ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βαγγέλης Νεραντζιάς

Κοιτώντας την πραγματικότητα…

Ο Βαγγέλης Νερατζιάς αναλύει στο panathinaikos24.gr τη σειρά των αγώνων με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τα προημιτελικά της ευρωλίγκας.

Κοιτώντας την πραγματικότητα…

Είναι γεγονός ότι η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού μας έχει διαψεύσει επανειλημμένα, όταν βρίσκεται σε δύσκολες και εις βάρος της καταστάσεις. Ωστόσο τούτη τη φορά απέναντι στην ΤΣΣΚΑ τα πράγματα μοιάζουν ξεκάθαρα. Αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξα να γράψω πριν και όχι μετά…από το δεύτερο παιχνίδι στην Μόσχα.

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, οι Ρώσοι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και διαθέτουν ένα πολύ γεμάτο, ταλαντούχο και αθλητικό ρόστερ. Ο Δημήτρης Ιτούδης κάνει εξαιρετική δουλειά, με την ομάδα να δείχνει ότι φορμαρίζεται την κατάλληλη περίοδο, ενώ έχει βάλει για τα καλά μέσα στην ομάδα τον Αντρέι Κιριλένκο, που πολλοί πίστευαν ότι θα αναστατώσει το σύνολο όταν αποκτήθηκε. Ο Έλληνας τεχνικός τον χρησιμοποιεί πλέον και στη θέση «3» με ότι αυτό συνεπάγεται.

Φυσικά και η ΤΣΣΚΑ δεν είναι ανίκητη, απλά είναι ξεκάθαρα μια από τις τέσσερις καλύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός πέρα από τις γνωστές και χτυπητές αδυναμίες στο ρόστερ του βρίσκεται στο χειρότερο «φεγγάρι»… Οι πράσινοι μπήκαν στα νοκ άουτ μετά από δύο ήττες με υποδεέστερους αντιπάλους (Άλμπα, Ερυθρός Αστέρας) και επιβεβαίωσαν την κακή τους αγωνιστική κατάσταση στον πρώτο προημιτελικό στην Μόσχα χάνοντας χωρίς να παίξουν… όπως είπε πολύ εύστοχα ο Τζέιμς Γκιστ.

Το θέμα δεν είναι μόνο η διαφορά δυναμικότητας αλλά η εικόνα του τριφυλλιού. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν έχει ενέργεια, μοιάζει να μην διαθέτει πλάνο στην επίθεση, ενώ λείπει και το πάθος στην άμυνα. Στον Μαυροβούνιο τεχνικό μπορούμε κάλλιστα να χρεώσουμε το πολύ κακό κλίμα που βγαίνει προς τα έξω, αλλά και ότι απέκτησε με καθυστέρηση ένα αθλητικό «πεντάρι», που αποδείχθηκε ότι δεν ήθελε.

Η αίσθηση που δίνεται στην παρούσα φάση είναι ότι ακόμη κι αν γίνει το μικρό θαύμα και νικήσει ο Παναθηναϊκός το δεύτερο ματς, πάλι δεν μπορεί να αποκλείσει την ΤΣΣΚΑ αφού θα πρέπει να επικρατήσει άλλες δύο φορές σε λίγες μέρες… Αυτό δεν είναι απαισιοδοξία, αλλά η απεικόνιση της πραγματικότητας και μακάρι να διαψευσθούμε.

Αυτό που θέλει-απαιτεί κάθε φίλος του Παναθηναϊκού από την ομάδα, είναι να αγωνιστεί απόψε και σε όσα ματς οδηγηθεί η σειρά σαν «εξάστερος» και όχι σαν ομαδούλα που έπαιξε στο πρώτο παιχνίδι. Από κει και πέρα ότι βγει και ο καθένας θα κριθεί για το έργο του, είτε πρόκειται για τον προπονητή, είτε για την διοίκηση και τους παίκτες.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ