την Τρίτη.

Έχουμε καταγράψει και αναλύσει καιρό τώρα τις σημαντικές ελλείψεις και αδυναμίες του ρόστερ και οπωσδήποτε ο αντίπαλος διαθέτει απείρως περισσότερη ποιότητα. Ο μόνος τρόπος που θα μπορούσαν οι «πράσινοι» να φανούν ανταγωνιστικοί και να «κλέψουν» την νίκη, είναι η σκληρή άμυνα που τα προηγούμενα χρόνια αποτελούσε οδηγό σε παρόμοιες περιπτώσεις και όπου την Τρίτη οδήγησε στο φιάσκο.

Απαγορεύεται το ματς να πάει σε γρήγορο ρυθμό που βολεύει τους Ρώσους, απαγορεύονται τα λάθη που θα δώσει τη δυνατότητα στον ταχύτατο αντίπαλο να πάρει εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό, απαγορεύεται η περιφερειακή άμυνα να μη σπάει κόκκαλα. Ο Τεόντοσιτς δεν πρέπει να ξαναβάλει 18 πόντους.

Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων φαίνεται μεγάλη και πράγματι οι πρωταθλητές Ρωσίας διαθέτουν περισσότερους τρόπους και λύσεις να πάρουν το ματς. Την Τρίτη όσο ο Τεόντοσιτς έπαιρνε ανάσες, η ΤΣΣΚΑ βρήκε πόντους από τον Ντε Κολό και για κάθε θέση είχε τουλάχιστον δύο παίκτες να δώσουν σκορ.

Οι παίκτες του «εξάστερου» πρέπει να καταθέσουν το 120% των δυνατοτήτων τους για να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες. Το DNA της ομάδας δεν επιτρέπει εμφανίσεις σαν της Τρίτης. «Άμυνα – Αγωνιστικότητα – Πίστη» είναι το τρίπτυχο που μπορεί να δώσει την νίκη-χρυσάφι και μόνο έτσι πράγματι μπορεί να αλλάξει όλη η σειρά.

Πάνος Φραγκουλάκης
Πάνος Φραγκουλάκης Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, λέει ο Πάνος Φραγκουλάκης που αντιλαμβάνεται τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και ως φετίχ. Παρότι πολιτικός συντάκτης, η αγάπη του για τον Παναθηναικό τον έφερε στο panathinaikos24. Γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα κι έκανε τα πρώτα του βήματα στην εφημερίδα Η ΑΥΓΗ το 2007. ALPHA TV, Αθηναικό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και www.thinkover.gr οι επόμενοι σταθμοί του, πιστεύει βαθιά στην ελευθερία του λόγου και στη σημασία της ενημέρωσης και της κριτικής.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ