ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Χατζηβρέττας: «Θα υπάρξει αντίδραση από τον Παναθηναϊκό»

Ο Νίκος Χατζηβρέττας περιμένει την αντίδραση του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι της Δευτέρας με την ΤΣΣΚΑ, σχολιάζει τον Δημήτρη Ιτούδη και αναφέρεται στο μέλλον των «πρασίνων».

Χατζηβρέττας: «Θα υπάρξει αντίδραση από τον Παναθηναϊκό»

Ο παλαίμαχος άσος που έχει φορέσει την φανέλα και των δύο ομάδων στο παρελθόν, μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα, για τον αν η ΤΣΣΚΑ είναι από τα φαβορί για τον τίτλο και τόνισε πως ο Παναθηναϊκός θα παλέψει στο ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι που ο ίδιος το περιμένει ως ντέρμπι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Για τους δύο προημιτελικούς έως τώρα:

«Ο Παναθηναϊκός και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι δύο ιστορικές ομάδες, δύο μεγάλες ομάδες. Όπως φάνηκε στα πρώτα δύο παιχνίδια η ΤΣΣΚΑ είναι σε καλύτερη φάση, διαθέτει πληρέστερο ρόστερ, ενώ από την αρχή της σεζόν έχει ”χτιστεί” για να ικανοποιήσει υψηλές απαιτήσεις. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός δεν παρουσιάζει σταθερότητα στην απόδοσή του κι αυτό φάνηκε. Η ΤΣΣΚΑ αγωνίστηκε με αποφασιστικότητα για τη νίκη κι έφθασε εύκολα στο θετικό αποτέλεσμα».

Για το επόμενο παιχνίδι, στο ΟΑΚΑ:

«Τη Δευτέρα (20/04) θα δούμε ένα άλλο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός θα αντιδράσει ύστερα από αυτές τις δύο εμφανίσεις στη Μόσχα. Περιμένουμε να δούμε ένα δυνατό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Πιστεύω, πως θα είναι δύσκολο να κάνει το 2-1 στη σειρά γιατί παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα. Εκτός αυτού, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει ψυχολογικό πλεονέκτημα, από τη στιγμή που προηγείται με δύο νίκες».

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 53.553 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το πόσο θετικά μπορεί να επιδράσει ο κόσμος του Παναθηναϊκού στην ψυχολογία των παικτών του Ντούσκο Ιβάνοβιτς:

«Η αλήθεια είναι πως και ο κόσμος και η ομάδα του Παναθηναϊκού είναι γαλουχημένοι σε συνθήκες υψηλής πίεσης. Δεν είναι μόνο ο κόσμος, είναι ο εγωισμός των ίδιων των παικτών του Παναθηναϊκού, ειδικά όταν δίνουν τόσο κρίσιμα παιχνίδια. Είναι αναμενόμενο, λοιπόν, να υπάρξει αντίδραση και θα υπάρξει από τον Παναθηναϊκό. Θεωρώ πως το παιχνίδι της Δευτέρας (20/04) στο ΟΑΚΑ θα είναι ντέρμπι».

Εάν συμφωνεί με τη δήλωση του Δημήτρη Διαμαντίδη πως η παρουσία του φετινού Παναθηναϊκού στα πλέι οφ αποτελεί υπέρβαση:

«Από τη στιγμή που το λέει ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, έτσι είναι! Τον σεβόμαστε. Είναι απολύτως φυσιολογικό μια νεανική ομάδα να χρειάζεται χρόνο. Ο Παναθηναϊκός φέτος είναι ομάδα και με νέα πρόσωπα και με νεαρούς παίκτες».

Για το μέλλον του Παναθηναϊκού:

«Ο Παναθηναϊκός διαθέτει νέους ηλικιακά παίκτες με μεγάλο ταλέντο και δυνατότητες. Όμως, για να προκύψει μια ολοκληρωμένη ομάδα που θα πρωταγωνιστεί σε Ευρώπη και Ελλάδα δεν αρκούν 2-3 ταλαντούχοι παίκτες. Παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες. Παραδείγματος χάρη, χρειάζεται και η εμπειρία παικτών, που θα καθοδηγήσουν τους μικρούς, που θα τους βοηθήσουν να εξελιχθούν σε ηγέτες. Επίσης, εξαρτάται από το εάν θα καταφέρει ο προπονητής να περάσει τη φιλοσοφία του. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί. Αυτό είναι κάτι… συγκρουόμενο!».

Για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς:

«Ως αθλητής έχω αγωνιστεί αντίπαλος με ομάδες του, κόντρα στην πρώην Ταουγκρές (νυν Λαμποράλ Κούτσα) και την Μπαρτσελόνα. Οι ομάδες του παίζουν σε υψηλό ρυθμό. Έχει αφήσει τη ”σφραγίδα” του από όπου κι αν έχει περάσει».

Για τον Δημήτρη Ιτούδη:

«Όλοι όσοι συνεργαστήκαμε μαζί του στον Παναθηναϊκό χαιρόμαστε για την πορεία του. Το να είναι πρώτος προπονητής σε μια τόσο μεγάλη ομάδα, με τέτοιες εμφανίσεις και βλέψεις, είναι τεράστια υπόθεση. Τι να λέμε τώρα; Ο Ιτούδης ήταν επί δεκατρία χρόνια συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Αυτό που έβλεπα ξεκάθαρα εγώ ήταν πως ο Ιτούδης είχε μεγάλο μερίδιο στις προπονήσεις και τα αποτελέσματα της ομάδας. Δεν ήταν ένας προπονητής χωρίς λόγο μέσα στην ομάδα. Ήταν ενεργός και ως δεύτερος. Ήταν συνεργάτης με όλη τη σημασία της λέξης. Και είχε το… ελεύθερο από τον Ομπράντοβιτς. Για του δώσει ο Ομπράντοβιτς το… ελεύθερο κάτι σήμαινε».

Πώς θυμάται τη σεζόν που αγωνίστηκε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας:

«Στην ΤΣΣΚΑ βίωσα εξαιρετική εμπειρία και θα τη θυμάμαι σε όλη τη ζωή μου. Ήταν ένας πολύ μεγάλος ευρωπαϊκός σύλλογος. Όταν υπέγραψα ήταν η πρώτη χρονιά που η ΤΣΣΚΑ έβαλε τις βάσεις. Την οργάνωση είχαν αναλάβει τότε οι ίδιοι άνθρωποι που περιβάλλουν την ομάδα διοικητικά σήμερα. Τότε προπονητής μας ήταν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Αυτό που θυμάμαι είναι πως η ομάδα με υποδέχθηκε με μια ζεστή αγκαλιά. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Για την επιστροφή του στη Μόσχα ως παίκτης του Παναθηναϊκού, στο Final Four του 2005:

«Ο ”μικρός” τελικός είναι πάντα της… παρηγοριάς. Όλοι σε ένα Final Four πάνε για την πρωτιά. Όταν δεν το πετυχαίνεις είσαι απογοητευμένους. Οι ομάδες πάνε για να πάρουν τον τίτλο. Θυμάμαι πως χάναμε με είκοσι πόντους στο ημίχρονο και το γυρίσαμε. Απόδειξη της ποιότητας των δύο ομάδων διαχρονικά, Παναθηναϊκού και ΤΣΣΚΑ. Δεν θα παρατήσουν κανένα παιχνίδι. Ούτε καν το ”μικρό” τελικό. Πόσο μάλλον τον τρίτο αγώνα των πλέι οφ…».

Εάν θεωρεί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου της Ευρωλίγκας φέτος:

«Δεν έχει περάσει ακόμα στο Final Four η ΤΣΣΚΑ. Ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός! Κι αυτό η πρώτη που το σέβεται είναι η ίδια η ΤΣΣΚΑ. Τον Παναθηναϊκό δεν τον ξεγράφουμε ποτέ. Με παίκτες ιστορία στο ρόστερ του δεν ξέρεις πώς μπορεί να αντιδράσει αυτή η ομάδα. Ας κάνουμε λίγη υπομονή, λοιπόν!».

Εάν θα μπορέσει να πάει στο ΟΑΚΑ, για να δει το τρίτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων:

«Θα το ήθελα πολύ, αλλά δυστυχώς δεν θα μπορέσω να είμαι εκεί. Θα έβλεπα τόσους φίλους, τόσο από τον Παναθηναϊκό όσο και από την ΤΣΣΚΑ. Με τον Ντάριλ Μίντλετον ήμασταν συμπαίκτες. Με τον άμεσο συνεργάτη του Ιτούδη, Ανδρέα Πιστιόλη, είχαμε επίσης συνεργαστεί στον Παναθηναϊκό. Τους γνωρίζω καλά, μαζί με τον γυμναστή Κώστα Χατζηχρήστο, είναι μια ελληνική παροικία στη Μόσχα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...