ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Δώστε Κύζες στον λαό!

Ο Κύζας είναι απλώς ένα ακόμη «έγκλημα» της ποδοσφαιρικής Ελλάδας. Μιλάμε, όμως, για «ανθρώπινα λάθη» ή κάτι άλλο; Γράφει στο panathinaikos24.gr ο Διονύσης Δεσύλλας.

Δώστε Κύζες στον λαό!

Είναι η πρώτη φορά που είδαμε διαιτησία «επιθετική» φέτος, σε παιχνίδι του Παναθηναϊκού; Όχι, φυσικά. Τα σφυρίγματα εις βάρος του «τριφυλλιού» τη σεζόν που φτάνει προς το τέλος της είναι πολλά και αρκετά καθόρισαν την έκβαση ενός παιχνιδιού. Ας μην αρχίζουμε να μετράμε. Το έχουμε κάνει στο παρελθόν και η επανάληψη, μόνο κουραστική και μονότονη μπορεί να είναι. Κι’ ας αφήσουμε την «καραμέλα» που λέει «παίξε καλά και άσε τη διαιτησία».

Διότι, ναι, οι «πράσινοι» δεν ήταν καλοί στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού στην Κομοτηνή. Δεν υπάρχει, όμως, κανένας ποδοσφαιρικός κανόνας που να λέει ότι μια ομάδα που είναι σε μέτρια μέρα, δεν δικαιούται να νικήσει. Ούτε, επίσης, κανένα… ρητό, σύμφωνα με το οποίο «Δεν είσαι καλός, θα σφαχτείς από τη διαιτησία».

Σύμφωνοι, οι «πράσινοι» χθες πέταξαν ένα ημίχρονο στα σκουπίδια. Δέχθηκαν ένα γκολ από παιδικό λάθος και για να μην πολυλογούμε άργησαν να ξυπνήσουν και να χτυπήσουν το παιχνίδι. Όταν, όμως, το έκαναν ήρθαν, ξανά, αντιμέτωποι με μια κοροϊδία. Αυτή τη φορά, όπου «κοροϊδία», βάλτε το όνομα του διαιτητή Κύζα, ο οποίος με μια «ψεύτικη» αποβολή, άφησε τον Παναθηναϊκό με 10 παίκτες και, εν ολίγοις, με τον τρόπο του καθόρισε την έκβαση του αγώνα. Διότι, μην πει κανείς ότι το μομέντουμ δεν ήταν υπέρ του «τριφυλλιού» εκείνη τη στιγμή; Θεωρητικά, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου θα έφτανε στην ανατροπή. Όταν, όμως, ένα ρέφερι φέρνει τα πάνω  – κάτω και επιπλέον εκνευρίζει τους ποδοσφαιριστές, οι πιθανότητες λιγοστεύουν. Όπως κι έγινε…

Να λέμε για τα λάθη του Γιάννη Αναστασίου και των παικτών του. Να λέμε για τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού και τις διορθωτικές κινήσεις που χρειάζεται. Να λέμε, όμως, και το δίκιο που ψάχνουν να βρουν στο «τριφύλλι» με τις, κατά καιρούς, εχθρικές διαιτησίες που συναντούν, όπως η χθεσινή στην Κομοτηνή.  Σε διαφορετική περίπτωση θα βρωντοφωνάζουμε «Δώστε Κύζες στον λαό»!  Ο Κύζας είναι απλώς ένα ακόμη «έγκλημα» της ποδοσφαιρικής Ελλάδας.  Μιλάμε, όμως, για «ανθρώπινα λάθη» ή κάτι άλλο;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ