ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Αφιλόξενο το… σπίτι τους

Το ΟΑΚΑ αποτελούσε επί 13 συναπτά έτη το σπίτι των Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Δημήτρη Ιτούδη, το οποίο αποτελεί… έναν αφιλόξενο «προορισμό» και για τους δύο, από τη στιγμή που έφυγαν από τον Παναθηναϊκό.

Αφιλόξενο το… σπίτι τους

Στις δύο «επισκέψεις» του «Ζοτς» στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός τον υποχρέωσε σε ισάριθμες ήττες και μάλιστα βαριές. Ο δε Δημήτρης Ιτούδης, βρέθηκε χθες στο ΟΑΚΑ σαν αντίπαλος για πρώτη φορά, φεύγοντας με… κάτω το κεφάλι, μετά τη νίκη του «τριφυλλιού» επί της ΤΣΣΚΑ με 86-85.

Η «μεγάλη επιστροφή»

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επέστρεψε στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος μετά από 13 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον «πράσινο» πάγκο, έχοντας πλέον υπό τις οδηγίες του τη Φενέρ, με ένα δυσθεώρητο μπάτζετ, στην προσπάθεια των γειτόνων μας, να φτάσουν στην κορυφή της Ευρώπης.

Το κλίμα γιορτινό, η συγκίνηση έκδηλη, ωστόσο η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη, στις 20 Μαρτίου του 2014, επικράτησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ της Φενέρ, με 76-67.

Ο λατρεμένος από τους οπαδούς του «τριφυλλιού» Ζέλικο, υποχρεώθηκε σε μια βαριά ήττα, δεδομένων και των συνθηκών που επικρατούσαν στις δύο ομάδες, γιορτάζοντας μια μεγάλη νίκη ενώ παράλληλα τιμούσε τον Σέρβο, ο οποίος συγκρατούσε τα δάκρυά του με δυσκολία.

Ήρθε, είδε και… απήλθε

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα επιστρέψει στο ΟΑΚΑ, λίγους μήνες αργότερα (30/10/2014), αφού η κληρωτίδα… τον έφερε αντιμέτωπο με την… παλιά του αγάπη στη regular season αυτή τη φορά.

Η νίκη ακόμα πιο εμφατική (91-73), η αποθέωση του Ζέλικο ξανά… έσειε το ΟΑΚΑ, ωστόσο ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς και οι παίκτες του, εξέθεσαν τον Σέρβο και την ομάδα του, υποχρεώνοντας τον σε μια πολύ βαριά ήττα, σε μια βραδιά, που το «τριφύλλι», ήταν βγαλμένο από το ΝΒΑ…

«Γονάτισε» και ο Ιτούδης

Χθες το βράδυ ήταν η σειρά του Δημήτρη Ιτούδη να «επισκεφτεί» το επί 13 χρόνια… «σπίτι» του, με τον Παναθηναϊκό να είναι… αφιλόξενος για μια ακόμα φορά, απέναντι στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό ματς, κέρδισε στο… νήμα την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ, με 86-85, κάνοντας το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών, που οδηγούν στο Final-4 της Μαδρίτης.

Πάει για το 4/4

Αύριο (Τετάρτη, 22/4/2015), ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει το 4χ4… αφού στο Game 4 της σειράς με την ΤΣΣΚΑ, θέλει να πάρει τη νίκη, που θα τον οδηγήσει σε 5ο παιχνίδι στη Μόσχα.

Το πάλαι ποτέ… άντρο των δύο αυτών ανδρών, εμφανίζεται άκρως «αφιλόξενο», αφού ο Παναθηναϊκός στις τρεις αναμετρήσεις μέχρι στιγμής, μετά ισάριθμες νίκες. Κοινός παρανομαστής σε όλα αυτά τα ματς ένας. Από την μία πλευρά, ο under construction Παναθηναϊκός, σε μια μεταβατική για αυτόν εποχή, ενώ από την άλλη δύο ομάδες με τετραπλάσιο μπάτζετ, οι οποίες αμφότερες έχουν ως στόχο την πρόκριση και την εν τέλει κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Η συνέχεια επί της οθόνης… η καλύτερα από το ΟΑΚΑ…

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...