ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Την μισή του ψυχή να έχει…

Ο Αντόνιο Βράνκοβιτς την μισή ψυχή του πατέρα του να έχει θα κάνει καριέρα στην Αμερική.

Την μισή του ψυχή να έχει...

Διαβάσαμε την Παρασκευή την είδηση για τον γιο του Στόγιαν Βράνκοβιτς, Αντόνιο, που χτυπά την πόρτα του ΝΒΑ. Ο μικρός θα δείξει τι αξίζει στο κολλέγιο και κατόπιν η εξέλιξή του θα κρίνει πόσο ψηλά θα φτάσει στο ντραφτ.

Την… μισή ψυχή του πατέρα του να έχει πάντως, είναι σίγουρο πως θα καταφέρει να κερδίσει συμβόλαιο στον «μαγικό» κόσμο. Τσεκάροντας τον μ.ο του σε πόντους (27.5 είχε σε αγώνες με το Λύκειό του) φαίνεται πως τα «στάζει», ταλέντο που ο πρεσβύτερος Βράνκοβιτς δεν διέθετε. Αυτός ήταν ο λόγος που ο Στόγιαν δεν κατάφερε να κάνει καριέρα ούτε στη Βοστώνη, ούτε στο Λ. Αντζελες (Κλίπερς), ούτε στη Μινεσότα.

Παρότι ο ψηλός δεν είχε το επιθετικό ταλέντο των φημισμένων συναδέλφων του στα 90’s (Ντίβατς, Σαμπόνις, Τάμπακ, Ράτζα, Τάρπλεϊ, Ρέμπρατσα) καθιερώθηκε στις συνειδήσεις Τύπου, οπαδών ως το αρτιότερο δείγμα «σκιάχτρου» που δεν θα επέτρεπε ελεύθερα σουτ από το ζωγραφιστό.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 49.169 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Χάρη στον Κροάτη γίγαντα (2.17), τα ριμπάουντ κι οι τάπες απέκτησαν διαφορετικό νόημα, όντας πλέον άρρηκτα συνδεδεμένα τόσο με την ουσία (νίκες) όσο και με το θέαμα, άλλωστε έχοντας συμπαίκτες Πέτροβιτς, Γκάλη, Γιαννάκη, Σούμποτιτς, Κόμαζετς, Ντομινίκ ο ρόλος του… «τερματοφύλακα» του πήγαινε περισσότερο.

Στον Παναθηναϊκό τον λάτρεψαν αρκετό καιρό πριν μπλοκάρει τον Μοντέρο στον επικό τελικό του Παρισιού, αφενός για το γοερό κλάμα του μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Τελ Αβίβ αλλά και το… πήδημα στους φανατικούς στον αγώνα κυπέλλου με τους Πειραιώτες, μερικούς μήνες μετά, στο γηπεδάκι του Σπόρτιγκ. Αν ο γόνος του κληρονομήσει το ψυχικό του μεγαλείο προβλέπουμε να ριζώνει για τα καλά στην Αμερική.

Δημήτρης Στρατής

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...