ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πάνος Φραγκουλάκης

Κι όμως γυρίζει

Οι παίκτες του «εξάστερου» πρέπει να καταθέσουν το 120% των δυνατοτήτων τους για να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες. Το DNA της ομάδας δεν επιτρέπει εμφανίσεις σαν της Τρίτης. Γράφει, ο Πάνος Φραγκουλάκης.

Κι όμως γυρίζει | panathinaikos24.gr

Η εμφάνιση της ομάδας την Τρίτη μας γέμισε θλίψη, κάποιους και οργή. Είναι αλήθεια πως ο «εξάστερος» δεν ήταν ανταγωνιστικός σε κανένα σημείο του ματς και μάλλον τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερα αν η ΤΣΣΚΑ έπαιζε και τα σαράντα λεπτά σε φουλ ρυθμό. Η απογοήτευση και η θλίψη όμως πρέπει να ξεπεραστεί αμέσως γιατί απόψε κρίνονται πολλά.

Το κυριότερο διακύβευμα είναι το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί πραγματικά να παλέψει τις όποιες πιθανότητες του να προκριθεί στο φάιναλ-φορ ή αν θα πέσει χωρίς μάχη. Μια σοβαρή εμφάνιση απόψε διάρκειας σαράντα και όχι δέκα ή δεκαπέντε λεπτών, ακόμα κι αν συνδυαστεί με ήττα, θα δώσει τόσο στην ομάδα όσο και στον κόσμο, την ελπίδα που ψυχορραγεί από την Τρίτη.

Έχουμε καταγράψει και αναλύσει καιρό τώρα τις σημαντικές ελλείψεις και αδυναμίες του ρόστερ και οπωσδήποτε ο αντίπαλος διαθέτει απείρως περισσότερη ποιότητα. Ο μόνος τρόπος που θα μπορούσαν οι «πράσινοι» να φανούν ανταγωνιστικοί και να «κλέψουν» την νίκη, είναι η σκληρή άμυνα που τα προηγούμενα χρόνια αποτελούσε οδηγό σε παρόμοιες περιπτώσεις και όπου την Τρίτη οδήγησε στο φιάσκο.

Απαγορεύεται το ματς να πάει σε γρήγορο ρυθμό που βολεύει τους Ρώσους, απαγορεύονται τα λάθη που θα δώσει τη δυνατότητα στον ταχύτατο αντίπαλο να πάρει εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό, απαγορεύεται η περιφερειακή άμυνα να μη σπάει κόκκαλα. Ο Τεόντοσιτς δεν πρέπει να ξαναβάλει 18 πόντους.

Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων φαίνεται μεγάλη και πράγματι οι πρωταθλητές Ρωσίας διαθέτουν περισσότερους τρόπους και λύσεις να πάρουν το ματς. Την Τρίτη όσο ο Τεόντοσιτς έπαιρνε ανάσες, η ΤΣΣΚΑ βρήκε πόντους από τον Ντε Κολό και για κάθε θέση είχε τουλάχιστον δύο παίκτες να δώσουν σκορ.

Οι παίκτες του «εξάστερου» πρέπει να καταθέσουν το 120% των δυνατοτήτων τους για να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες. Το DNA της ομάδας δεν επιτρέπει εμφανίσεις σαν της Τρίτης. «Άμυνα – Αγωνιστικότητα – Πίστη» είναι το τρίπτυχο που μπορεί να δώσει την νίκη-χρυσάφι και μόνο έτσι πράγματι μπορεί να αλλάξει όλη η σειρά.

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close