ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός

Το 2ο αστέρι του Παναθηναϊκού! (vids, pics)

Σαν σήμερα, πριν απο 15 χρόνια, ο Παναθηναϊκός κατακτούσε το 2ο ευρωπαϊκο στην ιστορία του, στο φάιναλ φορ της Θεσσαλονικής.

Το 2ο αστέρι του Παναθηναϊκού! (vids, pics)

Η σημερινή ημέρα ξυπνάει ευχάριστες μνήμες στον κόσμο του Παναθηναϊκού, καθώς στις 20 Απριλίου του 2000 το «τριφύλλι» κατακτούσε το 2ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην ιστορία του, επικρατώντας με 73-67 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο φάιναλ φορ της Θεσσαλονίκης.

Οι «πράσινοι», στην πρώτη χρονιά του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο της ομάδας και τέσσερα χρόνια μετά το θρίαμβο του Παρισιού, όπου και στέφθηκαν πρώτη φορά πρωταθλητές, επέστρεψαν στην κορυφή της Ευρώπης, αυτή τη φορά εντός των τειχών.

46629

Η πορεία ξεκίνησε και πάλι με μια αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, της οποίας ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε εντός και εκτός στον Β’ Όμιλο, στην πρώτη φάση της διοργάνωσης. Ακολούθησαν οι αγώνες με Τόφας Προύσα, Ολίμπια Λουμπλιάνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Άλμπα Βερολίνου.

Στη Β’ Φάση αντιμετώπισε τον Ερυθρό Αστέρα, τη Σολέ και τον ΠΑΟΚ.  O Παναθηναϊκός τερμάτισε πρώτος στον όμιλο, εξασφαλίζοντας πλεονέκτημα έδρας για τη συνέχεια. Στους 16 απέκλεισε την Μπουντούστνοστ και στα προημιτελικά την Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ, παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση για το φάιναλ φορ της Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια ξεπέρασε το εμπόδιο της Έφες Πίλσεν, της οποίας επιβλήθηκε με 81-71 στον ημιτελικό με πρωταγωνιστές τους Μποντιρόγκα, Ρέμπρατσα και Αλβέρτη. Ο τελικός ήταν σαφώς πιο δύσκολη υπόθεση, καθώς η Μακάμπι Τελ Αβίβ  ήταν δυνατή αντίπαλος.  Ο Ζέλικο Ρέμπρατσα, παρά την αδιαθεσία που αισθανόταν, αναδείχθηκε mvp του φάιναλ φορ με 20 πόντους και οκτώ ριμπάουντ.

46633

Ο παίκτης που θυμούνται οι περισσότεροι, όμως, είναι ο Όντεντ Κάτας. Ο Ισραηλινός ήταν φορτισμένος συναισθηματικά αντιμετωπίζοντας την ομάδα στην οποία ανδρώθηκε μπασκετικά. Παρόλα αυτά σημείωσε 17 πόντους και όταν χρειάστηκε ευστόχησε σε καθοριστικό σουτ και μάλιστα μπροστά στην εξέδρα των φίλων της Μακάμπι, οποίοι στο τέλος της αναμέτρησης τον αποθέωσαν.

46602

Πολύ καλή εμφάνιση εκείνο το βράδυ είχε κάνει και ο νεαρός τότε, Αντώνης Φώτσης, ο οποίος ο οποίος πέτυχε 9 πόντους και 5 ριμπάουντ σε μόλις 11 λεπτά συμμετοχής.

46641
46630

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τζεντίλε 3, Αλβέρτης 4, Μποντιρόγκα 9, Ρότζερς 4, Ρέμπρατσα 20, Κάτας 17, Φώτσης 9, Μπερκ 7, Κοχ

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Γκέρσον): ΜακΝτόναλντ 11, Σαρπ 5, Χένεφελντ, Χάφμαν 26, Κόμετζις 3, Μπρίσκερ 13, Τζάμσι 3, Σέφερ 6, Σέλεφ, Πόπα

Χαρά Κουζέλη

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE